Portu derbi, Sporting ispao iz šampionske trke!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.03.2018.
23:28
Izvor: Sportske.net

Pobedom nad Sportingom u derbi susretu 25. kola portugalske Primeire fudbaleri Porta stigli su do velikog kapitala u borbi za titulu koja se na "Dragau" čeka pola decenije.

Epa/Jose Coelho
Epa/Jose Coelho

Povezane vesti

Veliki derbi 25. kola portugalskog fudbalskog šampionata završen je pobedom Porta 2:1 (1:1) koja lidera Primeire stavlja u fantastičnu poziciju kada je borba za titulu u pitanju.

Porto je poveo golom Ivana Markana u 28. minutu susreta, ali je Sporting u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena poravnao preko Rafaela Leaa.

Već u trećem minutu nastavka Porto stiže do drugog gola, ispostaviće se pobedničkog, a strelac je bio Alžirac Jasin Brahimi.

Sporting je u samoj završnici mogao do izjednačujućeg gola ali je zahvaljujuči Ikeru Kasiljasu i neshvatljivom promašaju Rafaela Leaa Porto sačuvao prednost i upisao šestu uzastopnu pobedu u prvenstvu.

Devet kola pre kraja Sporting zaostaje osam bodova za vodećim Portom i moglo bi se reći da je tim Žorža Žesusa eliminisan iz šampionske trke.

Benfika sa osam bodova manje i utakmicom manje i dalje ostaje u trci ali se čini da se "Zmajevi" nalaze na odličnom putu da osvoje svoju 28. titulu, prvu posle 5 godina.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke