Pogrebnjak dobio po džepu za rasizam

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 26.03.2019.
16:16
Izvor: Sportske.net

Pavel Pogrebnjak je kažnjen.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Sve su češći slučajevi da se naturalizuju fudbaleri, kao i ostali sportisti, pa da se kasnije pozivaju u reprezentaciju.

Takav je slučaj sa Arijem, fudbalerom iz Brazila koji je nastupao za Rusiju, a izričit protivnik toga jeste Pavel Pogrebnjak.

Napadač iz Rusije se verovatno nije dobro izrazio kada je rekao da "tamnoputi igrači ne treba da igraju za reprezentaciju Rusije" jer to "izgleda smešno".

Usledila je kazna od strane Etičkog komiteta u sportu Rusije, Pogrebnjak je zbog ovakve izjave kažnjen sa 3800 dolara, a ako ponovi ovako nešto, moraće na pauzu do kraja sezone.

"Ne vidim poentu. Ne razumem zašto je Ari dobio pasoš. Smešno je kada tamnoputi fudbaleri predstavljaju reprezentaciju Rusije"
, rekao je on za novine "Komsomolskaja pravda".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 26.03.2019
19:13

Rekao je ono sto svi misle, ali ne smeju da kazu zbog politicke korektnosti, jer se to sada naziva rasizam. Ali zamislite kako bih ja izgledao da zaigram za reprezentaciju Nigerije? Pa u najmanju ruku smesno... ali dobro, neka bude da je Pogrebnjak rasista. Vrhunac licemerja je to sto i oni koji su ga kaznili misle isto.