Posle ovog podatka drugačije ćete gledati na Benzemu...

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 02.11.2014.
15:32
Izvor: Sportske.net

Karim Benzema je, čini se, jedan od najpotcenjenijih igrača Reala, ali statistika, kao i odnos trenera prema njemu govore da veliki broj ljubitelja fudbala širom sveta greši u vezi njega.

Beta/AP Photo/Daniel Tejedor
Beta/AP Photo/Daniel Tejedor

Povezane vesti

Karim Benzema je nebrojeno puta "seljen" iz Reala. Povezivali su se sa Kraljevskim klubom mnogi, u tom trenutku, atraktivniji i produktivniji napadači, dok je Francuz smatran kao neko ko kvari izgled Galaktikosa na papiru.

Ipak, u stvarnosti, on je vrlo cenjen, praktično je nezamenjiv u prethodne tri godine i, što je možda najvažnije, sjajno se dopunjuje sa Ronaldom.

Poznat je podatak da je Portugalac najveći broj golova u karijeri postigao upravo posle Benzeminih asistencija, i sinoć mu je Francuz "namestio" jedan od četiri gola koje je Real postigao, a kasnije u toku meča mu je i Ronaldo "vratio uslugu".

Ono što je jako zanimljivo je da je Benzema sa dve asistencije u meču protiv Granade dostigao brojku 40 u dresu Reala, što je zaista impresivno, imajući u vidu poziciju na kojoj igra Benzema.

Ono što je još impresivnije je da jedan igrač koji se smatra jednim od najboljih "pakera" u prethodnih nekoliko godina ima isti broj asistencija za taj vremenski period!

Radi se o veznom fudbaleru Barselone, Andresu Inijesti, koji je od trenutka ulaska Benzeme u Primeru 2009. godine zabeležio isti broj asistencija, 40.

Zaista neverovatan i neočekivan podatak, Benzema sigurno zaslužuje veće poštovanje od onog koje trenutno dobija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke