Ponovo se igra fudbal u Grčkoj

Autor: Beta Beta
ponedeljak 26.03.2018.
18:08
Izvor: Beta

Takmičenje u grčkoj fudbalskoj ligi nastaviće se predstojećeg vikenda posle tronedeljne pauze zbog incidenta predsednika PAOK-a koji je tokom utakmice sa AEK-om ušao na teren s pištoljem oko pojasa.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Utakmice će se igrati u subotu 31. marta i nedelju 1. aprila, saopštila je danas grčka liga.

Takmičenje u grčkom šampionatu prekinuto je na neodredjeno vreme, nakon što je predsednik PAOK-a Ivan Savidis tokom utakmice protiv AEK-a 11. marta nezadovoljan sudijskom odlukom, okružen telohraniteljima izašao na teren s pištoljem oko pojasa.

Sudija je zbog ofsajda poništo gol solunskog tima u završnici utakmice, posle čega je Savidis ušao u teren. Utakmica je odmah prekinuta, a zamenik ministra sporta Jorgos Vasilijadis je 12. marta suspendovao ligu.

Kako su preneli grčki mediji, 16 ekipa je postiglo dogovor da se poštuju mere koje je naveo Vasilijadis, kako bi se prvenstvo nastavilo. Te mere uključuju automatsko ispadanje iz lige svakog kluba koji bude imao problema sa nasiljem tri puta u jednoj sezoni, kao i kazne za klubove čiji čelnici svojim izjavama podstiču na nasilje.

Takođe, klubovi će biti potpuno odgovorni za bezbednost utakmica koje organizuju, a policija će od sada biti na stadionima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Monday, 26.03.2018
22:06

A sta je bilo sa utakmicom koja je prekinuta? Kome idu bodovi? Nije ovde pitanje da li ce da se nastavi prvenstvo nego da li ce da ukradu titulu Paoku?