Potvrdili mu doživotnu suspenziju iz fudbala!

Autor: Beta Beta
utorak 14.07.2020.
19:22
Izvor: Beta

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani odbacio je danas žalbu bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Azerbejdžana na doživotnu suspenziju koju je dobio zbog seksualnog zlostavljanja reprezentativki.

Epa/Nick Soland
Epa/Nick Soland

Povezane vesti

CAS je potvrdio suspenziju i naveo da je Keramudin Karim počinio "grozna dela" nad fudbalerkama koje su ga optužile za petogodišnje seksualno zlostavljanje od 2013. godine.

Preduzete su posebne bezbednosne mere kako bi se fudbalerke zaštitile za vreme svedočenja.

"Fudbalerke su svedočile sa bezbednog mesta, telefonom, korišćenjem programa za prepoznavanje glasa kako bi zaštitile identitet", navodi se u saopštenju.

Osim žalbe na suspenziju koju je odredila Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa), odbijena i žalba na kaznu milion švajcarskih franaka. To je maksimalna kazna koju je Fifa mogla da odredi.

"Keramudin Karim je prekršio osnovna ljudska prava i naneo štetu psihičkom i fizičkom dostojanstvu i integritetu mladih fudbalerki. Svojim groznim delima, uništio je ne samo njihove karijere, već im je i teško oštetio život
", piše u saopštenju suda.

Fifa je u junu 2019. godine suspendovala Karima tokom Svetskog prvenstva u Francuskoj, posle istrage pokrenute na osnovu navoda žena i devojčica u reprezentativnim selekcijama Azerbejdžana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke