Poketinova raskrsnica - Samo jedno je izvesno, neće osedeti zbog Zvezde!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 22.10.2019.
09:47
Izvor: Sportske.net

Situacija u klubu loša, priča se da je dosta igrača nezadovoljno, a Argentinac vidi šta se valja iza brda...

EPA-EFE/James Boardman
EPA-EFE/James Boardman

Povezane vesti

Totenhem odavno nije bio u goroj situaciji, nije u pitanju duel sa Zvezdom, već verovatno najveća kriza u klubu u poslednjih pet godina od kada je Maurisio Poketino na klupi.

Navijači se se okrenuli protiv njega, "Hvala na uspomenama, ali moramo dalje" je najčešći komentar, a nisu baš raspoloženi ni kada je Kristijan Eriksen u pitanju.

Njegovo odbijanje da produži ugovor i izvestan odlaza u junu je donelo dosta gorčine, pa je na vest o povratku Danca u tim jedan deo navijača čak poručio da bi "Pevci" trebalo da proglase poraz protiv Zvezde pre meča.

Recimo i to da su pojedini igrači nezadovoljni, Rouz recimo što je nekim starijim igračima ponuđen novi ugovor, a njega žele da prodaju jer puni 30 godina, Son jer se čini da je trener izgubio poverenje u njega, na to se nadovezala povreda Ljorisa, kao i povrede pridošlica Lo Selsa i Sesenjona koji nikako da se oporave.

"Mislim da je jedan ciklus gotov, završen je finalom Lige šampiona. Totenhemu je potrebna promena, i u igračkom kadru i na mestu trenera", smatra nekadašnji kapiten Liverpula Džejmi Karager.

"Poketino je sjajan trener, ali je ovim igračima potrebna promena jer već znaju da neće osvojiti ništa", dodaje nekadašnji defanzivac Engleske.

Danas u medijima preovlađuje priča o želji "Pevaca" da kupe Karlosa Alenju iz Barselone koji je izgubio mesto u timu, ali i da nekako zamene Eriksena za Iska ili eventualno Rabioa, kako ga ne bi izgubili bez ikakve koristi.

Sam Poketino je priznao da je blizu otkaza.

"Znam kako igra funkcioniše, imam 47 godina, dugo sam tu, poznajem pravila. Šta mislite zbog čega nemam nijednu sedu? Pa, jer ne obraćam pažnju, znam da ne mogu da promenim mišljenje ljudi iz kluba. Ako se tim ne pokrene, ako nastavi ovako, pa šta drugo može da se desi nego da me smene. To je jasno, ali nije nešto zbog čega bih gubio san. Jer, moje je da pokušam sve da izađemo iz krize"
, razložan je Argentinac.

Snu pomaže i to što ima jak ugovor, što bi inkasirao ogroman novac posle otkaza i to će svakako pokolebati Levija koji želi Murinja na klupi.

Bilo kako bilo, ne postoji bolji trenutak za Zvezdu da gostuje na novom stadionu Totenhema jer za domaćina ovaj objekat kao da je uklet, dobili su samo tri meča, a i protiv Votforda se videlo da su van forme i da su potpuno izgubili samopouzdanje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Tuesday, 22.10.2019
11:09

Totenhem polako dolazi na svoj raniji nivo.Posle pregleda na SK1 PL 9. kola vidi se i budućnost fudbala u Engleskoj.Čelzi će se vratiti u borbi za titulu,Siti i Liverpul ako ne obezbede kontinuet polako će da nadmoć.Enigme su Arsenal i Junajted.Prvi već dugo tavori u ligi.Junajtedu je potreban trener,promena skauta,sportski direktor i bar četiri nova igrača.U pregledu sam video bar 20 boljih igrača od Pereire,Mate i Lingarda.Za početak ako ima pameti u januaru dovesti trenera,napadača i bar jednog ofanzivnog veznog.

avatar
Milos Ilic_fb1
Tuesday, 22.10.2019
10:35

Totenhem moze da bude drugi, u top 4, konstantno u vrhu, ali i dalje imaju sindrom malog kluba.
Igraci su svesni da nece dobiti ogromne plate kao u npr UTD-u, ili da ce imati priliku da bilo sta osvoje kao u Liverpulu ili Sitiju, o klubovima iz drugih zemalja da ne pricam. Isto bi se desilo i Liverpulu da su izgubili proslosezonsko finale LS. Najbolji igraci bi digli sidro, a Tot bi bio u potpuno drugacijoj siutaciji. Kejn je svestan da mladji nece biti a isto tako i da nista nece osvojiti ako ne promeni klub. Eriksen je u najboljim godinama, igra odlicno i zna da nece dobiti ni novac koji zasluzuje, ni trofeje...
Poketino je uradio maestralan posao, ali bez ozbiljnih pojacanja, ne moze se mnogo. Lo Selso i Sesenjon su prakticno igraci za buducnost a njima treba neko za danasnjicu.

avatar
Nemanjici
Tuesday, 22.10.2019
10:14

Tim istim koji pricaju "Hvala na uspomenama, ali moramo dalje" rekao bih samo da im nije Poketina borili bi se za Ligu Evrope. Treva da ih je sramota. Od prosecnog igraca u Tott je napravio igrace da ih traze Real Madrid i ostali veliki klubovi. Olako oni sa svojim pilecim mozgovima koji samo brinu brigu o Instagramu i frizuri pustaju niz vodu trenera koji je kada su oni bili na ivici verovao u njih. Ti isti koji nemaju ni malo srama kada igraju lose. To je tuzna slika danasnjeg fudbala. Kada bi neko uveo u fudbal formulu da svaki igrac platu koju je potpisao na pocetku mora i da opravda na terenu situacija bi mozda bila bolja. Ovako njih briga da se sekiraju i trude...znaju da ce na kraju oni da ostanu a koplja da se slome na treneru. Cist primer je Pol Pogba. Fudbale moj sta si doceko.

avatar
SvetskiSampion
Tuesday, 22.10.2019
13:59

Pa normalno, lova sve pokvari.