Posle osam dana igrači OBOŽAVAJU Murinja! Ovo su mali trikovi velikog majstora!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 28.11.2019.
11:16
Izvor: Sportske.net

Murinjo ima lek za Totenhem i svi se već osećaju bolje. Šta se promenilo?

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Svaka promena nešto donese, to je tačno, međutim Murinjo je došao spreman, sa unapred pripremljenim planom koji se ne tiče mečeva, već pristupa.

Kako pišu engleski mediji situacija u Totenhemu je bila učmala, poraz u finalu Lige šampiona, ali i godine bez trofeja su učinile svoje, navika je čudo, od Poketina igrači više nisu očekivali da ima šta da im ponudu.

Murinjo je to znao, igrači su bliski sa Argentincem, ali ih opterećuje to što ima nagrada izmiče.

Šta je promenio?

Treninzi su sadržajniji, nižeg intenziteta, Portugalac ne želi da optereti ekipu. Naime, on vodi računa o odmoru, pokušava i da opusti igrače koji su srećni jer se više vodi računa o oporavku.

Murinjo je uneo dozu pozitivne drskosti, ohrabrio igrače da brže misle i da primenjuju sve trikove. Recimo, ono što je uradio dečak koji skuplja lopte, brzo dodavanje lopte Orijeu za aut posle koga je Kin pogodio za konačan rezultat protiv Olimpijakosa je ono što Murinjo traži od igrača. Čestitao je klincu i rekao da će to biti osobina svih u klubu.

Poketino je delovao natmureno tokom čitave sezone, pa Murinjo jasno, prilazi drugačije, iako je to za njega čudno. Tako će biti dok tim pobeđuje, već smo to videli, veoma je pozitivan, šali se sa fudbalerima, a rad dobija posebnu dimenziju.

On ne odustaje od svog principa, najveći problem Totenhema vidi u nedostatku automatizma u odbrani i velikom broju primljenih golova. Radi sa defanzivcima, uporan je i uverava ih da će se to isplatiti.

Uostalom, na prvom treningu je okupio fudbalere i rekao im ono što su želeli da čuju: "Slušajte me i bićete pobednici, znam kako se osvajaju trofeji".

To je tačno, Totenhem nije osvojio nijedan od 2008. i očajnički žele da nešto proslave.

Murinjo je takođe odabrao savetnika, tačnije mnogo više priča sa Kejnom nego Poketino. U pitanju su savetovanja oko taktike, ali i interesovanje za određene stvari u igri koje su smetale kapitenu, što znači da Murinjo želi da praktično najveći teret svali na najboljeg igrača. I to je dobro, jer je Kejn osećao da mora da preuzme više odgovornosti.

Murinjo je još nasamo pričao sa Dele Alijem, rekao mu da ne igra kao zli brat blizanac, da bude onaj pravi, a mnogo pažnje posvećuje Alderveireldu i Dajeru koje je želeo u Junajtedu i za koje smatra da su mnogo bolji igrači nego što pokazuju ove sezone. Tu je i Hari Vinks, Murinjov tip igrača, njega želi da pripremi za glavne uloge u sezonama koje dolaze.

Naravno, sve ovo lepo izgleda dok tim pobeđuje, ali činjenica je da tim crpi samopouzdanje iz pristupa novog trenera što se videlo protiv Olimpijakosa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
I am back
Sunday, 01.12.2019
13:45

Mislim da sve stima jer se mou uzelio posla,dokle vidjecemo.Ali djeluje da je drugaciji dosta.

avatar
Nemanjici
Thursday, 28.11.2019
16:56

Sve ce to tako da bude dok pobedjuju a posle videcemo sta ce se desavati...

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 28.11.2019
16:23

Jednu stvar ne razumijem: da li bi igraci i navijaci bilo kog kluba u Engleskoj voljeli vise da proslave tu i tamo neki FA ili Liga kup i da budu 5. ili 6. na tabeli, ili ovo sto je sad Totenhem: ozbiljan klub koji je igrao finale LS, svake godine napreduje i jedni je koga smatraju ozbiljnijim favoritom za titulu osim Liverpula i SItija? Ja bih volio ovo drugo, racunaju se ozbiljni trofeji ili barem koliki si favorit da ih osvojis, ovi ostali - ako ih osvojis tim bolje, ako ne - nikom nista. Samo gubitnici ciljaju utjesne trofeje.

avatar
Offside
Thursday, 28.11.2019
15:41

Protiv Olimpijakosa se videlo ono sto pise u tekstu,vrlo losa i nesigurna odbrana!Sredina i napad funkcijonisu savrseno ali problem je sto glavni deo ekipe i dalje ima los pristup utakmicama.Vremenom ce se i to promeniti,ako ne radom natreninzima onda nekim transferom.

avatar
Don Silvio
Thursday, 28.11.2019
15:08

uci odbranu kako da parkiraju autobus

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 28.11.2019
13:50

Najveci pobednik od ove promene Poketino - Mou je Dele Ali !!!

avatar
RealisticChelseaFan
Thursday, 28.11.2019
15:31

Tek su odigrali dve utakmice pod Murinjom prijatelju...