Posle Čelsija, zakucali i na vrata Sitija! Sledi zabrana, evo šta će Pep učiniti da smanji štetu!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 23.02.2019.
09:24
Izvor: Sportske.net

On je u boljoj poziciji, ima već formiran tim. Pravne zavrzlame će mu omogućiti još jedan prelazni rok. Potrebna su mu tri igrača...

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Posle vesti koja je obišla svet i kazne za Čelsi koju su već iskusili najveći španski klubovi, zabrane angažovanja igrača u dva prelazna roka (doduše Real je uspeo da smanji na jedan), isto čeka Siti.

O čemu se radi?

Oni su pod istragom od marta 2018. i to zbog dva Afrikanca, Džordža Dejvisa i Dominika Odura.

Ova dvojica su danskom "Jiland Postenu" priznali da su trenirali i igrali mečeve za omladince pre nego što su napunili 18 godina.

Dejvis je 2012. iz Sijera Leone kao 16-godišnjak stigao u Siti, ali nikada nije napravio ništa, ni u Nemačkoj, ni u Austriji.

Što se Odura tiče, ovaj fudbaler iz Gane je u 16 godina stigao u Englesku, bio po potajmicama u Danskoj, Belgiji, sada je u MLS ligi.

To je strogo zabranjeno, kosi se sa propisima FIFA o dovođenju mladih igrača iz njihovih zemalja, pa Siti čeka kaznu.

Kako se saznaje, i oni i Čelsi će učiniti isto što i španski klubovi, kupiti vreme žalbom u Lozani, a onda tokom leta dovesti igrače koji im nedostaju.

U Pepovom slučaju to su zamena za Fernandinja, levi bek, a priča se da želi i jednog starijeg klasičnog napadača čime bi praktično zaokružio čitavu priču, pa ne bi bilo ni potrebe da kupuje u narednih godinu dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke