Pogrešno smo shvatili, 70% smanjenja samo kap u moru, prava frka u Barsi tek sledi!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 04.04.2020.
11:29
Izvor: Sportske.net

Finansijski pokazatelji dovode do zaključka da Barsa nije napravila ništa, Bertomeu upozoren šta će se dogoditi...

Foto: EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
Foto: EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

U Barseloni se sprema nova bura.

Naime, to što su se igrači odrekli 70% primanja tokom vanrednog stanja nije donelo gotovo ništa, uštedu na mesečnom nivou od 15 miliona evra.

Ova mera važi samo za vreme vanrednog stanja koje će trajati još nedelju dana, ali naravno može da bude produženo.

Ipak, većina onih koji se bave finansijama u Barseloni su upozorili Bertomeua, da je i sa ovim uštedama stanje neodrživo.

Čak i da ne bude ukinuti vanredno stanje, još nekoliko nedelja, ako se mečevi budu igrali, a to je gotovo sigurno pred praznim tribinama, ili čak sezona bude završena bez raspleta, to će teško pogoditi Barselonu.

Naime, nema prihoda od karata, od poseta stadionu, igrači će, ako se bude igralo tražiti pune plate, pa Bertomeu mora ponovo da pregovara.

Jer, ovo je praktično bilo samo odlaganje odluke.

Španski mediji navode primer Juventusa.

Kazino baner


Igrači su se bez obzira na ishod sezone, da li će biti nastavljena, hoće li se igrati pred publikom, bez uslovljavanja odrekli primanja, tačnije prihvatili smanjenje koje važi do kraja sezone i tako su klubu poklonili 100 miliona evra, da spasi situaciju.

U Barsi to nije slučaj, pa se procenjuje da po ukidanju vanrednog stanja tek može da dođe do ozbiljnijeg sukoba sa igračima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Saturday, 04.04.2020
20:12

ima da propadnu kao zetoni...kada su sami krivi...kupuju igrace koji su promasaji za njih a za druge klubove bi bili odlicni igraci...velike plate igraca, nemaju prihode od sponozra itd...neka propadnu xD

avatar
Stratford
Saturday, 04.04.2020
17:21

Tako ti je to kad godinama vodiš neodrživ plan poslovanja. Koja to uspješna kompanija može sebi dozvoliti da joj preko 80% prihoda odlazi na plate uposlenika?

avatar
petar8
Saturday, 04.04.2020
12:49

Gdje je onaj koji tvrdi da je barca puna ko brod,da nemaju nikakvih problema sa financijama

avatar
Mirjevac
Saturday, 04.04.2020
23:49

Evo ja tvrdim da je barca puna ko brod, ko vise veruje sto ovi pisu, dali su nekad nesto pogodili? Prvo mesi nece da mu se manji plata i ostali igraci nece da im se smanji pla, tako je prvo pisalo, posle drugi dan e pisalo da su se mesi sa svojim suigracima slozili da im se smanje plate, ali predsednik kluba je sasvim drugacije dao izjave da kao igraci nece! Procitaj malo sta se sve ovde pise, i dali je sve ovo oko brce i oko drugih klubova provereno da je tako, ja mislim da nije! Eno prekjuce je pisalo da ce Lauter doci u barci i da je sve ugovoreno ugovor na sedam godina pllata 7,5 miliona na godinu, kad sutra pise da ce Lautar u Celsi! Posle jedan dan barca nudi osam igraca za Lautara, i dali je to sad normalno i provereno! Dali je provereno i normalno, da se svaki dan pise da real kupuje igrace a on nije kupio ni jednog, i pise se da real ima para ii da za njega nema problema on krizu nece ni da oseti, kad vidi cuda odma iza barce i real smanji plate, i sad ti veruj sve sto ovi pisu! Na primer pisu svakog dana da Arsenal kupuje i da prav tim kad on nije ni jednog kupio, tako da ko vise veruje ovima?

avatar
Mirjevac
Sunday, 05.04.2020
17:20

Barcini igraci su malo vise placeni id realovih, tako da ima nekih klubova gde i su i vise placeni nego u spaniji! Barca ima jos prostora za sponzore, posto je onanige sponzore odbila! Barcin glavni gazda su navijaci, od kojih su preko 150 hiljada dugogodisnji clanivi, plus ih ima jos mnigo vise koji nisu clanivi! I te barcine gazde ne dobijaju pare niti ih interesuje progit, oni to rade iz volje za klubom! Tu je barca u prednisti sto nemora gazdi nista da isplacuje, evo sta se desava sa Liverpulom gazda neda pare, tako je skoro sa svim klubovima! Zato je barca u prednisti!

avatar
petar8
Sunday, 05.04.2020
14:56

Jedno je istina,barcu ce place igraca unistit. I SVI to znaju

avatar
Saturday, 04.04.2020
12:46

Retko ko tu iskreno voli klub.