"Poker" Videotona, Srbi rešetaju!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 21.07.2018.
22:14
Izvor: Sportske.net

Nakon overenog plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona "srpski" Videoton upisao ubedljiv trijumf na startu mađarskog prvenstva.

Epa/Caroline Blumberg
Epa/Caroline Blumberg

Povezane vesti

Nešto teže nego što se očekivalo Videoton je obezbedio plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali zato večeras nije bilo problema na startu mađarskog šampionata.

Ekipa koju sa klupe predvodi Marko Nikolić deklasirala je Kišvardu u prvom kolu OTP Bank Lige.

Videoton je na startu mađarskog prvestva slavio rezultatom 4:0 (3:0) u duelu sa novajlijom u elitnom rangu takmičenja.

Gosti su u 12. minutu ostali sa igračem manje na terenu, ali Marko Šćepović nije iskoristio jedanaesterac koji je skrivio Vari.

Tri minuta kasnije Danko Lazović ispravlja grešku svog zemljaka i dovodi Videoton u vođstvo. Pošto nije "sa kreča", Marko Šćepović je uspeo da postigne gol iz igre u 35. minutu, a pobedu domaćih pre odlaska na odmor overava Juhaš.

U drugom poluvremenu Videoton je mirno priveo posao kraju, a u prvom minutu nadoknade pogodio je i Stefan Šćepović za konačnih 4:0.

Videoton će se kao i naša Crvena zvezda u ponedeljak naći na žrebu za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, s tim što će mađarski predstavnik biti među povlašćenim ekipama jer za rivala u drugom kolu ima bugarski Ludogorec.

Upravo bi pobednik duela Ludogorec - Videoton mogao da bude rival Crvenoj zvezdi, pod uslovom da šampion Srbije eliminiše Suduvu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke