Porto golom u 90. minutu do pobede u "O Klasiku", titula nadomak "Dragaa"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 15.04.2018.
21:03
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Porta upisali su trijumf u 236. derbiju protiv Benfike, kojim su najverovatnije rešili i pitanje prvaka u Portugaliji.

EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA
EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA

Povezane vesti

Izabranici Serđa Konseisaa nalaze se na pragu 28. titule u Portugaliji, kako su na "Lužu" u velikom derbiju Portugalije savladali Benfiku rezultatom 0:1 (0:0).

Prvu priliku na susretu imali su domaći fudbaleri, tačnije Rikardo Servi, ali je njegov udarac uspeo da ukroti iskusni Iker Kasiljas.

Samo tri minuta kasnije dobra prilika na drugoj strani, odlično se snašao Tikinjo Soareš, ali je njegov udarac pogodio spoljni deo mreže gola domaće ekipe.

U nastavku, nakon samo par minuta, dobra prilika za najboljeg strelca gostiju Musu Maregu, ali je Varela uspeo da ukroti udarac napadača iz Malija.

U narednom minutu gosti dolaze do gola, ali ga je glavni arbitar poništio zbog ofsajd pozicije.

Porto je bio bolji rival u nastavku, a u 66. minutu priliku da mrežu domaćina zatrese imao je Jasin Braimi, ali je njegov udarac otišao tik pored desne stative.

I kada se činilo da će meč biti okončan bez golova, što bi fudbalerima Benfike sasvim odgovaralo, Meksikanac Ektor Erera uspeva da uputi sjajan udarac sa ivice šesnaesterca i matira Varelu za veliko slavlje gostujućih fudbalera i muk na "Lužu".



Do kraja jednostavno nije bilo dovoljno vremena da Benfika stvori ozbiljniju šansu za izjednačenje, te je 236. "O Klasiko" pripao fudbalerima Porta.

Na taj način su "Zmajevi" skočili na prvo mesto na tabeli, preskočili su velikog rivala i na četiri kola do kraja imaju dva boda više od lisabonskih "Orlova", u čijem dresu su i večeras na terenu svih 90 minuta proveli Ljubomir Fejsa i Andrija Živković.

Ukoliko Porto osvoji titulu, prekinuće dominaciju Benfike, koja je titulu osvajala u prethodne četiri godine.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke