Posle svega, ko još sumnja u Mesijeve odluke o Ikardiju? I Maradona je radio isto!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 01. novembar 2019.

  • 11:18

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Anhel Di Marija demantovao da postoji "zla krv", ali ove stvari su neobjašnjive.

Posle svega, ko još sumnja u Mesijeve odluke o Ikardiju? I Maradona je radio isto!
Foto: EPA-EFE/David Fernandez
Poslednji put pred Kopa Amerika, Leo Skaloni je obrazložio nepozivanje Ikardija time što je u sporu sa Interom i nije u takmičarskoj formi, pa je Maurito ostao izvan 22 igrača koji nisu uspeli da se domognu kontinentalne titule.

Naime, od 1993. Argentina nije bila prvak Južne Amerike, niti je u seniorskoj konkurenciji osvojila bilo kakav trofej.

Ali, sada Ikardi igra, i to kako. Dao je sedam golova u sedam mečeva, postiže pogodak na svakih 77 minuta, srušio je rekord Zlatana Ibrahimovića koji je istina dao gol više, ali je i više proveo na terenu.

Zbog toga bi bilo vrlo interesantno čuti obrazloženje Skalonija. U reprezentaciju se vratio Mesi, on ne voli Ikardija zbog Vande Nare, odnosno Maksija Lopeza koji mu je dobar prijatelj, mada Ikardi tvrdi da on tu odbojnost nije osetio.

Nije ni tajna da Mesi određuje ko će biti pozvan u tim, ne bukvalno, ali sigurno da niko od selektora ne sme da se suprotstavi fudbaleru Barselone kada neki igrač nije po njegovom ukusu.

Argentinci igraju prijateljske sa Saudi Arabijom i Brazilom, na spisku selektora su od napadača, uz Mesija, Dibalu i Kuna koji se takođe vraća, Lukas Alario iz Leverkuzena i Nikolas Gonzales iz Štutgarta.

Da vidimo, Alario je dao dva gola u osam mečeva u nemačkom šampionatu, odigrao je 383 minuta. nema asistencije, ima 15 udaraca na gol.

Nikolas Gonzales je dobro počeo, četiri gola u sedam mečeva, ali to je i dalje mnogo slabije od Ikardija. Uz to, ne zaboravite, momak igra u Cvajti, za Štutgart.

Nije ovo novina, svojevremeno je Maradona sastavljao tim, recimo 1986. u ekipi koja je postala svetski prvak, nije bilo Rubena Dijaza, Zlatne kopačke omladinskog Mundijala i učesnika Mundijala 1982.

Bio je u sukobu sa Maradonom, nije putovao ni 1986. kada je potpisao za Fiorentinu, niti četiri godine kasnije kada je igrao za Inter, pa Monako.

Recimo 1986. umesto njega išli su Almiron koji je igrao u domaćoj ligi, nikada posle toga nije dobio poziv, Pedro Paskuli iz Lećea, uz naravno Buručagu i Valdana.

Što se tiče Ikardija, Maradona je jasan, poručio je da bi Ikardi u njegovo vreme dobio dobre batine u svlačionici, ako bi samo pogledao ženu kolege, a ne da rasturi brak i izda prijatelja...
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari