Povrede kroje tim, šta Klop sprema Zvezdi?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.10.2018.
12:51
Izvor: Sportske.net

Mođe li se već sada naslutiti Klopov plan za utakmicu u sredu?

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Posle dva vezana remija u Premijer ligi protiv Čelsija i Mančester sitija, Liverpul je juče kao gost savladao Hadersfild golom Salaha sa 1:0 i tako napravio dobru uvertiru za meč trećeg kola Lige šampiona protiv Crvene zvezde.

Tim Jirgena Klopa će u duel sa srpskim šampionom ući kao apsolutni favorit, a posle poraza od Napolija u prošlom kolu (1:0), biće pod imperativom da Zvezdi ne dozvoli bilo kakvo iznenađenje u ovom meču.

Bodovi su im preko potrebni i za Liverpul bi sve osim pobede predstavljalo veliki neuspeh, što bi mogla da bude i nekakva Zvezdina šansa u ovom meču. Istovremeno, imajući to u vidu, ne treba očekivati preveliku ''kombinatoriku'' kada je u pitanju sastav Liverpula.

Ono što najviše brine trenera ''Redsa'' Jirgena Klopa pred susret sa Crvenom zvezdom, jesu povrede nekolicine standardnih prvotimaca. Iz tog razloga, Keita, Mane i Okslejd-Čemberlen juče nisu bili u konkureenciji za sastav tima, a kako sada stvari stoje, na njih neće moći da računa ni u sredu.

Dodatni problem za Klopa pojavio se tokom jučerašnje utakmice, s obzirom da se u prvom poluvremenu i kapiten Henderson požalio na povredu, pa je u drugih 45 minuta njegovo mesto zauzeo Vajnaldum.

Posle utakmice, novinari su upitali Klopa u vezi sa Hendersonovom povredom, on je izrazio nadu da nije ništa ozbiljnije, otkrivši pritom da je kapiten želeo da nastavi meč, ali da je iz predostrožnosti izveden iz igre.

Dakle, ukoliko Klop ponovo ne bude želeo da rizikuje, i Hendersonov nastup bi mogao da bude pod znakom pitanja.

Liverpul je protiv Hadersfilda nastupio u sastavu: Alison - Gomez, Lovren, Van Dajk, Robertson - Lalana (Fabinjo od 69.), Henderson (od 46. Vajnaldum), Milner (Firmino od 77.)- Salah, Staridž, Šaćiri.

Klupa: Minjole, Aleksander-Arnold, Firmino, Fabinjo, Matip, Origi, Vajnaldum.

Prilika je da se podsetimo i koje igrače je Klop suprotstavio PSŽ-u i Napoliju u prva dva kola Lioge šampiona.

Pobedu protiv PSŽ-a (3:2) izborili su: Alison - Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson - Milner, Vajnaldum, Henderson - Salah (Šaćiri od 85.), Staridž (Firmino od 72.), Mane (Fabinjo od 90.).

U porazu od Napolija (1:0) igrali su: Alison - Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson - Milner (Fabinjo od 76.), Vajnaldum, Keita (Henderson od 19.) - Salah, Firmino, Mane (Staridž od 89.).

Dakle, šta očekivati u sredu protiv Zvezde?

Po svoj prilici, povratak u startnih 11 trilinga koji je juče bio na klupi - Aleksander-Arnolda, Firmina i Vajnalduma, a ne bi trebalo da iznenadi i ako Fabinjo posle dužeg perioda ponovo dobije priliku od prvog minuta. Prethodno je starter bio jedino protiv Čelsija u Liga kupu.

Još je rano za neke preciznije prognoze, ali šta, na primer, mislite o ovom timu Liverpula u sredu: Alison - Aleksander-Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson - Fabinjo, Vajnaldum, Milner - Salah, Firmino, Šaćiri?

Fabinja u startnoj postavi priželjkuju i navijači Liverpula, evo i nekih njihovih prognoza:

- -

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Raiola M.
Sunday, 21.10.2018
15:11

Koji god tim skrpi za CZ će mu biti više nego dovoljno. To tvrdim kao navijač CZ.

avatar
noxovac
Sunday, 21.10.2018
13:34

a jedno 5-6 golova

avatar
DropkickMurphys
Sunday, 21.10.2018
13:09

Lovren je garancija da Boaci daje gol;)Klop nek radi sta hoce,a moj predlog za Milojevica je:Borjan-Stojkovic(Gobeljic),Degenek,Babic,Rodic-Krsticic,Jovicic,Jovancic-Ben,Marin-Boaci,sa kasnijim ulaskom Pavkova.

avatar
Mangus
Sunday, 21.10.2018
13:06

Realno je da LFC lagano dobije zvezdu i ocekujem da igraju u sledecem sastavu:
Alison,
TTA-Gomez-Lovren-Moreno
Fabinjo-Lalana-Milner
Saciri-Staridz-Salah
Ne bi me cudilo da i neki klinac zaigra kako bi odmorili malo prvotimci zbog sledecih utakmica