Poznat plan Serije A, svakodnevni testovi, karantin, rad u grupama

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 19.04.2020.
17:52
Izvor: Sportske.net

Nikome neće biti lako, ali ovo je jedini način.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Pisali smo, Italijani imaju plan za nastavak sezone, o svemu će se dodatno raspravljati narede sedmice na sastanku glavešina italijanskog fudbala.

Ideja je da se sa pripremama igrača za nastavak sezone počne već od četvrtog maja, dan nakon što zemlja bude izašla iz strogog karantina, pod uslovom da ne bude promena.

Sezona bi se nastavila revanš mečevima Kupa Italije krajem maja, liga bi se igrala od drugog ili trećeg juna, više OVDE.

Sada je obelodanjeno i kako bi trebalo da izgleda završnica sezone.

Bonus

Naime, svi igrači iz Serije A, ali i članovi stručnog štaba će morati da se testiraju tri do četiri dana pre početka priprema za nastavak sezone, dakle oko prvog maja.

Nakon toga će se tokom čitave prve sedmice svakodnevno raditi testovi na antitela, svakodnevno će se igračima uzimati i brisevi.

Na treninzima će biti podeljeni u tri grupe: oni koji su bili pozitivni sa ozbiljnim simptomima, oni koji su bili pozitivni sa manjim ili potpuno bez simptoma, dok će u trećoj grupi biti oni koji nemaju antitela, koji daleko nisu bili zaraženi virusom.

Kada se sa pripremama krene, svi će biti u karantinu, temperatura će se meriti svakog dana, a krv će se takođe svakodnevno testirati čak nekoliko nedelja.

Serija A koronavirus korona
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Ako bude pozitivnih, oni će morati i na dodatna testiranja, jer je bojazan da im je zadravlje trajnije ugroženo zbog koronavirusa. Biće im proveravama pluća, srce i bubrezi, jer prema određenim statistikama svaki četvrti pacijent koji je bio u kritičnom stanju ima posledice na srcu.

Prostorije u kojima budu boravili igrači će se svakodnevno čistiti i dezinfikovati u trajanju od dve sedmice, a lekari i fiziterpeuti će morati da nose zaštitnu opremu, maske, vizire i rukavice.

Jasno, ako bude pozitivnih, oni će momentalno biti izolovani.

Tokom prve dve sedmice priprema igrači će morati da drže distancu, što podrazumeva i tuširanje u sobama, a ne u svlačionici.

Dakle, Italijani su rešeni da se sezona završi a terenu, a kako bi sve prošlo u najboljem mogućem redu postavili su detaljan protokol, koji će u potpunosti morati da se ispoštuje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke