Poražavajuće brojke - Šta je sa Manuelom Nojerom?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 27.11.2018.
18:06
Izvor: Sportske.net

Momak koji je godinama unazad briljirao na golu Bajerna i reprezentacije Nemačke nalazi se u ozbiljnoj krizi. Brojke Manuela Nojera su više nego poražavajuće.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Kapiten minhenskog Bajerna Manuel Nojer godinama unazad predstavljao je jednu od najjačih karika bavarskog giganta, ali je nakon teške povrede zbog koje je propustio čitavu prošlu sezonu postao bleda senka "zida" koji je gospodario pred golom šampiona Nemačke.

Selektor Joakim Lev insistirao je na tome da Manuel Nojer bude prvi izbor na Mundijalu u Rusiji i čini se da su nevolje sa formom iskusnog čuvara mreže krenule upravo tokom Svetskog prvenstva.

Umesto da leto iskoristi za odmor i dobro se pripremi za klupsku sezonu, Nojer je želeo da bude deo tima koji će braniti titulu prvaka sveta u Rusiji, što se na kraju pokazalo jako lošim izborom.

Na startu nove sezone Manuel Nojer ne liči na sebe. Upisao je devetnaest nastupa u svim takmičenjima, a ono što posebno zabrinjava jeste njegova forma u Bundesligi.

Jasno je da nikada nije samo do golmana, ali je ovoga puta fokus na Nojerovim partijama zbog činjenice da je godinama unazad upravo njegova sigurnost i izuzetna forma davala krila čitavom timu.

Manuel Nojer

Na dvanaest bundesligaških utakmica od početka sezone Nojer je primio 17 golova, a frapantno zvuči podatak da je samo na dve utakmice uspeo da ostane nesavladan.

Nojerovi procenti su očajni. Trenutno se nalazi na osamnaestom mestu bundesligaške u ovoj kategoriji i spada u red golmana sa najlošijim procentima odbrana u nemačkom šampionatu.

Primera radi, najbolje procente ima golman RB Lajpciga Peter Gulaši (77,3%), a prate ga Jan Zomer (75,0%) i Roman Burki (73,9%). Manuel Nojer posle dvanaest utakmica ima 43,8% uspešnosti u odbranama, što znači da je više od 50% udaraca koji su upućeni u okvir Bajernovog gola završilo pogotkom.

Dodajte na to podatak da je od poslednjih 17 udaraca koje su protivnici Bajerna uputili u okvir gola čak 14 rezultiralo pogtkom i shvatićete u kakvom se "kanalu" nalazi Manuel Nojer.

Da ne bude da samo kritikujemo. Ako ima išta dobro u priči o lošoj formi Manuela Nojera onda je to podatak da trenutno deli prvo mesto sa još dvojicom golmana po broju mečeva bez primljenog gola u grupnoj fazi Lige šampiona u tekućoj sezoni.

Na tri od četiri utakmice Nojer je sačuvao mrežu i to na gostovanjima Benfiki i AEK-u, te u susretu sa šampionom Grčke na domaćem terenu. Jedini gol u LŠ Nojer je primio u remiju sa Ajaksom (1:1) na "Alijanc Areni".

Večeras ćemo ga ponovo videti na delu u elitnom takmičenju. Ukoliko bude na nivou iz prethodnih mečeva realno je očekivati da Bajern obezbedi plasman u eliminacionu fazu Lige šampiona još danas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bayern-MiaSanMia
Wednesday, 28.11.2018
13:16

Nije nista kriv Neuer, odbrana nam je 0.

avatar
Ccedo
Tuesday, 27.11.2018
19:54
avatar
Südkurve München
Tuesday, 27.11.2018
19:36

Ispade Ulrajh bolji od Nojera

avatar
Algebrons
Tuesday, 27.11.2018
19:21

Ovaj tekst pokušava da nam kaže kako je golman jedini problem Bajernove odbrane?

avatar
Karambol
Tuesday, 27.11.2018
19:13

Realno i Bajernova odbrana je zakazala mnogo, Boateng i Hummels ne lice na sebe, Alaba isto mora da podigne formu.. Bajern mora da dovede 2 3 odbrambena igraca i jedno top krilo.