Postaje tesno u borbi za prva četiri, drama u opasnoj zoni (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 01.01.2018.
10:41
Izvor: Sportske.net

Novo kolo Premijer lige doneće nešto jasniju situaciju kada je u pitanju borba za Evropu, ali i za opstanak.

Beta/Gareth Fuller/PA via AP
Beta/Gareth Fuller/PA via AP

Povezane vesti

Tek što se završilo nekompletno 21. kolo, čeka nas 22. kolo Premijer lige. Praznično ludilo donelo je mnogo toga zanimljivog, a sada ostaje da se vidi šta će se dešavati u poslednjem kolu pred desetodnevnu pauzu. Neka čekaju Četiri skakaonice, zna se da nova godina počinje engleskim fudbalom.

Kolo otvaraju Brajton i Bornmut u meču koji može uveliko da odredi nastavak borbe za opstanak. Bornmut je u prošlom kolu pobedio Everton i eventualnim trijumfom danas bi pretekao Brajton na tabeli. "Galebovi" bi, sa druge strane, pobedom mogli da dostignu i sedam bodova prednosti u odnosu na opasnu zonu.

Liverpul ide u goste ove sezone odličnom Barnliju, a za sada se ne zna da li će igrati najbolji strelac tima Mohamed Salah. On je u subotu dao oba gola u pobedi od 2:1 nad Lesterom, ali se posle meča požalio na povredu. Barnli je jedno od najvećih iznenađenja sezone, jer je i dalje sedmi na tabeli, sa 34 boda, ali će sada sigurno želeti da pobedi posle dva vezana remija, bez obzira što su gosti veliki favoriti.

Liverpul

Lester igra solidno, ali u poslednje četiri utakmice ima tri poraza i remi, ali remi sa Mančester junajtedom. Novajlija Hadersfild je vezao tri remija, nema poraz u četiri utakmice i sa izvesnom dozom samopouzdanja ulazi u ovaj meč, znajući da bi eventualnom trijumfom mogao da se izjednači sa "lisicama", ali to je ipak malo verovatno.

Duel Stouka i Njukasla je duel očajnika. Stouk u poslednjih 11 utakmica ima samo dva trijumfa, dok je Njukasl još gori: samo dve pobede još od sredine septembra, dakle puna tri i po meseca, to jest, samo jednu u poslednjih 12 mečeva. Golovi su problem za obe ekipe, nijedna ne sme da gubi više bodove, jer imaju samo bod, odnosno dva više od opasne zone.

Dan zatvara sudar dva velika imena, Evertona i Mančester junajteda. Everton je u prošlom kolu izgubio od Bornmuta, prvi put od kada je ekipu preuzeo Sem Alardajs, što i nije tako strašno, jer je tim i dalje u gornjem delu tabele i udaljio se od opasne zone, što je bio osnovni cilj. Junajted je u mnogo težoj situaciji - za vikend je vezao treći remi, pao je sa drugog na treće mesto, a povredili su se Lukaku i Ibrahimović. Junajtedu, makar i ovako oslabljenom, pobeda je ovde preko potrebna da ne bi izbio šumski požar.

Klopp Mourinho Klop Murinjo

U utorak su na programu tri utakmice u večernjem terminu. Sautempton dočekuje Kristal palas ohrabren remijem sa Junajtedom, ali i "orlovi" imaju čime da se hrabre. Da nije Luka Milivojević promašio penal u nadoknadi, Siti bi pretrpeo prvi poraz u sezoni.

Totenhem je pauzirao za vikend, a sada se vraća gostovanjem protiv "fenjeraša" Svonsija i pretpostavlja se da je već upisao tri boda, jer je u fantastičnoj formi završio 2017.

Jedan od derbija kola igra se u Londonu, u kome Vest Hem dočekuje Vest Bromvič Albion. Oba tima su u opasnoj zoni - VBA je pretposlednji, a "čekićari" su mesto iznad sa dva boda. Trijumf bi mogao domaću ekipu da izbaci iz opasne zone. To bi i moglo da se desi, jer VBA nema prvenstvenu pobedu već 19 uzastopnih utakmica, odnosno još od sredine avgusta.

Lider Mančester siti posle remija na Selhurstu sada dočekuje Votford. "Stršljenovi" su u padu forme, a u prošlom kolu su izgubili i realno nemaju šta da traže na Etihadu.

Celsi Morata Drinkvoter Vilijan

Kolo završava veliki derbi između Arsenala i Čelsija. "Tobdžije" su u prošlom kolu osvojile samo bod protiv VBA i tako propustile priliku da uhvate priključak za vodećom četvrtkom. Sada su pete na tabeli, sa tri boda manje od četvrtog Liverpula. Sa druge strane, Čelsi bi pobedom stekao osam bodova više od petoplasiranog tima i tako sebi napravio prostora u borbi za prva četiri mesta.

Arsenal se nada da će Ozil biti spreman, dok su Remzi, Kasorla, Žiru i Monreal i dalje odsutni. Konte će verovatno moći da računa na Azara, Fabregasa i Bakajoka, koji su odmarali protiv Stouka. U septembru je na Stamfordu bilo 0:0, videćemo šta ćemo gledati sada.

Parovi 22. kola:

Ponedeljak (utakmice se igraju u 16.00), osim ako nije naglašeno:

Brajton - Bornmut (13.30)
Barnli - Liverpul
Lester - Hadersfild
Stouk - Njukasl

Utorak (sve utakmice počinju u 20.45, osim ako nije naglašeno):

Sautempton - Kristal palas
Svonsi - Totenhem
Vest Hem - VBA
Mančester siti - Votford

Sreda:

Arsenal - Čelsi (20.45)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Monday, 01.01.2018
15:06

Vrlo bitno kolo i za Junajted i za Liverpul.Junajtedu gori posle serije losih rezultata,moraju se trgnuti,a Liverpul bi eventualnim nastavkom dobrih rezultata ili uhvatio prikljucak za Celzijem,ukoliko ne pobede,ili pobegao Arsenalu.Totenhem jeste veliki favorit,ali videli smo sta je Svonsi proslo kolo uradio.Mada su Sparsi sveziji..

avatar
äxwell
Monday, 01.01.2018
12:01

Au kako nas ceka tezak mec i to bez Salaha koji ce izgleda odsustvovati 2 sedmice..Manea treba na njegovu poziciju staviti a Kutinja na lijevo krilo. U ovoj utakmici je samo rezultat bitan..Ruzna 0-1 pobjeda bi bila fantazija..Al ocekujem kiks ovaj put..Vraca im se Tarkowski bez kojeg su izgubili ubjedljivo od Sparsa..