Ponovo "horor" u taboru Mančester sitija?

Autor: Aleksa Blaćanin
sreda 14.11.2018.
23:59
Izvor: Sportske.net

Pep Gvardiola će ponovo morati da kombinuje.

Epa/Petar Powell
Epa/Petar Powell

Povezane vesti

Poznato je da Pep Gvardiola uvek nađe način, tako je bilo i prošle sezone pa su opet bili najbolji i to uz postavljenje brojnih rekorda.

Tada je Gvardiola gotovo celu sezonu igrao bez Bendžamina Mendija koji je imao povredu kolena i praktično celu sezonu proveo van terena (uglavnom kao podrška preko Instagrama). Sada će izgleda biti slična situacija, pošto je Mendi iznenada morao na operaciju kolena!

Dvadesetčetvorogodišnji levi bek je vrlo bitan u Gvardiolinom sistemu. Španac je insistirao na njegovom dovođenju, a to je praktično jedina kritična pozicija kada je u pitanju tim Mančester sitija.

Čak ni odsustvo najboljeg igrača Kevina De Brujnea (koji praktično od početka sezone ne igra) se ne oseća toliko koliko će se osećati nedostatak ovog Francuza po levoj strani.

Mendi je odigrao ceo meč u nedelju protiv Junajteda u pobedi Sitija od 3:1, a onda se uputio na okupljanje reprezentacije. Ubrzo je napustio francuski tim i otišao hitno u Barselonu, kod doktora Ramona Kugata (koji se u prošle godine brinuo o njemu kada se povredio), a Kugat je na skeneru video da je Mendiju hitno potrebna operacija.


Svi iz Mančestera su poželeli Mendiju brz oporavak, a nezvanične informacije su da će on biti van terena do januara.

Gvardiola će ponovo morati da ekperimentiše sa ovom pozicijom, ali će verovatno najčešće igrati Delf ili Danilo. Možda šansu dobije i mladi Zinčenko.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Thursday, 15.11.2018
16:32

Jedva cekam da nam dodju na noge za manje od mesec dana!

avatar
BlueMoon
Thursday, 15.11.2018
14:39

Ne mozemo ovako nastaviti,po meni je najbolje rjesenje Delfa vratiti na poziciju zadnjeg veznog a u Januaru dovesti samo lijevog beka.