Portugalac ipak preuzima "Karamele"?

Autor: Nikola Miloradović
petak 17.11.2017.
21:47
Izvor: Sportske.net

Everton je bez trenera od kako je Ronald Kuman dobio otkaz, a uprava na sve načine pokušava da na mesto šefa struke postavi trenera iz PL.

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

"Karamele" se nakon 11. odigranih kola nalaze na 15. mestu na tabeli sa 11 osvojenih bodova i to zahvaljujući pobedi nad Votfordom u minulom kolu, nakon velikog preokreta.

Ronald Kuman je otpušten nakon poraza od Arsenala rezultatom 5:2, koji je ekipu sa "Gudisona" ostavio u zoni ispadanja, ali je Dejvid Ansvort, koji obavlja ulogu vršioca dužnosti, koliko toliko podigao ekipu.

Ipak, jasno je da se Ansvort neće zadržati na mestu šefa struke, a prvi pik uprave kluba iz Liverpula je bivši strateg Olimpijakosa i Hal Sitija Marko Silva.

Trener Votforda, koji je upravo u minulom kolu poražen od "Karamela", beleži dobre rezultate ove sezone, a sasvim dobro se pokazao i na klupi Hala minule, iako "Tigrove" nije uspeo da zadrži u najvišem rangu.

Prvi pokušaj uprave Evertona da ga angažuje prošao je neslavno, čelnici ekipe sa "Vikaridž rouda" su odbili da pregovaraju, ali bi stvari ipak mogle da se promene.

Marko Silva Marco Silva

Everton je spreman da plati i obeštećenje od oko 10 miliona evra za usluge Marka Silve, a sam strateg je pred utakmicu "Stršljenova" protiv Vest Hema govorio o mogućnost da preuzme klupu Evertona.

"Sve što vam mogu reći o ovoj situaciji je da na nju gledam kao kada igrači igraju dobro i onda drugi klubovi pokušaju da kontaktiraju čelnike njihovih klubova.

Radim kao i uvek i u ovom trenutku ne znam da li postoji ponuda ili ne i šta se uopšte dešava.

Ovo je prilika za vlasnike da porazgovaraju o trenutnoj situaciji. Za mene je ovo normalno
", rekao je Marko Silva.

Nakon toga, na konferenciji uoči susreta sa "Čekićarima" usledilo je i pitanje da li će naredna utakmica biti njegova poslednja na klupi Votforda.

"Zašto ste tako sigurni u to? Ja zaista ne znam", izjavio je Silva, što je podgrejalo spekulacije o njegovom prelasku na "Gudison".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke