Portugalski "O Klasiko" završen na najnepopularniji način, Žile za sedam minuta pocrveneo!

Autor: Nikola Miloradović
petak 01.12.2017.
23:29
Izvor: Sportske.net

U okviru 13. kola portugalske Primeire Porto je ugostio Benfiku.

EPA-EFE/JOSE COELHO
EPA-EFE/JOSE COELHO

Povezane vesti

"Zmajevi" su na svom "Dragau" ugostili lisabonske "Orlove", a utakmica je okončana sa 0:0.

Nakon pola sata mirne igre bez prilika, prvu šansu imao je domaćin, ali je pokušaj Marege iz izgledne pozicije klizećim startom blokirao jedan od defanzivaca Benfike.

Dobio je Porto korner, a nakon istog lopta je stigla do Ektora Erere, koji je uputio sjajan udaraca sa ivice šesnaesterca, ali je pogodio stativu!

To je bilo sve od prvog poluvremena, a u nastavku je nakon 15 minuta ponovo pripretio Marega, ovoga puta je njegov udarac završio pored gola.

Kao i u prvom delu igre, nakon Marege pripretio je Meksikanac Erera, ponovo je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Varela dobro intervenisao.

Porto je nastavio da preti, igrao se 75. miuta kada se u dobroj situaciji našao defanzivac Felipe, ali je traljavo šutirao.

Prvu ozbiljniju priliku za goste imao je Hrvat Krovinović, ali je iz izgledne pozicije slabo šutira.

Nakon toga, Andrija Živković dobija žuti karton u 80. minutu, pet minuta nakon što je ušao u igru, a samo dva minuta nakon toga, dobija i drugi žuti, samim tim i isključenje!


Iako su imali igrača manje, fudbaleri Benfike dolaze do dobre prilike samo tri minuta kasnije, Raul Himenez je pripretio ali je Žose Sa sačuvao mrežu.

Sa druge strane je u 89. minutu Varela odlično intervenisao nakon novog šuta Muse Marege, da bi isti fudbaler pripretio golmanu Benfike u četvrtom minutu nadoknade, šutirao je glavom iz dobre pozicije, ali je lopta otišla tik preko gola.

Na kraju podela bodova u "O Klasiku", Porto se vratio na prvo mesto, ali nakon 13 kola ima isti broj bodova kao Sporting (33), dok Benfika ostaje treća sa tri boda manje. Ljubomir Fejsa je za razliku od Živkovića proveo svih 90 minuta na terenu u dresu Benfike.



Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 02.12.2017
00:33

Porto zasluzio pobedu, bili su bolji. Jos su ih i sudije osakatile. Nedosudjen cist penal i drugi zuti za Luizaa, a onda im je ponisten i cist gol. Zanimljivo je sto sudija nije ni hteo da gleda snimak kod prve situacije.

avatar
Emperador(2018)
Saturday, 02.12.2017
00:30

Ilieve vracaj na pozajmicu.