Počinje Serija A - Hoće li Juve pobediti samog sebe?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 19.09.2020.
10:05
Izvor: Sportske.net

Konkurent je Inter, ako mu Juventus bude dozvolio. Tranzicija večitog šampiona šansa za Kontea. Napoli ima Gatuzov karakter, Atalanta je moćna, Milan bi da nastavi gde je stao na kraju sezone. Skepticizam oko rimskih klubova...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Napunićemo deceniju Serije A sa istim pitanjem, može li neko da se ispreči Juventusu ili će se devetostruki uzastopni šampion trkati sam sa sobom?

Ako je prva titula u nizu, ona iz 2012. bila iznenađenje kada su oteli krunu Milanu sa Ibrahimovićem, sve posle toga je bilo pitanje hoće li Juventus sebi dozvoliti da ne bude ubedljivo prvi. Tokom tog perioda bilo je tek par pretnji, ona Napolijeva koja se srušila u Firenci par kola pre kraja.

Prošle sezone Sari je uzeo titulu, može se reći uz dosta muke, ali kada bi Juve posrnuo, nije bilo koga da iskoristi. Neuspeh u LŠ, plus loše partije tokom čitave sezone su koštale iskusnog stručnjaka posla, a šok terapija, ne samo za igrače, već i čitavu Italiju je Andrea Pirlo. Od „Mocarta“ će se tražiti muzika i to odmah, čekaju se Džeko ili Suarez, dovedeni su Artur, Kuluševski i MekKeni, mlada krv, pa, bez obzira na sve, Juventus ima i dalje najbolji tim i najdužu klupu. Samo, sve će biti novo i to je možda šansa, ta tranzicija pre svega za Inter.


Konte

Konte se posle rata oko moći unutar kluba, zadovoljio nešto većim ovlašćenjima, Inter je doveo Kolarova, verovatno i Vidala, stigao je Hakimi, jedini igrač u koga je uložen novac, i dalje se navijači nadaju Kanteu, ali iz Pekinga je stigla zapovesti, gazde neće izvrtati džepove, u doba korone, klub će morati da se samofinansira.

To znači da prodaje kako bi kupovao, problem je što nisu uspeli još uvek da se oslobode Perišića, Naingolana (Godin je na izlaznim vratima), Vesina, Brozovića i Galjardinija. Već i sam imena sugerišu, sledi revolucija u veznom redu, ali pitanje je osim čileansko „Ratnika“ koga Inter može da privuče. Konte je dobio iskustvo i mišiće, na čemu je insistirao, kako stvari stoje ostaje i Lautaro i ako možemo da spekulišemo, oni ove sezone imaju šansu, ako je Juventus bude dao.

Sergej Milinkovic-Savic


Tu bi spisak kandidata za titulu mogao da se završi. Teško je očekivati da Lacio ponovi istu sezonu, iako se slomio nakon restarta, jer će igrati Ligu šampiona, prvi put u Lotitovoj eri, i mada su stigli Murići i Fares, kao i iskusni golman Rejna, ni sa još nekim pojačanjem to neće biti dovoljno. Ne mogu da zbog limitiranih plata privuku one najbolje, pa bi bilo iznenađenje da se opet bore za titulu.


Atalanta

Čak, Atalanta sa svojim igračkim kadrom, sistemom, kupovinama poput Mirančuka, Pićinija iz Valensije, Romera i Muratorea iz Juventusa, ako ne proda nikoga deluje bolje. Otišao je Kastanj, i dalje se pominje da će Papu Gomez otići da zaradi veliki novac, ali gro tima je ostao, imaju mnogo samopouzdanja, u slučaju da nastave gde su stali na kraju prošle sezone, „Orobići“ će bez problema ući u top četiri.

To ne isključuje Milan koji je takođe igrao odlično posle pandemije, rešio da ne menja Piolija, za razliku od prošlih godina ne kreću od nule, sačuvali su Ibru, ali je već samo po sebi nevolja ako zavisite od 40-godišnjaka. Došao je Brahim Diaz iz Milana, Maldini je doveo i Tonalija od koga je Inter odustao, traže još desnog beka, svim silama žele Milenkovića, a potreban je i napadač, zamena za Ibru. Tim ne deluje loše, cilj je povratak u Ligu šampiona nakon sedam godina, ali neće biti lako.

Napoli Djenaro Gatuzo

Jer, ne zaboravite da timovi liče na trenera, a Đenaro Gatuzo će, ako treba, glavom kroz zid. Napoli je osvojio kup, zadržao Mertensa, još tvrde pazar oko Kulibalija na Milika ne računaju. Potrošen je ogroman novac na Osimhena iz Lila, doveden je i rezervni napadač snažni Petanja iz SPAL, prodat je Alan, Kaljehonu je istekao ugovor. Sad sve zavisi od toga mogu li da dovedu još par igrača, DeLaurentis se razbacuje imenima, ali u realnosti, za njih je najbolje da ne prodaju nikoga i nastave putem od prošle godine.


Roma

Roma ima novog vlasnika samo Teksašanin Dan Fridkin želi da kuću pravi od temelja, od stadiona. „Vučica“ je ostala bez Lige šampiona, ako stvari krenu loše, Fonseka bi mogao da dobije otkaz, čak se pominje Sari kao naslednik. Otišao je Kolarov, u slučaju da se Džeko preseli u Juventus, to je kraj ere. Doveli su Pedra, verovatno će stići Milik, zadržaće Smolinga, verovatno kupiti još nekoga. Ostali su bez povređenog Zaniola, čini se da bez značajnih ulaganja, ovaj tim ne može u top četiri.

Još jedna od „sedam sestara“ kalća, Fiorentina ima nerealne snove. Roko Komiso je doveo prošlog leta Riberija, ove želeo Tijaga Silvu i Mandžukića, no, za sada Jakini je dobio Amrabata, i dvojicu besplatnih, „Đaka“ Bonaventuru i povratnika Borhu Valera. Kjeza ostaje protiv svoje volje, ili bolje rečeno nema ponuda, videćemo hoće li zadržati Blekija Milenkovića, tim nije značajno jači, niti sposoban da digne veću „galamu“ u Italiji.

Sinisa Mihajlovic

Što se ostalih tiče, Mihajlović od Bolonje traži napadača posle odlaska Destra, kako bi se borio za neku poziciju u gornjem domu.

Kaljari radi odlično, stigao je Marin iz Ajaksa, čeka se Godin, otkupljen je Marko Rog, izgubili su Naingolana i Pelegrinija koji su se vratili u svoje klubove, ali oni deluju kao ekipa za top 10.

Đenova je dovela Badelja, otkupila golmana Perina, stigao je Zajc, žele samo jedno da se ne blamiraju i strepe u poslednjem kolu.

Komšije iz Sampa su kupile Damgarda od Nordsjelanda, otišao je Lineti kao i Kaprari, Ranijeri će imati sličan tim kao prošle godine.

Baner 9

Sasuolo ima De Zerbija, igraju dobar fudbal, Defrel je ponovo njihov, stigao je Rumunu Kirikeš iz Napolija, sačuvali su do sada najbolje.

Torino želi mnogo bolju sezonu sa Đampaolom i pojačanjima Rodrigezom, Linetijem i Vojvodom, Udineze i Verona koja je dovela veliki broj igrača, hoće da izbegnu opstanak,.

Parma ima isti tim, bez Kuluševskog, ali sa novim vlasnicima iz Amerike, verovatno će intervenisati do kraja pijace.

Od novajlija, Benevento se pojačao, Specija će zavisiti od pozajmica i njih i „Ajkule“ iz Krotonea čeka grčevita borba za opstanak.

Što se tiče kvota za titulu prvaka, kladionica Admiral Bet ih ima u ponudi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Saturday, 19.09.2020
19:22

Ne boj se . Nece. Inter ce ih pobediti...I normalno Lion ili Ajaks u Evropi :):):)

avatar
Oldboy
Saturday, 19.09.2020
12:00

Mislim da će do kraja sezone biti neizvesno, ali ako Konte uspe da dovede Kantea, u šta sumnjam, prvo mesto bi trebalo da bude imperativ

avatar
No rules
Saturday, 19.09.2020
10:57

Nikad veca sansa za Inter i Napoli prije svih. Roma, Atalanta, Lacio i Milan za top 4. Juventus i dalje najjaci ali malo istroseni reklo bi se, ako im ponestane motiva predace krunu, a nije zanemarljiva ni cinjenica da su opsednuti osvajanjem LŠ. Sve u svemu, pocinje jedna od manje zanimljivih sezona bez navijaca i novca, neka igre pocnu! 😉

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 19.09.2020
10:28

Dobro si napisao da su/ste oteli.