Poljaci 14. učesnici Mundijala, neviđena drama u grupi F!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 08.10.2017.
19:52
Izvor: Sportske.net

Završene su kvalifikacije za reprezentacije koje su igrale u grupama E i F, direktno u Rusiju idu Poljska i Engleska.

EPA-EFE/Liselotte Sabroe
EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Povezane vesti

Grupa E

U grupi E se nazirala situacija, Poljska je pred ovo kolo bila veliki favorit da se nađe u Rusiji, a to se i desilo pošto su danas savladali Crnu Goru.

Danska je mogla da dođe do prvog mesta samo uz pobedu protiv Rumunije i poraz Poljske od Crne Gore, a niti jedan uslov nije bio ispunjen, iako se situacija u ovoj grupi razvijala tako da je sve bilo moguće u poslednjih deset minuta.

Poljaci su poveli sa 2:0 već nakon 16 minuta, na prepunom stadionu Narodovi u Varšavi domaćin je poveo preko Mačinskog na asistenciju Zjelinskog, da bi Grosicki u 16. minutu nakon dodavanja Levandovskog povisio na 2:0.

Crna Gora je imala priliku u prvom poluvremenu preko Jovovića, to je bilo sve od njih u prvom delu, a u drugom su uspeli da smanje rezultat preko Mugoše koji je "makazicama" pogodio mrežu golmana Poljske.

Tomašević je izjednačio odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali su Poljaci uspeli da pobede i to sa dva gola razlike. Prvo je Levandovski pogodio za 3:2, da bi Filip Stojković autogolom rešio pitanje pobednika.

Naši susedi su propustili priliku da se domognu makar baraža u prethodnoj utakmici protiv Danske kada su izgubili na svom terenu 1:0.

Danska je povela protiv Rumunije golom Eriksena iz penala u 59. minutu meča, ali je Deač izjednačio pred kraj utakmice.

U nebitnom meču Kazahstan i Jermenija su odigrali 1:1, Mihtarijan je doveo goste u prednost, a Turisbek je izjednačio.

Kazahstan - Jermenija 1:1
Poljska - Crna Gora 4:2
Danska - Rumunija 1:1


1. Poljska 25
------------------
2. Danska 20
------------------
3. Crna Gora 16
4. Rumunija 13
5. Jermenija 7
6. Kazahstan 3

Poljska ide direktno u Rusiju, Danska će se sigurno naći u baražu.


Grupa F

Englezi su u prethodnom kolu obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo, a danas su uspeli da savladaju i Litvaniju u gostima sa 1:0.

Treba li da napišemo ko je bio strelac ili ne? Hari Kejn, dame i gospodo, ovoga puta iz kaznenog udarca.

Da bi stigla do baraža, Slovačkoj je bilo potrebno da savladaju Maltu kod kuće, što su uspeli bez velikih problema, ali im je bilo potrebno i da Škotska ne pobedi u Sloveniji. Bilo je 3:0, golove su postizali Nemec u 33. i 62. i Duda u 69. minutu.

Ovom pobedom je svaka nada Slovenije propala, oni su morali da pobede Škotsku i da se nadaju neuspehu Slovačke, ali se drugi uslov nije desio.

Bezjak je sa dva gola doneo prednost Sloveniji protiv Škotske, Grifits je bio strelac prvog gola za goste sa ostrva. Škoti su, kao što smo rekli, imali svoju računicu, pobeda ih je vodila u baraž.

Igrao se 88. minut kada je Snodgras izjednačio, još jedan gol Škotske u mreži Slovenije značio bi da Škoti idu u baraž, ali... Nije se desio, Škoti su ostali praznih šaka i ovoga puta. Zbog slabije gol-razlike ispadaju, Slovaci strepe i dalje, jer im baraž još nije obezbeđen. Sve će zavisiti od utakmica u grupama D i I. Još jedna informacija, Severna Irska više ne mora da brine, i oni će igrati baraž jer je Slovačka slabije plasirana od njih na tabeli drugoplasiranih.

Slovenija - Škotska 2:2
Litvanija - Engleska 0:1
Slovačka - Malta 3:0


1. Engleska 26
------------------
2. Slovačka 18
------------------
3. Škotska 18
4. Slovenija 15
5. Litvanija 6
6. Malta 1

Evo i ko se sve do sada plasirao na Svetsko prvenstvo:

- Rusija (domaćin)
- Brazil
- Iran
- Japan
- Meksiko
- Belgija
- Južna Koreja
- Saudijska Arabija
- Nemačka
- Engleska
- Španija
- Nigerija
- Kostarika
- Poljska

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AlexPFC
Sunday, 08.10.2017
21:33

Ukoliko Vels-R.Irska odigraju nerešeno ili Hrvatska ne pobedi, Slovaci će ići u baraž. Trenutno su Slovaci na tabeli drugoplasiranih ekipa sedmi sa 12 bodova a ispod njih su Vels i Hrvatska sa po 11, odnosno R.Irska sa 10 n (sve 3 reprezentacije imaju po utakmicu manje). Slovaci imaju najbolju gol razliku i nisu baš bez šansi. Mada niko im nije kriv što su dozvolili Škotima da ih pobede. Što se CG tiče ona se izglupirala sa Jermenijom u gostima, kada je ispustila 2:0. Tada je sve nizbrdo krenulo. I pored toga odradili su dobre kvalifikacije. Da se kojim slučajem nije povredio Jovetić, baraž uopšte ne bi bio daleko.

avatar
AlexPFC
Sunday, 08.10.2017
23:48

Zaboravih da pomenem Ukrajinu. Ukoliko pobede Hrvate obezbediće baraž. Sutrašnji dan je blizu, siguran sam da neće proći bez drame.

avatar
HALAMADRID1233
Sunday, 08.10.2017
20:49

Što da kažem osim da poželim Poljacima sreću na Svjetsko.Mi smo odigrali dobro u odnosu na broj povređenih i suspendovanih igrača,mogli smo makar do remija jer smo poklonili dva gola Poljacima.Nema veze odigrali smo odlične kvalifikacije i mislim da sa Tumbom možemo mnogo.Što se tiče druge grupe navijao sam da Slovaci budu drugi mada biće čupavo što se tiče drugog mjesta jer mogu biti poslednji u toj grupi.

avatar
Barbosa
Sunday, 08.10.2017
20:08

Bez 5-6 prvotimaca sa dva polu pismena štopera,izgubiti od Poljske 4:2 i nije toliko loše.

avatar
Amar Zornic
Sunday, 08.10.2017
20:05

Manje vise je jasno da ce ili Slovaci ili Hrvati ako remiziraju propustiti baraz

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 08.10.2017
23:44

Hrvati sa neresenim propustaju baraz,to je 99%

avatar
Sunday, 08.10.2017
20:03

ЦГ је морала да одигра много другачије против Данске, али шта је ту је. За Словачку ми је драго што је у групи Ф изборила то друго место, само нисам оптимиста да ће успети да изборе бараж меч (волео бих да грешим) !

avatar
Brady KING
Sunday, 08.10.2017
19:59

jao obori me danska za 9k