Potvrda - Stadioni puni, Bundesliga "pukla", večeras konačni udarac?!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 07.12.2017.
15:18
Izvor: Sportske.net

Više ne može da bude slučajno, kvalitet je tako opao da je prava sreća reforma takmičenja u Ligi šampiona. Jer, rezultati dovoljno govore.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Večeras se završavaju evro kupovi, tačnije grupna faza takmičenja, a zavesa na jesen pokazala je ono što smo videli i prethodnih godina, kvalitet Bundeslige je prilično opao i ona je sada, iako ima pune stadione daleko od vodeće tri lige.

Evo prostog primera, svi italijanski klubovi koji su počeli takmičenje, prezimiće u Evropi, ovo je poslednja godina kada je Italija imala tri predstavnika u LŠ, dva su prošla, Napoli se seli u LE.

Milan, Lacio i Atalanta su takođe u nokaut fazi, pa je Italija u poslednjih pet sezona preskočila Nemačku i približila se Englezima. Španci su nedostižni sa 100 000 bodova, ali da je na snazi stari sistem takmičenja, ponovo bi četvrti iz Serije A išao u kvalifikacije za LŠ.

Naravno, promenom takmičenja, sada sve vodeće četiri lige imaju po četiri tima direktno u LŠ od sledeće sezone, pa su se Nemci izvukli. Njihovi timovi su ispali iz LE, Herta i Hofenhajm i nadajmo se i Keln večera, dok je Frajburg ispao letos u kvalifikacijama od Domžala. Lajpcig i Dortmund nisu u top 16 Lige šampiona, ostaje im LE, pa će čast u eliti braniti Bajern.

Idemo dalje, Englezima je učinak pokvario Everton koji je ispao u ranoj fazi, ali većinu njihovih klubova LE ne zanima. Ostali su prošli i to Junajted, Siti, Totenhem, Liverpul kao pobednici grupa, dok je Čelsi bio drugi. U LE će ih predstavljati Arsenal koji je prvi u svojoj grupi.

Pored Italijana, mogu da prođu svi Španci, ako Bilbao uzme bod protiv Zorje u Ukrajini.

Real, Barselona i Sevilja idu dalje u LŠ, Atletiko će u LE, gde ga čekaju Viljareal i Sosijedad. Dakle, ako prođe Bilbao, svih sedam španskih predstavnika dočekaće proleće u Evropi.

Španci su prvi, Italijani bi mogli da stignu Engleze, ako nastave da beleže dobre rezultate u LE, ali i Juve ponovi podvige iz prethodnih godina Lige šampiona. Lepu šansu ima Roma koja je prva u grupi, mada ni to ne garantuje lakši žreb.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alister Krouli
Thursday, 07.12.2017
19:42

Englezi su pokidali u LS. A sto se Nemaca tice opao je kvalitet u Salkeu,Leverkuzenu i Volsburgu. Gde su Hofenhajm,Keln i Herta za Evropu. Prvak Francuske je ispao iz LS,a svi ostali sampioni svojih liga su zavrsili kao drugi u grupi LS. Al odavno se nije desilo da Rusi imaju cetiri prestavnika u Evropi za prolece. Bar neko je napredovao,a Holandjani,Belgijanci i Portugalci su doziveli potpuni krah.

avatar
Thursday, 07.12.2017
18:46

uuu padoše švabe

avatar
$$$ BRACELA $$$
Thursday, 07.12.2017
18:27

Ajde da malo Italijani se nafatiraju para pa da konacno mozemo da gledamo onaj fudbal od pre 7-8 godina kad je ta liga bila TOP.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 07.12.2017
18:18

Bas losa sezona za Nemce , ne pamtim ih slabije

avatar
stevan_vasic90
Thursday, 07.12.2017
17:52

Jad i beda od lige- svako malo neko nekog pobedi sa 5:0. U jednom kolu bude po nekoliko takvih slucajeva, i to se ponavlja iz kola u kolo. Jedino sto tamo nesto vredi je Bayern, ali nemaju konkurenciju, pa su samim tim i oni izgubili na kvalitetu- jer koliko god bili losi, opet ce biti dovoljno da budu sampioni.

avatar
Plava Horda
Thursday, 07.12.2017
17:44

Pa kako ko ispliva kvalitetom Bayern ga osakati, nista bolje se i ne ocekuje od takve lige.

avatar
neme
Thursday, 07.12.2017
16:54

Krs liga apsolutno negledljiva ljudi dolaze ne na tekmu nego u izlazak toliko su im isprani mozgovi da nemaju pojma sta gledaju dobijes onu zvecku malo mases popijes pivo a dole neki zema krlja izbija loptu isto kao u Ivanjici samo sediste te greje ne kisnes ,i kuci stizes za 15 min. fudbal koga briga potrosi si 70 evra znaci nista a bio napolju.

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 07.12.2017
16:46

Pa kada su Englezi dobili intertoto grupe,Sevilja,Spartak i Maribor pa to LS nije videlo,a UTD,Bazel,Benfika i CSKA,Siti dobije eto jedino Napoli da ima neke igrace (mada su lose odigrali) i Fejnord i Sahtjor jos se dice prvim mestom.