Posle Dinama, i Rijeka skresala plate: ''I bez krize, hrvatski klubovi su rupe bez dna!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.03.2020.
23:29
Izvor: Sportske.net, index.hr

Videli smo burna dešavanja u Dinamu, kako će igrači Rijeke sada reagovati?

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Najbolji hrvatski klubovi sve teže podnose novonastalu krizu, izazvanu pandemijom koronavirusa.

Dinamo je prvi ''povukao nogu'', odlukom da smanji plate igračima i stručnom štabu, na šta su se oni pobunili, a sve je rezultiralo otkazima članovima stručnog šaba.

Par dana kasnije, slično je reagovala i Rijeka, što je potvrdio i njen prvi čovek Damir Mišković.

On aktuelnu situaciju prati iz Dubaija, odakle se video linkom obratio zaposlenima u klubu, igračima i stručnom štabu.

''Situacija će biti teška, možda i nikad komplikovanija, jer ovu krizu osetiće celi svijet, a predviđanja su trenutno nezahvalna. Ne znamo kada će se fudbal pokrenuti niti kako će završiti ova godina.

Da bismo preživeli, rezovi su nužni baš u svakom segmentu. I bez krize hrvatski fudbal i njegovi klubovi su rupe bez dna, mi odavno idemo prema amaterizmu", istakao je Mišković, a prenosi ''Index''.

Pomenuti portal otkriva da je treneru Simonu Rožmanu i igračima MIšković predložio je da ostanu na jednoj trećini plate, dok bi drugu dobili u periodu letnjeg prelaznog roka.

Trener je to odmah prihvatio, igrači još razmišljaju.

''Nisam tražio da odmah donesu odluke. Svako ima pravo razmisliti u svoja četiri zida, ovo je izvanredna situacija. Važno je da smo u pristupu iskreni, kritično je i ne znamo što će biti. Nikada nismo tražili da nam neko nešto oprosti, ali nismo se ni razbacivali.

Sve je moguće, čekaju nas velike promene. Ovo je situacija koju još niko od nas nije iskusio. Planirao sam letnji prelazni rok, očekivao sam da će biti fantastičan, a sada pričamo o amaterizmu.

Za hrvatske klubove bilo bi najbolje da ne isplaćuju plate igračima dok kriza ne prođe, da se pokušamo stisnuti i izdržati godinu dana s bitno manjim izdacima.

No poštujem odluku svakog igrača. Ako nije saglasan s predlogom, neću nikoga kažnjavati niti će biti posledica s moje strane za one koji se ne slažu s merama. Ponoviću da je situacija kritična, a igrači neka postupe prema svojoj savesti", objasnio je Mišković.
-
Kazino baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke