Ponovo hakeri, kako Falji Ramadani kontroliše Fiorentinu!?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.11.2018.
09:49
Izvor: Sportske.net

Novi detalji iz ''Fudbal Liksa'', ovoga puta poznati menadžer u prvom planu.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Iz dana u dan u javnost isplivavaju brojne intrigirajuće informacije u vezi sa fudbalskim transferima širom Evrope, a sve zahvaljujući ''Fudbal Liksu'' koji je izazvao veliku pažnju širom Starog kontinenta.

Ovoga puta, italijanski ''Kalčomerkato'' prenosi jedan deo koji se odnosi na čuvenog ovdašnjeg menadžera Faljija Ramadanija.

On, između ostalog, već godinama realizuje transfere igrača sa ovih prostora u italijansku Fiorentinu, a upravo taj deo njegovog angažmana ističe pomenuti italijanski portal, pozivajući se na ''Fudbal Liks''.

Na početku teksta se ističe da je Abdilfagar ''Falji'' Ramadani ''makedonski super agent'' iz agencije ''Lian Sports'', koji je menadžerski zanat izučio kod Pinija Zahavija. Od igrača koji su zahvaljujući njemu do sada stigli u Fiorentnu izdvajaju se nekadašnji prvotimci Partizana Stevan Jovetić, Stefan Savić, Matija Nastasić, Nikola Milenković, hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić... Bilo je i promašaja, odosno igrača koji se u Firenci nisu snašli, poput Nikole Gulana, Marka Marina, Hrvoja Milića, Harisa Seferovića, Janisa Hadžija.

Ali, takođe je imao i ključnu ulogu u realizaciji transfera Markosa Alonsa u Čelsi.

U tekstu ''Fudbal Liksa'', koji je potpisuje Kostin Stucan, Ramadani se, međutim, predstavlja ne samo kao neko ko može da utiče na razvoj strategije transfera kluba, nego i neko ko utiče i na tehničko osoblje u klubu i trenere.

Tu ulogu za njega je pre tri godine počeo da odrađuje Portugalac Pedro Pereira, bivši sportski direktor Fiorentine, koga su ovde predstavili kao ''petu kolonu'' u klubu iz Firence, odnosno čoveka koji je na toj poziciji radio za interese Ramadanija.

Pedro Pereira je u leto 2015. godine došao u Fiorentinu iz portugalske Sporting Brage, gde je proveo čak 13 godina, u još jednom od klubova usko povezanih sa još jednim ''super agentom'' Žoržom Mendešom, a koji se ovde pominje i kao ''saveznik tandema Zahavi-Ramadani''.

U Fiorentini je imao i ulogu skauta za inostrano tržište, ali ono što je najintrigntnije u celoj priči je otkrivena prepiska između Pereire i Švajcarca Marka Rautenberga, direktora u agenciji ''Lian Sports'' od 7. septembra 2015. godine.

Naime, direktor ''Ljubičastih'' piše direktoru ''Lian Sportsa'' da mu predloži imena dvojice portugalskih trenera. Bilo bi normalno da je taj zahtev išao u suprotnosm smeru... Ali, ne za Fiorentinu, nego za - belgijski Muskron, koji je takođe pod kapom Pinija Zahavija.

Takođe, otkrivena je i prepiska u kojoj je agenima poslata lista od 29 igrača koji bi mogli biti interesantni za Fiorentinu...

Pereira je u leto 2016. godine otišao u Notingem Forest, ali se ni tamo nije dugo zadržao. Već u novembru 2016. zvanično se preselio u jednu menadžersku agenciju. Naravno, njeno ime je ''Lian Sports''...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Thursday, 15.11.2018
11:47

UEFA kao i policija sve znaju a nista ne rade, i nakraju nadrljaju oni neki mali kaoji nemaj unikog.
Odavno mi se smucio fudbal upravo zbog tog novca, a svi znamo gdje ga ima previse da to gubi svaku draz. Ako ovako nastavi defitivno cu prestati da ga gledam