"Podrška" za Valverdea uz pregovore u Dohi - Barselona našla novog trenera!?

Autor: Stefan Matić
subota 11.01.2020.
11:12
Izvor: Sportske.net

Kakav bi ovo obrt bio.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Navijači Barselone već nekoliko nedelja pa i meseci pozivaju na smenu Ernesta Valverdea, ali bi se ovakve spekulacije ubrzano demantovale oprobanom recepturom.

Baskijac napravi neuspeh, navijači traže ostavku zatim usledi podrška od Bartomeua i ostalih čelnika katalonskog kluba, da bi tačku na kraj stavio i Leo Mesi sa svojom podrškom bivšem treneru Atletik Bilbaa.

Deluje da Valverde radi na određeno vreme, maltene svi predviđaju da će na leto Barsa imati novog šefa struke, ali Kaden Ser najavljuje da bi navijači mogli svoj "poklon" dobiti i ranije, i to kakav.

Prema pisanju španskog portala Abidal je trenutno u Dohi gde pregovara oko povratak Ćavija na "Nou Kamp", ali ovog puta u svojstvu trenera!

Legendarni španski vezista trenutno predvodi Al-Sad sa ne baš zapaženim rezultatima, navodno su mu predstavnici ponudili ugovor na dve i po godine, odgovor se očekuje danas. U međuvremenu i sam klub Al-Sad se oglasio demantom gde tvrdi da je Ćavi još uvek trener katarskog kluba.

Da li će Barsa dobiti svog "Zidana" i nastavak tradicije koja je prekinuta odlaskom Pepa Gvardiole ostaje da se vidi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GoHardV3
Saturday, 11.01.2020
21:07

Jer Xavi ce od Albe kiksare napraviti klasu, od Pigue-a stopercinu a od Mesija kapitena koji se ne krije i pogne glavu kad je najbitnije :D Nije ni Xavi madjionicar, a nije u stanju osvojiti ni prvenstvo sa Al Saddom koji ima najvise novca, 3. je :D

avatar
P. S.
Saturday, 11.01.2020
17:38

Delimično tačno, samo što pored podrške Bartomeua i ostalih čelnika Barse sledi i podrška praktično svih igrača, a Messi je tu kao glasnogovornik (jer je Pique zauzet nekim drugim stvarima), što je negde i logično sa obzirom da je kapiten.

Mislim da je poprilično jasna podrška Bartomeua i ostalih čelnika koji su i doveli Valverdea, ali zašto podrška igrača? Pre svega jer im je obezbedio lepu i opuštenu atmosferu i 'debelu 'ladovinu' kako na treninzima tako i na utakmicama, a fudbalerima od preko 30 godina (najbrojniji i najuticajniji deo tima) sa toliko odigranih utakmica i osvojenih trofeja je to svakako mnogo važnije od neke jurnjave protiv crnaca u najboljim godinama i punom naponu snage, te dokazivanju i/ili 'ginjenju' po terenima da bi se osvojio još jedan trofej koji su već osvajali itd.

Primarno je da se u miru i spokoju odrade još sezona ili dve, pa kud' koji... a takvu nirvanu im niko osim Valverdea ne garantuje.

avatar
adidas forever
Saturday, 11.01.2020
16:37

Uz svo poštovanje Xavija i Zidana kao igrača mislim da bi kao trener i Xavi bio podjednako loš kao i Zidan. Ne ulazeči u odnose sa igračima i tzv. 'atmosferu u svlačionici' (bilo da je sve to dobro ili loše) posao trenera je i mnogo više od toga. U taktičkom smislu videli smo da Zidan ne može u istu rečenicu sa gomilom afirmisanih trenera, a isto to bih očekivao i od Xavija. Naravno sve ovo ne komentarišem u kontekstu postojećeg trenera Barse, jer je uopšte i nemati trenera bolje rešenje od postojećeg.

avatar
Goran Stanojkov
Saturday, 11.01.2020
15:25

Bolje bez trenera Abidal je isto promasaj Niko nema muda da kaze da treba da se dovedu zamene za Pike Roberto Umtiti Rakitica Alba Semedo vidi se da su sporiji da svaku utakmicu Barsa prima 1-2 gola Niko nista Valverde kada je izgubio od Rome trebao je da ode posle toga dobijes Liverpool 3-0 izgubis 4-0 sada isti recept Mars u p... m....

avatar
Nemanjici
Saturday, 11.01.2020
14:05

Boze boze gde je mozak ovim ljudima sto primaju masne platuštine. Covek vodio sam Al Ahmad i kao sledece sezone dodji da vodis Barsu 🤔

avatar
Don Andres
Saturday, 11.01.2020
16:45

Nije ni pep imao trenerskog iskustva pa pokodao. Tu se vise radi o hemiji koju bi on imao sa igracima. Svakako poznaje sistem i imao bi postovanje od svih. Mislim da ne bi lose bilo da ga dovedu da odradi ovu polusezonu da vidimo kako bi islo. Sa valverdeom svakako nista nece osvojiti. Tako da ne moze biti gore nego sa njim.

avatar
Mirjevac
Saturday, 11.01.2020
19:41

Zasto nebi vodio, sva je mudrost poznavati fudbal i poznavati klub i njegove zelje, za ostalo imas pomocnike! Cavi sve to ima i cak moze da bude dobar trener¨Eno Katuza i on nije imao neke trenerske prakse i vodije Milan solidno, eno Incagi vodi Lazio i to vise od solidno i on nije imao neko iskustvo! Barca ima dobre igrace i oni ce pomoci treneru! Samo Valverdeu nisu mogli igraci da pomognu on je promenio sistem igre a igraci barce taj sistem nisu znali i nisu mu mogli pomognu! Povrz svega sto je Valverde lose vodio igraci su i dalje prvi u ligi, posto su dobri igrati i tehnicki opremljeni, ali povrs svega sto su dobri igraci barce, na internacionalnom takmicenju se nisu mogli snaci! Zato imam utisak da bi svaki pocetnik kao trener barce bio bolji od ovog Valverea, zato sto pre treba da promene tog neznalicu!

avatar
Делија_момак
Saturday, 11.01.2020
13:54

Гаљардо или Куман. Али, Варвердеа треба да отерају што пре ако мисле нешто да ураде ове сезоне.

avatar
REV
Saturday, 11.01.2020
13:36
avatar
Mak-Juventino
Saturday, 11.01.2020
12:13