Poketino brani kolegu: "Moj prijatelj Murinjo je inspiracija svim mladim trenerima"

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 27.08.2018.
13:05
Izvor: Sportske.net

Portugalac je na udaru kritika zbog slabe igre Mančester junajteda, ali je u njegovu odbranu stao kolega sa klupe tima sa kojim se u trećem kolu PL sastaje.

Epa/Will Oliver
Epa/Will Oliver

Povezane vesti

Mančester junajted se minule sezone nije domogao nijednog trofeja, domogli su se drugog mesta u Premijer ligi, ali to nije zadovoljilo navijače.

Ni tekuća sezona nije najbolje krenula za "Đavole", slavili su protiv Lestera na startu (2:1), ali su već u drugom kolu doživeli poraz od Brajtona na gostovanju (2:3).

Večeras, od 21h, na programu je poslednji duel trećeg kola Premijer lige, Mančester junajted na "Old Trafordu" dočekuje Totenhem Sparse.

Biće to veliki ispit za Murinja i njegove pulene, na drugoj strani je četa Maurisija Poketina, koja je u prva dva kola ostvarila maksimalan učinak.

Često se govorilo prethodnih nedelja da bi "Posebni" mogao da ostane i bez posla, ali sva dešavanja oko Portugalca i Junajteda nisu promenila mišljenje trenera "Pevaca" Poketina o svom kolegi i prijatelju.

Upoznali su se još dok je Poketino bio "zelen" kao trener, vodio je Espanjol, pa je u Primeri ukrstio koplja sa Real Madridom, koji je tada predvodio Murinjo.

"Los Blankosi" su slavili, ali je Murinjo ispao pravi džentlmen, nakon susreta je Argentincu poklonio bocu skupog francuskog vina, kao i dva potpisana dresa Reala za njegove sinove. Bio je to početak velikog prijateljstva.

Murinjo Poketino

I danas, uprkos brojnim pisanjima medija i negativnim stvarima koje se povezuju sa Murinjom, Poketino za svog kolegu ima samo reči hvale.

"Za svakog trenera koji je mlađi od njega, bio je inspiracija. Za sve, naravno. Puno toga sam pokupio od njega. Toliko stvari. On je neverovatan trener.

Ja sam, naravno, mlađi od njega. Okolnosti koje su se meni dogodile, koje se događaju drugim trenerima, one se dešavaju, to su usponi i padovi.

On je zaista inspirativan trener za trenera kao što sam ja. Imam veoma dobar odnos sa Murinjom još od kada sam bio trener Espanjola i imam potpuno poštovanje za njega i klub
", rekao je Poketino.

Iako se u potpunosti razlikuju, Argentinac zbog svog napadačkog, lepršavog stila fudbala gotovo da nema "neprijatelje", dok Murinjo često izaziva raznorazne nesuglasice, kako sa kolegama, tako i sa igračima, Poketino ipak ima razumevanja za sve Murinjove "bubice".

"Kada izgubite, osećate se odgovornim. Ja sam trener, ja prihvatam odgovornost. Moje misli su da uvek mogu bolje. Nikada nije dovoljno.

Čak i kada pobedite, možete bolje. To je taj mentalitet. Da morate da pobedite svaki dan, čak i na treninzima i u svakoj mogućoj situaciji
", dodao je Poketino.

Poketino i Murinjo će večeras od 21h na par sati zaboraviti na veliko prijateljstvo, a tradicija nalaže da je Junajted u velikoj prednosti.

Naime, Portugalac i Argentinac su se sastali u 15 navrata, Murinjo je slavio 11 puta, Poketino tri, dok su remizirali samo jednom.

Prvi put su se sastali 2010. godine, Murinjov Real je sa 3:0 savladao Poketinov Totenhem.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stevan Mikša
Monday, 27.08.2018
18:00

Sreli su se kad je Murinjo vodio Real, a Poketino Hetafe. Pa onda napisete da su se prvu put sreli kad su igrali Real i Totenhem.

avatar
MANUTD
Monday, 27.08.2018
16:21

Pobednici su svima uzori.

avatar
Devil born 1878
Monday, 27.08.2018
14:50

Nevezano za ovo, kako bih voleo da Poketino ili eventualno Alegri preuzmu Junajted, mislim da bi oni jedini bili pravi naslednici SAF-a

avatar
Antihepi
Monday, 27.08.2018
16:09

Јунајтеду треба човек који воли да игра нападачки фудбал. Неко ко не игра на један гол,и после се затвори. Лепо си рекао,Покетино и Алегри би били добар избор. Јунајтед жуди за нападачким фудбалом!

avatar
JC\'90
Monday, 27.08.2018
16:21

Ja nesto ne verujem u Alegrija.
Poketino da naravno.

avatar
oh mane mane
Monday, 27.08.2018
13:58

Murinjo šuri petlove večeras.

avatar
Los Vikingos
Monday, 27.08.2018
13:39

Poketino je uvek bio gospodin.

avatar
NikkiCFC
Monday, 27.08.2018
18:02