Pogbin povratak sa stilom, zaigrao i Ibra, "poker" Junajteda protiv "Svraka"!

Autor: Nikola Miloradović
subota 18.11.2017.
20:26
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Mančester Junajteda upisali su ubedljiv trijumf u 12. kolu Premijer lige.

Beta/Martin Rickett/PA via AP
Beta/Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Izabranici Žozea Murinja slavili su na "Old Trafordu" protiv Njukasl Junajteda rezultatom 4:1 (2:1).

Loše je počelo po "Crvene Đavole", igrao se 14. minut kada su gosti izveli sjajnu kontru, Jedlin je proleteo po desnoj strani, uputio prizeman centaršut ka Gejlu, koji šalje loptu u dalji ugao gola Junajteda i od stative trese mrežu domaćina za 0:1.

Usledila je velika inicijativa Murinjovih pulena, ali gosti su se dobro držali.

Ipak, u 37. minutu Pogba odlično pronalazi prostor na desnoj strani, šalje loptu na dalju stativu, a tamo se u skoku dobro snalazi Marsijal, koji sa par metara šalje loptu u mrežu Njukasla za 1:1.

Nastavio je Junajted da pritiska "Svrake", a to im se još jednom isplatilo do kraja prvog dela igre, kada je Smoling odlično skočio nakon centaršuta Janga i glavom doneo preokret "Đavolima" u sudijskoj nadoknadi.

Malo je nedostajalo da u narednom napadu Njukasl dođe do izjednačenja, ali je De Hea maestralno intervenisao nakon šuta Hejdena.

Ista slika u nastavku, Mančester je nastavio da dominira, da bi do trećeg gola na utakmici došli u 54. minutu. Odlično je Lukaku centrirao sa desne strane, Rašford je glavom proigrao Pogbu, a ovaj je sa metra lako ugurao loptu u mrežu rivala, 3:1.

Sve je bilo jasno nekih 15ak minuta kasnije, dupli pas Mate i Lukakua na ivici kaznenog prostora Njukasla, Belgijanac se odlično snašao, izašao sam pred Eliota i zakucao loptu iza leđa golmana gostiju za 4:1.

Sedam minuta kasnije, veliki trenutak za "Đavole", kako je u igru umesto Marsijala ušao Zlatan Ibrahimović, koji je tako upisao prvi takmičarski nastup od povrede koju je zaradio u aprilu, u okviru Lige Evrope.

Igrao se 90. minut, kada je Matić sjajno proigrao upravo iskusnog Šveđanina, koji je u svom stilu tukao u bliži ugao gola gostiju, ali je Eliot dobro reagovao. U istom napadu je potom pripretio Felaini, ali je Eliot intervenisao na gol liniji.

Na kraju ubedljiva pobeda Mančester Junajteda, a što je još bitnije i sjajna partija Pola Pogbe, koji je po povratku na teren upisao gol i asistenciju. Još jednom da pomenemo da se i Ibrahimović vratio na teren, nakon skoro oko sedam meseci pauze. Treba napomenuti da je poslednjih 20ak minuta u dresu Njukasla odigrao i srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović.

Mančester se vratio na drugo mesto na tabeli, imaju 26 bodova, osam manje od gradskog rivala koji je na vrhu, dok je Njukasl 11. sa 14 osvojenih bodova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoza(reborn)
Saturday, 18.11.2017
22:09

Zaista lepa tekma,svi su bili na nivou(i Lindelof,da malo se uzbude njegovi kriticari a vecina ih je navijaci celsija),i bas kao slag na tortu ulazak Ibre

avatar
RedDevil89
Saturday, 18.11.2017
22:03

Utakmica koja je mnogo lose pocela ali se na svu srecu dobro zavrsila. Dobar, cvrst mec. Lindelof opet kiksa. Iskreno se nadam da mu samo treba malo vremena da se adaptira. Pogba magija a Rasford i Marsijal bi bili nezaustavljivi samo da im da vise prostora da igraju zajedno.

avatar
mrancic
Saturday, 18.11.2017
21:49

Jang na beku samo u formaciji sa tri štopera.Danas bio loš u defanzivi.Junajtedu potreban ofanzivni vezni i levi bek.Mora da se ubrza igra i kintra.Žao mi što se Lindelof okliznuo.Inače je bio dobar.Junajted povratkom Roha ima dobru odbrsnu ali mu treba levi bek i brži ofanzivni vezni.Mora se igrati sa Marsijalom i Rašfordom po strani ali boljim umesto Mate bez obzira što je igrao solidno.

avatar
Saturday, 18.11.2017
21:30

Konacno da zaigraju zajedno Marsijal i Rasford. Ako budu njih dvojica igrali zajedno bilo bi super. Pogba odlicno odigrao videlo se koliko fali. Bez dva prva centralna beka odbrana nije bila 100% sigurna ali ok. Svidela mi se danasnja utakmica. Podsetila me kako je Junajted igrao za vreme SAF-a.

avatar
Paris Saint Germain
Saturday, 18.11.2017
21:27

Vratio se kralj!!!