Poketinove četiri opcije! Jedna verovatnija od drugih, mora da čeka odluku drugog trenera?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 20.11.2019.
10:13
Izvor: Sportske.net

Maurisio Poketino će biti jedno od najatraktivnijih imena na tržištu, ali kada može da očekuje šansu.

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Maurisio Poketino je prošlost Totenhema. Velikih pet godina, ali bez trofeja, finale Lige šampiona i tekuća loša sezona, odbio je da podnese ostavku.

Letos ga nisu pustili da ode, sada su ga ispratili sa odštetom od oko 15 miliona funti. Naslednik, Murinjo, će imati duplo veću platu od Argentinca, što pokazuje na neki način, koliko je Levi malo cenio Poketina.

Ali, kako rekosmo, spustio mu je rampu kada su kucali, prvo Real, a zatim letos i Juventus.

Sa druge strane, Poketinova reputacija je sada narušena, mada, sigurno je da će biti kandidat za jednu od velikih klupa koje bi mogle da ostanu prazne.


U slučaju da to bude na leto, ispred njega će svakako biti Maks Alegri koji je na platnom spisku Juventusa, nije hteo u Totenhem, ostaće pri prvobitnom planu da sačeka leto i onda preuzme neki klub.

Spekuliše se da će Poketino morati da čeka Alegrijevu odluku, kako bi došao do prestižnog posla.

Prema nekim razmatranjima Poketino se nada u jednu od četiri opcije.

Prva je Bajern, Hansi Flik ostaje do zime, Bavarci bi lako mogli da se odluče za Argentinca i čini se da je to najizvesnije.

Real je silno želeo bivšeg trenera Espanjola, on je bio veoma zagrejan, ali kako nije mogao da ode iz Totehnema, na klupu se vratio Zidan. Francuz je posle lošeg početka stabilizovao tim, videćemo kako će teći sezona, za sada su male šanse da Real angažuje Poketina.



U PSŽ će sve zavisiti od odnosa Tuhela sa velikim zvezdama, ali i rezultata, odnosno proboja u Ligi šampiona. Nemac bi mogao da ostane bez Mbapea i Nejmara narednog leta, možda će neko drugi, recimo Poketino, imati priliku da otvori novu eru, ali to je neizvesno, porodica Al-Tani čvrsto stoji iza sadašnjeg trenera.

I na kraju, Junajted. Poketino je bio velika želja, Ser Aleks nema sumnju da bi bio odlično rešenje. Ali, koliko poverenje ima Solskjer. Obećanja u fudbalu ne važe, iako se veruje da ima neku vrstu dogovora da radi na duge staze, novi izostanak iz Lige šampiona i neuspeh u Evropi bi sigurno pojačao pritisak. Tačno je da je počeo da gradi novi tim, ali skepsa je ostala, teško da Junajted sebi može da priušti još par godina suše. I tu je Alegri prvi kandidat, mada ne nužno, videćemo da li će "Đavoli" reagovati.

Ako bi morali da se kladimo, čini nam se da je Poketino najbliži Bajernu, a da za sve druge opcije mora da čeka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barbosa7
Wednesday, 20.11.2019
18:00

Ole neće preživjeti vikend na klupi. Šefild je ozbiljna,organizovana ekipa,ali zbog svoje vizije (pa i oštete) treba da ostane u klubu,najbolje kao sportski direktor,nemamo direktora i svim srcem je naš. Dovesti Poketina-ova prilika se ne propišta. Već 4 decembra možemo gledati duel Murinjo-Poketino u izmjenjenim ulogama.

avatar
Nemanjici
Wednesday, 20.11.2019
17:10

Mislim da su se Levi i klub debelo zaleteli i prevarili...bice kanal jos veci a para sve manje. Olako su otpustili trenera koji im je doneo toliko toga. Sramno.

avatar
Ja opet Ja
Wednesday, 20.11.2019
12:58

U Junajted ce on

avatar
David Veskov
Wednesday, 20.11.2019
12:16

U City umesto Gvardiole i to odma da donese Eriksena, ili Vertongena a na leti City da pokusa da kupi Keane, bolji je trener od Pep-a 100 puta

avatar
Jagger86
Wednesday, 20.11.2019
11:40

Uprava Uniteda da je samo pametna pa da se dogovori unapred sa Pochetinom da preuzme od leta tim, pa Solskjaer šta uradi , neka uradi (a realno iznad petog mesta će teško). Ništa im ne znači da daju poverenje Solskjaeru par godina i da ništa ne uradi pa da tada nemaju adekvatnu zamenu. Grabi kad ti se nudi , ovako im ne gine kanal još veći. Po meni Pochetino ima više iskustva i znanja od Solskjaera i to treba iskoristiti.

avatar
Man united
Wednesday, 20.11.2019
15:29

Потписујем. Не смеју више да чекају и да се надају да ће се све решити само од себе. Сад је прилика да доведу коначно врхунског тренера. Ако буду тражили тренера тек кад им прекипи ова сага са Солшером, тешко да ће се усрећити.