"Postio" mesec dana - Đurđić strelac u pobedi Hamarbija

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 08.10.2018.
10:00
Izvor: Sportske.net

Srpski centarfor tvorac preokreta u pobedi Hamarbija. Prvi gol za Đurđića posle nešto više od mesec dana.

Epa/Herbert Neubauer
Epa/Herbert Neubauer

Povezane vesti

Fudbaleri Hamarbija savladali su u gostima Bromapojkarnu u 25. kolu šampionata Švedske sa 4-2, a ponovo je precizan bio najbolji strelac gostujućeg tima, srpski fudbaler Nikola Đurđić.

Domaćin je dva puta vodio, a Hamarbi je stalno stizao i na kraju prestigao vođstvo. Lahne je u 17. minutu dao prvi gol za Bromapojkarmu. Izjednačio je Paulsen u završnici prvog poluvremena. U 54. minutu ponovo je domaćin poveo, a strelac je bio Figueroa. Hamarbi stiže do izjednačenja u 66. minutu autogolom Omana, u akciji u kojoj je učestvovao i Đurđić. Vođstvo Hamarbiju donosi Fenger u 79. minutu, a četiri minuta pre kraja duela Nikola Đurđić je potvrdio trijumf gostujućeg tima.

Đurđić, koji je bio ubedljivo najbolje ocenjeni igrač utakmice je ovim pogotkom došao do ukupno 12 golova u šampionatu, čime je i dalje prvi strelac ekipe i trenutno treći najbolji golgeter prvenstva posle Gereira iz Hakena i Haleniusa iz Sundsvala.

Tim Nikole Đurđića je tako potvrdio povratak na pobedničke staze posle četiri utakmice bez trijumfa. Hamarbi je u prošlom kolu kod kuće savladao Geteborg, a sada je na strani bio ubedljiv protiv Bromapojkarne.

Hamarbi je ovom pobedom stigao na deobu druge pozicije švedskog fudbalskog šampionata zajedno sa Norčepingom sa 50 osvojenih bodova iz 25 utakmica, iza Aika koji ima osam bodova više. Hamarbi će u narednoj rundi, posle reprezentativne pauze 20. oktobra igrati na gostovanju protiv nekadašnjeg tima Nikole Đurđića Malmea.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke