Poketino traži vreme

Autor: Beta Beta
sreda 25.09.2019.
12:33
Izvor: Beta

Trener fudbalera Totenhema Maurisio Poketino rekao je da je njegovoj ekipi potrebno vreme i zajedništvo kako bi se vratila u dobru formu.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Totenhem je u slaboj formi, u subotu je izgubio od Lestera u Premijer ligi, a sinoć je posle izvođenja penala izgubio sa 3:4 od četvrtoligaša Kolčestera u Liga kupu.

"Treba nam vreme da izgradimo zajedništvo koje je potrebno za takmičenje na ovako visokom nivou", rekao je Poketino, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Totenhem je u junu igrao u finalu Lige šampiona i izgubio od Liverpula, a posle toga je ostvario samo četiri pobede u 17 utakmica u svim takmičenjima.

Ekipa zaostaje 10 bodova za vodećim Liverpulom posle šest kola u Premijer ligi i nije dobila nijednu od pet utakmica na gostovanjima.

Tokom letnjeg prelaznog roka spekulisalo se da će jedni od vodećih igrača, Kristijan Eriksne, Jan Vertongen, Deni Rouz i Tobi Aldervejreld napustiti ekipu i bilo je neizvesno koji tim će Poketino imati na raspolaganju.

Nijedan od njih nije otišao, a Poketino je rekao da je grupi, koja je u poslednjih pet godina bila uglavnom stabilna, sada potreban period sigurnosti.

"Kada imate nesređenu ekipu uvek je teško i gubite vreme, a onda vam je potrebno vreme da nadoknadite vreme koje ste izgubili. Mi smo sada u takvoj situaciji. Možda je naša igra dobra, ali nam je potrebno više, energija zajedništva, a ne da imamo različite planove u ekipi", naveo je Poketino.

Argentinski trener dodao je da je ekipa u teškoj situaciji, ali da svi treba da ostanu mirni i sveži i da se trude da pronađu rešenje.

Poketino je preuzeo Totenhem 2014. godine i još nije osvojio nijedan trofej sa klubom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Wednesday, 25.09.2019
12:53
avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 25.09.2019
12:49

Ma nek mu daju jos deset godina i pola milijarde mozda i uzme neki trofej

avatar
Oldboy
Wednesday, 25.09.2019
12:41

Mislim da je igračima više dosadio i Totenhem i Poketino