Poketino smanjuje pritisak pred meč sezone, ali Totenhemu trebaju trofeji

Autor: Pavle Knežević
subota 21.04.2018.
11:02
Izvor: Sportske.net

Totenhem nije osvojio ništa 10 godina, ali Argentinac ne misli da je smak sveta ako se tim ne plasira u finale FA Kupa.

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Mančester junajted i Totenhem žele u finale FA Kupa i do trofeja ove sezone, koji je jako važan za obe ekipe. Žoze Murinjo ne može da podnese da prođe sezonu bez osvojenog trofeja, a Junajted uvek ide na titule. Maurisiju Poketinu bi, sa druge strane, to bio prvi trofej u devetogodišnjoj karijeri trenera.

Totenhem nije osvojio kup skoro tri decenije, tačnije 29 godina, ali Poketino je pokušao da umanji pritisak, rekavši da osvajanje tog trofeja ne bi "promenilo život kluba".

Spursi nisu osvojii ništa punih 10 godina, odnosno od Liga kupa 2008, a nedostatak trofeja je glavna kritika ove generacije "pevaca", koja je poslednjih godina stalno u vrhu engleskog fudbala, ali nikada nije ništa osvojila. Totenhem je i negativan rekorder ovog takmičenja po tome što je sedam puta gubio u polufinalima, ali ništa od toga ne dotiče Poketina.

"Sautempton, Čelsi, Mančester junajted i mi, svi bismo voleli da osvojimo FA Kup, ali ne verujem da bi nam to promenilo živote. Probaćemo da pobedimo, bilo bi fantastično završiti sezonu trofejom, ali ne mislim da je to pod moranjem", rekao je Argentinac.

Murinjo je osvojio FA Kup 2007. sa Čelsijem. Njegov Junajted ove sezone nije primio gol u ovom takmičenju i sada želi da izbori svoje 20. finale, čime bi se izjednačio sa Arsenalom, koji je rekorder po tome.

Junajted će verovatno moći da računa na pun sastav, a u prvih 11 će se verovatno vratiti Matić i Lukaku. Poketino je odmarao Dele Alija u utakmici sa Brajtonom ove nedelje, a sada će ga verovatno vratiti u prvi tim. Deni Rouz je i dalje povređen.

Velika pažnja biće bačena i na Pogbu, koji je dobro igrao protiv Bornmuta i kome je Matić uputio savet pred današnju utakmicu.

Šta god ko pričao, ovo je meč sezone sada za oba tima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 21.04.2018
12:19

Postavlja se pitanje da li ce Murinjo dobiti otkaz posle ispadanja od Totenhema u FA-Kupu toliko novca ulozenog zavristi sezonu bez trofeja pa to je za otkaz...

avatar
10BillionXD
Saturday, 21.04.2018
11:38