Potvrđeno, evo kada PSŽ kreće u odbranu titule, šta će biti sa Ligom šampiona?

Autor: Nikola Miloradović
subota 23.05.2020.
14:14
Izvor: Sportske.net

Sezona je suspendovana.

EPA-EFE/Julien de Rosa
EPA-EFE/Julien de Rosa

Povezane vesti

Nisu Francuzi časili časa, kako je Vlada u toj zemlji zabranila okupljanja do sredine jula, iz Lige 1 su odlučili da potpuno prekinu sezonu i proglase šampiona.

Titula je otišla u ruke Pari sen Žermena, u Ligu šamipona će Ren i Olimpik Marsej, a Lion je kao sedmoplasirani ostao bez evropskih takmičenja i sa razlogom se najviše protivio ovoj odluci.

Nadali su se u Olimpik Lionu da bi čelnici lige mogli da promene odluku, ali se čini da za tako nešto šanse gotovo da na postoje.

Da je sezona otkazana i definitivno je jasno sada, kada se u francuskim medijima pojavio datum za početak naredne sezone!

Naime, "RMC Sport" je preneo da bi fudbalska sezona 2020/21 u Francuskoj trebala da počne 22. avgusta.

Bundesliga

Dakle, PSŽ kreće u odbranu titule u drugoj polovini avgusta, videćemo samo da li će imati problema zbog mečeva Lige šampiona, koji bi trebalo da se odigraju upravo u avgustu.

PSŽ je izborio plasman u četvrtfinale, dok je Lion slavio u prvom duelu protiv Juventusa sa 1:0 i treba da igra revanš.

Lion bi duel sa "Starom damom" trebalo da odigra sedmog ili osmog avgusta, kada su prvobitno bili isplanirani termini za revanš mečeve osmine finala.

Četvrtfinale bi trebalo da se igraa 11. i 12. avgusta, revanš mečevi 14. i 15, polufinala bi se igrala 18. i 19. avgusta, a revanši 21. i 22. avgusta, kada bi nova sezna u Francuskoj trebala da počne.

Već drugo kolo bi se tako igralo 29. avgusta, kada je plan da se u Istanbulu odigra i veliko finale Lige šampiona.

Najnovije informacije ukazuju na to da će se Liga šampiona ipak završiti u izmenjenom formatu, što bi moglo donekle da olakša posao francuskim klubovima, više OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke