Potencijalni haos u La Ligi - Atletiko pobedio prvaka Evrope pa ostaje bez LŠ, a kome ide titula?!

Autor: Milovan Longinov
subota 14.03.2020.
10:18
Izvor: Sportske.net

Za razliku od Premijer lige, ista odluka u La Ligi bi izazvala nezadoljstvo u prestonici.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Baš kao i Premijer liga i Bundesliga, i u Španiji razmatraju mogućnost da u slučaju da Korona virus izazove haos kao u Italiji, sezona bude završena sada.

U tom slučaju, šampion bi bila ekipa koja je trenutno prva na tabeli, a to je - Barselona, koja je preskočila Real Madrid posle poraza od Betisa u Sevilji u poslednjem odigranom kolu! Barsa ima 58 bodova, a Real Madrid 56, zanimljivo, "kraljevski" klub je pre dva kola pobedio katalonski i samo sedam dana bio lider.

Ukoliko Barselona osvoji titulu, to bi za početak bilo prvo što bi izazvalo gomilu kontroverzi, pošto je do kraja ostalo još 11 kola. No, Madriđani već sada podsećaju da Barsa ove sezone ne samo da nije uspela da pobedi Real Madrid, već nije uspela ni da postigne pogodak u oba El klasika (0:0, 2:0).

Drugi problem bi bio taj što bi onda Atletiko Madrid ostao bez Lige šampiona, pošto je petoplasirani na tabeli! U Ligu šampiona bi onda išli Sevilja, Real Sosijedad i Real Madrid, dok bi Atletiko sa Hetafe išli u LE.

Ispadanja ne bi bilo, već bi po prvi put posle sezone 1996/97 u La Ligi učestvovale 22 ekipe, odnosno još bi ušli Kadiz i Saragosa, kao dve prvoplasirane ekipe iz Segunde. Onda bi naredne sezone umesto tri, ispalo pet ekipa, kako bi se format vratio na 20 ekipa od sezone 2021/22.

I dalje postoji opcija kao i za sve najjače lige, da se igraju do juna meseca, ako EP bude odložen za 2021. godinu, što u ovom trenutku deluje kao najpravednija opcija.

Takođe, kontroverzu bi izazvala i odluka da Kup kralja ne bi dobio šampiona, a u finalu su Atletik Bilbao, koji na titulu čeka još od 1984. godine, i Real Sosijedad.

Marka piše da bi odluke o dodeli titule Barseloni, te otkazivanja finala Kupa kralja izazvalo opštu pometnju i nezadovljstvo u klubovima...

Čekamo rasplet...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The Red Army
Saturday, 14.03.2020
20:02

Ma ovo nikad nece da se desi, ne znam zasto prenosite ovako glupave "vesti'... Ni u spaniji, ni u engleskoj, nigde na svetu, pa jel realno da daju nekom titulu a ostalo 11 utakmica do kraja a razlika 2 boda, ako se to desi navijaci reala onda trebaju svi masovno u barselonu treci svetski rat da naprave zbog nepravde

avatar
Mirjevac
Saturday, 14.03.2020
22:35

To barca nije htela, ali eto visa sila, tako isto moze i trece plasirani da naleti u rel i da napravi treci svetski rati, tako isto cetvrto plasirani u trece plasirani i tako redom! To barca nije svojom voljom niti svojom zeljom! Tako da ti je to tako glupo, zasto real nije pobedio betis i sad bi on bio prvi, posto real slabo igra i izgubio prvo mesto koje mu je barcelona poklonila, nije mu niko kriv!

avatar
Don Andres
Saturday, 14.03.2020
22:39

Kakve nepravde? Je li barsa 1.? Ako ne bude moglo da se igra naravno da ce im dati titulu.. Je li treba da je daju realu jer je 2. na tabeli?

avatar
Don Andres
Saturday, 14.03.2020
18:17

sta imaju da podsjecaju na 2 el klasika? ovo nije samo takmicenje barse i reala da bi se to uzimalo kao bilo kakav parametar osim ako ne dijele isti broj bodova, a to nije slucaj. ( :

avatar
Mirjevac
Saturday, 14.03.2020
17:12

Ako se tako odluci, niko nista barceloni ne dodeljuje, ona je prva na rang listi spanije! Svi znamo da ko je prvi taj je osvaja! Da je kojim slucajem real prvi a nije, on bi je osvojio! Tako da to nije po barcinoj zelji i po barcinoj zelji, vec po visoj sili!

avatar
Badr Hari
Saturday, 14.03.2020
14:54

A da je Real prvi na tabeli sve bi bilo OK? :D

avatar
MunzeKonza
Saturday, 14.03.2020
14:09

Realno finale kupa bi mogli da odloze za leto, ipak je to samo jedna utakmica. A sto se lige tice, sta god da odluce bice neko nezadovoljan.

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 14.03.2020
13:19

Jedino ispravno je da nema prvaka, u svim ligama... Najveci problem je Engleska gde je sasvim jasno ko bi bio prvak da se igra do kraja, i oni bi trebali da nastave ligu na leto, posto je vec sasvim izvesno da EP-a nece biti...

avatar
Bádr Hari
Saturday, 14.03.2020
11:50

ne zanima me nista ja samo zelim da Barsa osvoji La Ligu jer ce to biti dovoljno da moj idol Messi osvoji zlatnu loptu. :D