Poketino se nada, ako prođu Ajaks, Sparsi će u finalu dobiti veliko pojačanje

Autor: Nikola Miloradović
subota 27.04.2019.
11:30
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Totenhema će u polufinalu Lige šampiona igrati sa ekipom iz Amsterdama.

EPA-EFE/NIGEL RODDIS
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Totenhem i Ajaks su dva najveća iznenađenja Lige šampiona ove sezone, izborili su plasman u polufinale, "Pevci" preko Dortmunda i Mančester sitija, "Kopljanici" preko madridskog Reala i Juventusa.

Žreb ih je spojio na pretposlednjem koraku ka osvajanju trofeja, a prvi duel zakazan je za 30. april od 21h na novom stadionu Sparsa u Londonu.

Poketinovi puleni su u prvom meču četvrtfinala sa Mančester sitijem ostali bez najboljeg strelca Harija Kejna, koji je doživeo povredu, slavili su kod kuće sa 1:0, da bi u revanšu na "Etihadu" izgubili sa 4:3, ali su zbog golova u gostima izborili finale.

Prve procene su bile da je Kejn završio sezonu, ali Poketino veruje da bi kapiten engleske reprezentacije mogao da se vrati ranije nego što se prognoziralo.

Naime, on se nada da bi Kejn mogao da mu bude na raspolaganju u potencijalnom finalu elitnog takmičenja.

Argentinac je svestan da sjajni napadač neće nastupiti u PL ove sezone, ali ima osećaj da bi mogao da bude spreman za veliko finale.

"Imam osećaj da bi mogao da bude spreman, jer poznajem Harija Kejna, njegovu odlučnost da radi i da bude fokusiran da se vrati na teren što je pre moguće.

Ali ja nisam doktor, to je samo moj osećaj
", izjavio je trener Totenhema.

Finale je zakazano za prvi jun, na stadionu Atletiko Madrida "Vanda Metrpolitano" u španskoj prestonici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke