Poznata kazna, Milan u "kanalu"!

Autor: Ivan Cvetković
subota 23.06.2018.
11:44
Izvor: Sportske.net

Teški dani na San Siru.

EPA/DANIEL DAL ZENNARO
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Milan je izbačen iz Lige Evrope i kažnjen sa 30 miliona evra zbog kršenja pravila Finansijskog fer-pleja, javljaju italijanski mediji.

Informacija će biti ozvaničena u ponedeljak.

"Rosoneri" su platili ceh većinskog vlasnika kluba Jonghonga Lija, koji je prošle godine kupio klub od Silvija Berluskonija.

Ekipa Đenara Gatuza je završila prošlu sezonu na šestom mestu Serije A i tako obezbedila plasman u Ligu Evrope, ali će im sada biti oduzeta šansa da se bore za evropski trofej.

Uz to, Milan će morati da plati UEFA-i 30 miliona evra, pa će novi vlasnici kluba iz investicionog fonda Eliot dočekati veliki haos u Milanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar 7
Sunday, 24.06.2018
21:25

Sto se tice LE to je dobro za klub...relativno nebitno takmicenje za klub takvog renomea.Ekipa ce se fokusirati na prvenstvo i verujem da treba prepisati nacin na koji se npr Juventus vratio nakon Kalcopolija...Strpljivo,polako,utakmicu po utakmicu,bez preteranih obecanja...Svakako pomalo rastresti da tako kazem igracki kadar,resiti se velikog broja igraca i takmicarsku ekipu svesti na 18-20 seniora + 3-4 igraca iz mladog tima...Novac ne trositi uludo,svakako prvo videti sa cime se raspolaze nakon prodaja nekolicine igraca...po meni jako bitno prodati one koji zele da idu,ciji su licni ili apetiti njihovih menadzera isuvise zahtevni za sadasnje stanje u klubu...Tu mislim pre svih na Rajoline pulene a potom i na Susa,Rodrigeza,Andre Silvu,nedisciplinovanog Kalinica itd.Licno mislim da Chalkanoglu nije igrac oko koga se treba graditi bilo sta,to je igrac koji moze negde da skine kajmak i potom da igra do kraja karijere ligu poput Turske...Takodje ne dozvoliti dolazak u klub onim igracima koji su recimo stekli kakva takva imena i nemaju gde...nikako...ako se vec uzimaju prioritetno igraci bez ugovora napraviti ostru selekciju,vrlo studiozno...svakako na rukovodeca mesta vezano za sportski deo postaviti neku od iskrenih legendi kluba kao sto su Maldini ili Costakurta...Bazu praviti oko italijanskih igraca koji su tu,takodje pokupovati par Italijana poput npr Politana,Berardija,mozda i nekog jos zvucnijeg...Dovesti po jednog top igraca u sredini i napadu,prodati za dobar novac Bonucija(nikada se nece osloboditi bremena Juventusa) i dovesti tj vratiti Tijaga Silvu...Ovo bi trebalo da bude neki put kojim Milan treba tj mora da krene,korak po korak i rezultati ce doci,sa njima i navijaci,marketing tj novac kao i poljuljani uticaj u svim fudbalskim asocijacijama.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Sunday, 24.06.2018
10:01

Rocco Commisso je Mister X koji se jucer spominjao u toku dana. On je investitor koji vodi kandidate za kupovinu kluba. On i njegova grupa su ispred familije Rickett kad je kupovina u pitanju. Rocco Commisso je Americki milijarder i biznismen,osnivač,predsjednik i izvršni direktor 5 najveće kablovske televizije u Americi Mediacom. Rocco Commisso je također vlasnik i predsjednik New York Cosmosa od 2017. Rocco Commisso i njegovu grupe predstavlja banka Goldman Sachs. Han Li i Milanovi advokati su trenutno u Americi i pokusavaju dovrsiti posao sto prije. Njegova vrijednost se procjenjuje na 4.5$ milijardi i on je Talijan,ima 69 godina.[Sky]

avatar
Don Silvio
Saturday, 23.06.2018
23:43

30m da nije malo preterano

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 23.06.2018
23:10

Danas smo naveli osobe koje bi mogle biti “Mister X” koji ce uci u Milan, a sada #Sky prenosi da je poznato ko je to.

Njegovo ime je Rocco Commisso, rec je o americkom milijarderu i on je glavni favorit da preuzme klub. On vec neko vreme pregleda Milanove racune i spreman je da uskoci i u narednih 10 dana isplati €32 Elliottu kako oni ne bi preuzeli klub.

Porodica Ricketts, i pored javnog pokazivanja interesovanja za ulazak u klub, ipak je alternativa ukoliko pregovori sa Commissom propadnu.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 23.06.2018
18:41

Sastanak izmedju potencijalnih novih vlasnika I Yonghong Lia I Han Lia ce se odrzati u New Yorku. Osoba “X” je dobila podrsku od Goldman Sach Banke. Njegovo ime za sada je strogo poverljivo ali su pregovori odmakli najvise u odnosu na ostale potencionalne nove vlasnike/investiture, ukljucujuci I Ricketts porodicu, posto je on poceo pregovore pre svih. Ukoliko se pronadje investitor Osoba “X” ce jedina dobiti sansu da zavrsi posao pre nego sto Elliott preuzme Milan. (10. Jul)
Izjava koju je Ricketts porodica juce objavila samo je potez kako bi se pokusalo uci u trku sa Osobom “X” oko kupovine Milana. Opet Osoba “X” bi mogla biti jedna od sledecih cetiri Americka biznismena.

1. Rocco Commiso, vlasnik New York Cosmosa. On je Italijanskog porekla I u US se preselio sa 12 godina. Commisso je osnivac Mediacoma, osme najvece TV kompanije u zemlji.

2. Tilman Joseph Fertitta, vlasik Landy’s Inc, jednog od najveceg lanca restorana u US. On je takodje vlasnik NBA tima, Houston Rocketsa.

3. Joshua Harris, suosnivac Apollo Global Managmenta, jedne od najvece altrenativne banke za investiranje. On je takodje glavni covek New Jersey Devilsa u NHL I Philadelphia 76ers u NBA. Takodje poseduje I 18% akcija u engleskom Cristal Palace.

4. Dolan Family, osnivaci Madison Square Garden Company. Takodje vlasnici NBA tima New York Knicks, NFL tima New York Rangers I najpoznatije svetske arene, Madison Square Garden.

(Od svih mogucih opcija, Dolan porodica ima najmanje sanse da se nadje medju potencijalnim akcionarima Milana).

avatar
lol
Saturday, 23.06.2018
14:03

Kazna ko kazna je preterana,pogotovo ovih 30 miliona.Da su trosili,trosili su,ni je isplatilo,vrv su ocekivali LS i tako zapusili rupe u finasijama ali nisu uspeli.Bilo kako bilo,LE i nije neko takmicenje (mada svaka para je dobrodosla),fokusirati se na ligu i sledece sezone napasti opet mesta koja vode u LS a to ce biti neverovatno tesko,bojim se i nemoguce,jer svi ostali klubovi se lepo pojacavaju.Ali ne treba gubiti veru u ovaj tim,ima tu pojedinaca koji mogu da prorade,hoce li uspeti hm to je do Gatuza,ipak je on taj koji mora od svakog izvuci maksumum.Ako su pisanja Italijanske stampe tacne i Milan ode u Americke ruke prvo sta trebaju da urade jeste da prodaju igrace poput Montoliva,Abatea,Gomeza itd koji su nepotrebno na platnom spisku,ako se para nema,neka se ubace igraci iz primavere.Teski dani za Milan ali uz klub se mora stati i kada je tesko.

avatar
Sunday, 24.06.2018
10:35

Ne treba uopšte sumnjati u taj tim, to je sasvim korektan tim, samo ga treba zadržati na okupu. Slažem se da treba prodati te igrače koji ništa ne služe i izvući bilo šta na njima. Treba Milan u ovoj situaciji da pokuša sa slobodnim igračima. Ima tu dobrih igrača koji bi uz ovaj tim stvorili jednu sasvim dobru ekipu ako ništa bar za 4. mesto i ulazak u ligu šampiona.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 23.06.2018
12:50

I novcana kazna? E, sad bih se vec zalio iako to nije nista u danasnje vreme.

avatar
Paris Saint Germain
Saturday, 23.06.2018
13:52

Zali se. A prvo se isplaci

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 23.06.2018
16:51

30 mil nije nista ??? a onog Lia cekate vec tjednima da vam ih uplati kako ne bi u seriu C1

avatar
II Plava Horda II
Saturday, 23.06.2018
12:48

Ovo ne da je sumnjivo, cak 30 miliona kazna? Neke mutne igrice se tu igraju, vreme ce pokazati.

avatar
Oldboy
Saturday, 23.06.2018
12:38

A kupovina svih ovih igrača koja se pominje ovih dana?

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 23.06.2018
12:33

Nama na autobusu treba da stoji 20, 21 ili 22 (mozda cak i 23), a na dresu 8.

avatar
Paris Saint Germain
Saturday, 23.06.2018
12:20

Milan se izvukao u kalcopoliju, ali stigla ih je kazna i koliko vidim ovo je njihov kraj. Naravno postojace i dalje ali totalno nevitmi u svetakom fudbalu. 5-8 mesto u seriji a je za njih top.

avatar
El Clásico leyendas
Saturday, 23.06.2018
11:47