Posle Reala, odlučila i Barsa, evo šta je sigurno tokom leta!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 20.03.2020.
12:34
Izvor: Sportske.net

Krenuli istim putem kao i najveći rival...

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Kako smo pisali jutros situacija u Realu se zna, bez obzira hoće li se prvenstvo završiti i kakav bude ishod Lige šampiona.

Madriđani su doneli odluku, i to zbog situacije, tako da nema nikakve neizvesnosti što se tiče promena, ali i plana u prelaznom roku.

Ni Barselona ne želi da zakasni, i oni smatraju da je u ovom trenutku najpoštenije da se igračima u doba neizvesnosti saopšti plan i da se okrenu narednoj sezone.

Ona najvažnija stvar je da će bez obzira na to da li se domogne trofeja ili ne Kike Setijen ostati. Čak i da se sezona nastavi, ono što će se dogoditi ne utiče na njegovo mesto. Otpale su kombinacije oko dolaska Kumana, što je Holanđanin sam potvrdio.

Klub ima potpuno poverenje u Setijena i njegovu nameru da vrati igru principima, tačnije da se vrati na Krojfov put od koga je Valverde u izvesnoj meri odstupio.

Ali, navijače zanimaju promene.



Šta će se desiti na tom planu?

Prvo, meta ostaje Nejmar, čak i da niko drugi ne dođe, Brazilac mora da se vrati. Katalonski "Sport" piše da je to uslov svih uslova i da u ovom trenutku nema nikakve sumnje, Nejmar je odbio da razgovara o novom ugovor sa PSŽ, i ima obećanje Mesija da će se vratiti u Barselonu, makar i FIFA bude presudila o visini transfera koji bi u tom slučaju iznosio oko 170 miliona evra.

Ostalo je u magli, i dalje je teško zamisliti da stigne Lautaro, ako Inter ne prihvati Vidala ili eventualno Dembelea, a Barselona se nada da će prodati Kutinja u PL.

Uz to, oni ciljau Obamejanga kako jeftiniju varijantu od Lautara Martineza, a učiniće sve da prodaju Umtitija.

Kazino baner

Nema nagoveštaja ko bi mogao da bude novi štoper, odnosno naslednik Pikea u budućnosti, ali klub nije odustao od Alabe iz Bajerna koji bi bio idealno rešenje za par pozicija. Odlazi Rakitić, možda i Semedo, mada je to malo verovatno, a u veznom redu, se pominje Kamavinga iz Rena, mada njega želi veliki broj klubova.

Dakle, Nejmar sigurno, ostatak će zavisiti od prodaja i finansija, ali Barsa je rešila glavno pitanje, pozicija Kikea Setijena neće biti dovedena u pitanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke