Povreda De Brujnea - Pet potencijalnih rešenja, mladi igrači dobijaju šansu?

Autor: Aleksa Blaćanin
subota 18.08.2018.
13:58
Izvor: Sportske.net

Siti će morati da se navikne na život bez najboljeg igrača, makar određeni period, a ko će rešiti Gvardioline glavobolje?

EPA-EFE/NIGEL RODDIS
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Kevin De Brujne se povredio na treningu, poslat je u Španiju kako bi proverili njegovo stanje, a i da započne svoju rehabilitaciju u Kataloniji.

Doktor Kugat, čovek koji se brine o mnogim igračima je zadužen za Belgijanca, a procenjeno je da će se vratiti na travnati tepih za 3 meseca. Ovo znači da će neko morati da uskoči na njegovo mesto i pokušati da ga zameni, ako je to ikako moguće, sreća pa "Građani" imaju dovoljno opcija u rezervi.

1. David Silva

Ovo je i najlogičnija opcija, ali pitanje je samo da li će već tridesetdvogodišnji vezista moći da igra tri utakmice nedeljno kada počnu svi kupovi i Liga šampiona, definitivno će tu biti rotacija, ali Španac je najlogičnije rešenje. David se nedavno oprostio od reprezentacije, pa će imati malo više odmora u tim pauzama. Navijači ga smatraju legendom, a on to definitivno i jeste, jedan od najboljih veznjaka koji je igrao u Premijer ligi. Tih van terena, a na terenu "mašina", pogotovo kada pogledate kakvu ulogu on ima kod Gvardiole u njegovoj filozofiji. Silva je postigao 10 golova i 14 asistencija u prošloj sezoni, uprkos porodičnim problemima koje su uticale da propusti dosta utakmica u prošloj sezoni. Španac je bio pošteđen u meču protiv Arsenala, ali se očekuje da pošne meč protiv Haderfilda, pa ko zna, možda baš na poziciji Belgijanca.

Britain Soccer Premier League

2. Ilkaj Gundogan

Nemac je izjavio da je spreman da iskoči u prvi plan i da zameni Kevina, ali da li će mu Pep dati baš toliku ulogu u timu? Gundogan je u prošloj sezoni imao 91,71% dodavanja što pokazuje da bi on definitivno mogao da igra na poziciji plejmekera, ali problem je što on nema viziju kakva je potrebna Gvardioli, on je prošle sezone kreirao 51 šansu svojim saigračima, dok je Silva kreirao 91.

3. Bernardo Silva

Da li je konačno vreme za ovog mladog Portugalca? Kada su ga doveli, ceo svet je bio oduševljen ovim potezom, pravi igrač u pravom klubu. Nije počelo baš tako sjajno, Bernardo kao da je bio stegnut, ali kako vreme prolazi, igra sve bolje i bolje, i upravo je najbolje partije pružio u Komjuniti šildu i protiv Arsenala prošlog vikenda, možda je baš na taj način hteo svima da pokaže da će ove sezone imati značajniju ulogu i da će igrati znatno bolje? Bernardo je definitivno prirodna zamena za starijeg Silvu, ali mogao bi sada da preuzme odgovornost i da menadžeru pokaže sav svoj potencijal.

Bernardo Silva

4. Fil Foden

Definitivno navijači nisu oduševljeni jer će njihov miljenik biti van terena, ali ako bi to značila da se igrači poput Fodena i Dijaza dokažu na velikoj sceni i konačno zauzmu mesto u startnih 11, onda bi to lakše prihvatili. Foden je definitivno jedan od najtalentovanijih igrača na svetu, a Siti je srećan što ga ima. Ovaj tinejdžer zaista pokazuje da je fantastičan igrač na terenu, kada god je dobio šansu, on je to maksimalno iskoristio, problem je što u timu kakav je Siti nema mnogo prostora, pa ko zna, možda povreda De Brujnea znači da će Foden dobiti veću šansu u timu. To što nije otišao na neku pozajmicu, definitivno znači da će imati prostora za njega, a još kad se doda asistencija Agueru u Komjuniti šildu, definitivno je kupio sebi određene minute.

5. Brahim Dijaz

Španac je godinu dana stariji od Fodena. On je uz Fodena definitivno mlada nada Sitija koja je na korak od prvog tima. Devetnaestogodišnjak ima samo još godinu dana u ugovoru sa Sitijem, pa bi mogao da dobije poslednju šansu u ovom klubu, a na njemu je da se dokaže i da zasluži novi, a on definitivno želi da ostane na "Etihadu".

Biće ovo slatke muke za Gvardiolu, ali ako neka ima dovoljno opcija da zameni najboljeg igrača, onda je to Mančester siti.

de brujne de bruyne

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueMoon
Sunday, 19.08.2018
13:21

David Silva-Bernardo Silva.Svakako drugi najbolji tandem veznih u ligi jer je prvi David Silva-KDB.

avatar
Zoran Pinjatic
Saturday, 18.08.2018
16:56

Mislim da je David Silva najlogicnije resenje, Bernardo je vise desno krilo