Poketino poštuje Zvezdu, ''Marakana super mesto'', šta je sa Sonom? Progovorio i koliko će ostati u Totenhemu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.11.2019.
19:03
Izvor: Sportske.net

Različitih tema dotakao se trener Totenhema večeras u Beogradu, u razgovoru sa novinarima.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Totenhem gostuje Crvenoj zvezdi sutra od 21 čas, u meču četvrtog kola Lige šampiona.

Ovaj meč je, kada je Totenhem u pitanju, imao lošu uvertiru, zbog teške povrede Gomeša iz Evertona u duelu sa ''Sparsima'' proteklog vikenda, zbog čega je Son bio u teškom emotivnom stanju.

Maurisio Poketino je večeras najpre otkrio i da li je Son sada spreman posle svega što se dogodilo.

''Svi igrači Totehnema, svima nam je žao zbog toga, a drago mi je što je sa njegovom povredom sve u redu. Šaljemo mu najbolje želje, nadamo se da će se uskoro oporaviti.

Son je u redu. Desilo se dosta toga i povreda i crveni karton i emotivno je sve to doživeo. Sada, posle par dana, on se dobro oseća. Smatram da je u dobroj formi'', istakao je Poketino.

Crveni karton Sonu je naknadno poništen, jer je utvrđeno da on ipak nije bio krivac.

''Mislim da je to fer. To je dobro za njega i dobro za tim.

Bili smo uvereni u to. Smatram da je trebalo proveriti to na terenu. Izgubili smo dva buda jer smo dobili crveni karton, ali bar je dobro što ga neće kazniti'', objašnjava Poketino.

Novinari su ga podsetili na duel sa Partizanom 2014. u Ligi Evrope, što je bio početak njegove ere u Totenhemu. S tim u vezi i pitanje da li će sutrašnji meč biti uvod u kraj te ere.

''Nadam se da niste u pravu. Nadam se da nisam, imam još tri godine ugovora i nadam se da ću izvršiti obaveze iz ugovora do kraja'', poručio je Poketino.

Zanimljiva reakcija biola je na pitanje koji igrači  su povređeni. Poketino je bio nekako zbunjen.

''Kasnije ću vam reći. Ne mogu da vam kažem. Imaćemo 11 igrača na terenu i sedam na klupi, ne brinite'', poručio je Poketino.

Engleske novinare zanima i kakva je situacija sa Kristijanom Eriksenom, koji zbog problema sa povredom nije na prošlogodišnjem nivou.

''Kristijanova igra nije mnogo drugačija nego ranije. Pre pet i po godinasmo ga potpisali i on je isto posvećen kao i tada. Zadovoljan sam njegovom igrom. Ponekad previše gledamo koliko mu je ostalo do kraja ugovora. Najvažnije je koliko je posvećen. Neki igrači koji imaju još godinu dana ugovora su više posvećeni od drugih koji imaju duži ugovor.

Imao je povredu prepona i odluka je bila da ga malo sačuvamo. Posle povrede je potrebno vreme da se vrati u formu. Zadovoljan sam njegovom igrom'', ističe Poketino.

Na kraju, dali će sutra na ''Marakani'' biti drugačija utakmica sutra od one u Londonu, koju je Totenhem dobio sa 5:0?

''Mislim da je ovo nova situacija, novi stadion, znamo da će atmosfera biti snažna. Prošle ezone videli smokako je Liverpul izgubio ovde, a to je jedan od najboljih timova u Evropi.

Poštujemo Zvezdu, pokazaćemo poštovanje, ali igraćemo najbolje što možemo. Borba će biti teška. Čuo sam toliko priča o ovom stadionu, da će to biti super mesto gde ćemo moći da se pokažemo'', zaključio je Poketino.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ddr16
Tuesday, 05.11.2019
20:38

samo moramo mnogo jace da udjemo u ovu utakmicu nego u onu u londonu,ne mogu da dobiju svaki duel kao pre dve nedelje,moramo da igramo bolje i pametnije nego tamo,tek onda marakana moze da dodje do izrazaja

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 05.11.2019
20:10

Zvezdo sutra budi mocna i jaka da se tobomponosi Srbenda svaka.