POČINJE Premijer liga - Kompletan pregled prelaznog roka, šta nas čeka do kraja sezone i kako bi mogla da izgleda konačna tabela?

Autor: Ivan Cvetković
petak 10.08.2018.
15:37
Izvor: Sportske.net

Samo dan posle spuštanja zavese na letnji prelazni rok u Engleskoj, počinje ono što smo čekali čitavog leta - nova sezona Premijer lige.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Čekanje je gotovo - danas počinje Premijer liga Engleske!

Po mnogima najbolja fudbalska liga na svetu startuje u 21 sat kada se u Mančesteru sastaju Junajted i Lester.

To je dobar povod da najavimo šta bi to moglo da nas očekuje na Ostrvu ove sezone.

Krenimo redom.

ARSENAL

MENADŽER: Unai Emeri

DOŠLI: Stefan Lihtštajner, Bernd Leno, Sokratis Papastatopulos, Lukas Toreira, Mateo Guenduzi.

OTIŠLI: Santi Kazorla, Per Mertezaker, Džek Vilšer, Čuba Akpom, Kalum Čejmbers (pozajmica), Lukas Perez, Takuma Asano (pozajmica), Met Mejsi (pozajmica).

Emeri

Ni navijači Arsenala nisu baš najsigurniji šta je realno u narednoj sezoni, ali ono što je sigurno jeste da sleti nova era u koju ulaze bez legendarnog Arsena Vengera. Biće ovo veliki izazov za Unaija Emerija da se izbori sa nikad jačom konkurencijom za plasman koji vodi u Ligu šampiona. Za razliku od prethodnih leta, ovoga puta nije bilo odlazaka ključnih igrača iz kluba, a dovedena su sasvim pristojna pojačanja na gotovo svim linijama tima. Iz Londona ističu da je ambicija plasman u najelitnije evropsko takmičenje, dok papir „kaže“ – Liga Evrope.

BORNMUT

MENADŽER: Edi Hou

DOŠLI: Dejvid Bruks, Dijego Riko, Džeferson Lerma.

OTIŠLI: Rajan Olsop, Bejli Kargil, Oli Harfild, Sem Metjus, Patrik O’Flaerti, Džo Kvigli, Rojs Vigins, Benik Afobe, Maks Gradel, Adam Federići, Mikael Nđoli, Luis Graban, Bred Smit, Emerson Hindman, Heri Arter.

Dzeferson Lerma Bornmaut

Najveći deo igrača koji je izneo teret protekle sezone u Premijer ligi ostao je u Bornmutu. „Trešnjice“ su se isprsile sa 55 miliona funti dovođenjem trojice igrača, od kojih je Lerma bio vrlo zapažen na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Rusiji. Proteklu sezonu su završili na visokom devetom mestu, a slične ambicije Hou ima i u novoj. Ipak, čini nam se da će se Bornmut grčevito boriti za opstanak ne zbog nedostatka kvaliteta u tim, već zbog toga što su se klubovi iz srednjeg staleža Premijer lige odlično pojačali.

BRAJTON

MENADŽER: Kris Haton

DOŠLI: Florin Andone, Leo Balogun, Džozef Tomlinson, Džejson Stil, Bernardo da Silva, Huko Keto, Dejvid Baton, Persi Tau, Iv Bisuma, Alireza Jahanbakš, Anders Drejer, Bili Ars, Den Burn, Piter Gvargis, Martin Montoja.

OTIŠLI: Uve Hunemajer, Džejmi Marfi, Lijam Rosenior, Stiv Sidvel, Bejli Vos, Konor Goldson, Robert Sančez, Ben Hol (pozajmica), Henrik Bjordal, Kristijan Wolton, Stiven Alzejt, Ales Mateju, Tajler Horbi-Forbs, Roan Ins, Niki Maenpa, Tim Krul, Bili Ars (pozajmica), Den Burn (pozajmica).

Lukaku Dank Mancester Junajted Brajton

Brajton nije samo uspeo da zadrži sve ključne igrače iz protekle sezone, već se istakao i na trištu dobrim kupovinama. Najzvučnije je svakako reprezentativac Irana Alireza Jahabakš, doskorašnji fudbaler AZ Alkmara koji je bio na meti mnogo većih klubova od tima sa juga Engleske. Haton može da bude zadovoljan odrađenim na pijaci, ali postoji dobro poznati problem zvani „sindrom druge sezone“. U protekloj su se teškom mukom spasili od ispadanja iz lige, a sada ih očekuje još teži zadatak. Ovo će biti ključna sezona za stabilizaciju kluba, a mi očekujemo grčevitu borbu za opstanak.

BARNLI

MENADŽER: Šon Dajš

DOŠLI: Vini Stils, Ben Gibson, Džo Hart, Matej Vidra.

OTIŠLI: Tom Anderson, Skot Arfild, Džoš Džinli, Kris Long, Din Marni.

Dzo Hart Barnli

Barnli je napravio čudo protekle sezone plasmanom u Ligu Evrope i to sa samo JEDNOM pobedom u gostima! Upravo igranje u Evropi bi mogla da košta „Klaretse“ ne samo dobrog plasmana u Premijer ligi, već možda i prvoligaškog statusa. Pred kraj prelaznog roka dovedeni su Džo Hart i Matej Vidra, ali navijači nisu preterano impresionirani, pa se sa pravom brinu ima li ekipa dovoljno dugu i kvalitetnu ekipu za borbu na čak četiri fronta – Liga kup, FA kup, Premijer liga i Liga Evrope, ukoliko prođu Bašakšehirspor. Borba za opstanak, možda čak i ispadanje iz lige.

KARDIF SITI

MENADŽER: Nil Vornok

DOŠLI: Džoš Marfi, Greg Kaningem, Aleks Smitis, Bobi Rid, Viktor Kamarasa, Hari Arter (pozajmica).

OTIŠLI: Met Kenedi, Greg Halford, Ben Vilson, Li Kemp.

Nil Vornok Kardif

Po nama, ovo je najlošija ekipa u Premijer ligi, barem na papiru. Nisu puleni Nila Vornoka igrali lepo ni u Čempionšipu, a za očekivati je da ćemo i ove sezone od njih videti „erbol“. To najbolje pokazuje anegdota koju je Marko Grujić isticao u nekoliko navrata da je prvo pitanje koje ga je menadžer Velšana pitao jeste „da li zna da izvodi duge aute“. Stil igre koju forsira temperamentni stručnjak se „čita“ sve lakše u modernom fudbalu, a Premijer liga je previše ozbiljno takmičenje da to ne bi prošlo nekažnjeno. Ispadanje, i to veoma moguće kao poslednji.

ČELSI

MENADŽER: Mauricio Sari

DOŠLI: Žoržinjo, Rob Grin, Mateo Kovačić, Kepa.

OTIŠLI: Kenedi (pozajmica), Tibo Kurtoa.

Mauricio Sari Celsi

Odlazak Antonija Kontea označio je zaokret u filozofiji igre čitavog kluba, od Mauricija Sarija se očekuje da implementira svoj „sarizam“ kojem se dive i najbolji treneri sveta. Pripreme londonskog tima su prošle po sistemu toplo-hladno, ali u poslednjim trenucima stigao je Kovačić koji će kod Sarija vrlo moguće „glumiti“ Hamšika u Napoliju. Odlazak Kurtoe jeste udarac za klub, ali Belgijanac je imao kikseve u protekloj sezoni pa navijači „Plavaca“ i nisu previše razočarani. Ove sezone igraće Ligu Evrope koju će sasvim sigurno „žrtvovati“ za plasman u Ligu šampiona preko Premijer lige. Imaju kvalitet za tako nešto.

KRISTAL PALAS

MENADŽER: Roj Hodžson

DOŠLI: Visente Guaita, Šejku Kujate, Maks Mejer, Džordan Aju (pozajmica).

OTIŠLI: Demijen Dilejni, Joan Kabaj, Čung-jung Li, Dijego Kavalijeri, Bakari Sako.

Luka Milivojevic

Kako su krenuli prošle godine, opstanak im je bio pečatiran. Ipak, dolaskom Roja Hodžsona, ekipa se stabilizovala i iznedrila nekoliko sjajnih pojedinaca – između ostalih i Luku Milivojevića koji se istakao kao lider u svlačionici. Raspalili su maštu navijačima dovođenjem Maksa Mejera, jednog od najvećih nemačkih talenata i to bez obeštećenje. Izvori tvrde da Nemac ipak nije spreman za start šampionata, ali bi ubrzo trebalo da bude. Uz Zahu to će biti vrlo potentan napad i ne bi nas začudilo kada bi barem ponovili uspeh iz naredne sezone. Samo, bez trzavica.

EVERTON

MENADŽER: Marko Silva

DOŠLI: Ričarlison, Lukas Dinj, Žoao Virhinija, Bernard, Džeri Mina, Andre Gomes (pozajmica).

OTIŠLI: Vejn Runi, Ramiro Funes Mori, Anri Onjekuru (pozajmica), Žoel Robles, Šani Tarašaj (pozajmica), Dejvid Henen, Dejvi Klasen, Ešli Vilijams (pozajmica).

marko silva

„Karamele“ nastavljaju da ulažu velike svote novce već drugu sezonu zaredom ne bi li nekako uhvatili priključak TOP 6 timova. I zaista, na papiru to su stvarno (bila) vrlo dobra imena, a u novu sezonu su ušli sa novim trenerom Markom Silvom. Portugalac zna kako da od prosečnog napravi veoma dobar tim u Engleskoj, a upravo je on bio zaslužan što je Ričarlison kod njega bio jedan od najproduktivnijih fudbalera na Ostrvu. Sada ga je Everton kupio nadajući se istom ishodu, a dvojac iz Barselone Mina – Gomes je tu da unese prekopotreban pobednički mentalitet. Borba za Ligu Evrope.

FULAM

MENADŽER: Slaviša Jokanović

DOŠLI: Žan Mišel Seri, Maksim Le Maršan, Fabri, Andre Širle, Aleksandar Mitrović, Alfi Moson, Kalum Čejmbers (pozajmica), Serhio Riko (pozajmica), Džo Brajan, Lusijano Vijeto (pozajmica), Timoti Fosu-Mensah (pozajmica), Andre-Frank Zambo Anguisa.

OTIŠLI: Stiven Hemfris (pozajmica), Elajdža Adebajo (pozajmica), Dejvid Baton, Džordž Vilijams, Rajan Frederiks, Tajo Edun (pozajmica).

Aleksandar Mitrovic

Najomiljeniji „srpski“ tim u Premijer ligi će svakako biti Fulam. Ekipa Slaviše Jokanovića prošla je kroz „trnje i kamenje“ kako bi došla do elitnog ranga, a ovog leta obavili su i neke sjajne kupovine. Cela Evropa se čudi kako je Fulam doveo Serija, zadržao Mitrovića i doveo prvaka sveta Širlea. Najviše je pojačao odbranu jer je to bila jedna od boljki iz protekle sezone. Uz to, kostur tima je ostao maltene nepromenjen, a polako se pravi i duga klupa. Biće tu minuta za sve jer se igra na tri fronta, a mi se nadamo da će obezbediti i četvrti za sledeću sezonu.

HADERSFILD

MENADŽER: David Vagner

DOŠLI: Bern Harner, Terens Kongolo, Ramdan Sobhi, Žuninjo Bakuna, Žonas Losi, Erik Durm, Adama Dijakabi, Florent Haderđonaj, Isak Mbenza (pozajmica).

OTIŠLI: Tom Ins, Džek Bojl, Denilson Karvaljo, Dilan Kogil, Luka Kolvil, Robert Grin, Kameron Tejlor, Din Vajthed, Džek Pejn (pozajmica), Tarik Holms-Denis, Šon Skenel, Džoel Koleman (pozajmica), Skot Maloun, Džordan Vilijams, Majkl Hefelele.

David Vagner

Ono što smo rekli za Brajton, gotovo isto važi i za Hadersfild. „Terijeri“ su potrošili dosta sredstava na dovođenje nekoliko interesantnih igrača iz velikih francuskih i nemačkih klubova, jasna je namera Vagnera da nadogradi ekipu dovođenjem igrača koji znaju kako se igra u elitnom rangu. Mi smo pomalo skeptični jer nije napravljen veliki pomak u odnosu na kvalitet igrača koje već imaju, tako da će borba za opstanak ove sezone biti još teža za njih. Ukoliko opstanu uopšte.

LESTER

MENADŽER: Klod Puel

DOŠLI: Rikardo Pereira, Džoni Evans, Džejms Medison, Deni Vard, Rašid Gezal, Filip Benković, Čaglar Sojunču.

OTIŠLI: Robert Hut, Eliot Mur (pozajmica), Konor Vud, Rijad Marez, Harvi Barns (pozajmica), Ben Harner, Ahmed Musa, Džordž Tomas (pozajmica).

Megvajer

„Lisice“ ove sezone otvaraju takmičenje u Premijer ligi utakmicom protiv Mančester junajteda večeras od 21 sat. Upravo su „Crveni đavoli“ bili spremni da po svaku cenu dovedu ključnog fudbalera u odbrani i reprezentativca Engleske Harija Megvajera, ali znate već kakav su fijasko doživeli na kraju prelaznog roka. Najveći nedostatak ove ekipe je svakako Rijad Marez, ali uzevši u obzir da nije baš davao sve od sebe u trenucima kada se odlučivalo o njegovoj budućnosti (a to je, bogami, trajalo) navijačima Lestera je na neki način i laknulo. Ukoliko se odbrana uigra što pre, videćemo „Lisice“ u TOP 10.

LIVERPUL

MENADŽER: Jirgen Klop

DOŠLI: Fabinjo, Nabi Keita, Džerdan Šaćiri, Alison.

OTIŠLI: Emre Džan, Džon Flanagan, Adam Bogdan (pozajmica), Ben Vudburn (pozajmica), Džordan Vilijams, Hari Vilson (pozajmica), Rajan Kent (pozajmica), Alan de Souza (pozajmica), Deni Ings.

Alison

Liverpul se čini kao jedini konkurent Mančester sitiju za titulu prvaka Engleske. Dovedena su četiri imena od kojih će veći deo najverovatnije biti u startnoj postavi, dok je kostur tima ostao na Enfildu. Fudbalskim žargonom, urađena je „nadgradnja“ ekipe, pa će „Redsi“ biti konkurentni na svim frontovima. Ukoliko im se u Ligi šampiona „otvori“ žreb, nije nemoguće da ih ponovo vidimo u finalu, a već su pokazali da mogu sa Sitijem u bilo kojem takmičenju. Međutim, titule se osvajaju u „malim“ utakmicama.

MANČESTER SITI

MENADŽER: Pep Gvardiola

DOŠLI: Rijad Marez, Klaudio Gomez, Filip Sandler, Danijel Arzani.

OTIŠLI: Jaja Ture, Džo Hart.

Pep Gvardiola

„Građani“ ove sezone nisu samo glavni kandidat za prvaka Premijer lige, već po mnogima i za trofej Lige šampiona i sve osim ta dva trofeja biće neuspeh za Pepa Gvardiolu. Ma šta on rekao. Španac je doveden upravo zbog trofeja, „teren“ mu je pripreman i pre nego što je zvanično stupio na dužnost i izgleda da je sada došao trenutak da kruniše svoju karijeru u Mančesteru. Ali, nije jedini koji se pita. Što se transfera tiče, Siti bio previše aktivan osim što je stigao Rijad Marez koj će morati na pauzu pošto se povredio na pripremama. Miriše na titulu u plavom delu Mančestera.

MANČESTER JUNAJTED

MENADŽER: Žoze Murinjo

DOŠLI: Diogo Dalot, Fred, Li Grant.

OTIŠLI: Majkl Kerik, Dejli Blind.

Zoze Murinjo

Žoze Murinjo polako gubi konce na Old Trafordu. Uprava mu nije dovela niti jednog igrača kojeg je tražio, a Portugalac to nije podneo tako lako. Navijači nisu preveliki optimisti jer smatraju da ovaj tim „Crvenih đavola“ nije konkurentan gradskom rivalu, a ni Liverpulu te da će sam plasman u Ligu šampiona biti veliki uspeh. Velika će se borba voditi između Junajteda i Totenhema za to četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona, a kako oba tima igraju to takmičenje i ove sezone, postoji mogućnost da se umeša još neki od timova.

NJUKASL

MENADŽER: Rafa Benitez

DOŠLI: Martin Dubravka, Ki Sung-jung, Kenedi (pozajmica), Fabijan Šer, Jošinori Muto, Salomon Rondon (pozajmica), Federiko Fernandez.

OTIŠLI: Miker Merino, Šansel Mbemba, Masadio Haidara, Džek Kolbek (pozajmica), Hesus Gamez, Aleksandar Mitrović, Dvajt Gejl (pozajmica), Adam Armstrong.

Rafael Benitez

Velike trzavice vladaju u klubu iz Njukasla zbog kontroverznog predsednika kluba Majka Ešlija, za kojeg navijači tvrde da ne želi da uloži u pojačanja. Istina, dovedeni su neki novi, zanimljivi igrači, ali oni su uglavnom projektovani kao zamene za one koji su otšili. Nije bilo „nadgradnje“ tima, pa se navijači, koji inače važe za jedne od najvernijih na Ostrvu, sa razlogom plaše za ishod u ovoj sezoni. Problem je i Rafa Benitez kojem ugovor ističe narednog leta, a klub nija pokazao nikakvo interesovanje da ga produži. Ako stvari krenu loše u prvih nekoliko meseci, gledaćemo borbu za opstanak.

SAUTEMPTON

MENADŽER: Mark Hjuz

DOŠLI: Stjuart Armstrong, Mohamed Eljunusi, Angus Gun, Janik Vestergard, Deni Ings.

OTIŠLI: Džeremi Pied, Vili Vud, Rčard Bakari, Dušan Tadić, Guido Kariljo (pozajmica), Sofijan Bufal (pozajmica), Stjuart Tejlor, Florin Gardos, Žordi Klasi (pozajmica).

Dusan Tadic Monreal Dzaka Sautempton Arsenal

„Sveci“ su protekle sezone za dlaku izbegli prelazak u niži rang takmičenja. Da nije došao Mark Hjuz koji ih je ipak spasao od ispadanja, ali tim nije prikazao igru koja bi mogla da zadovolji navijače kluba. Nakon odlaska Maurisija Poketino, kao da se sve polako ruši. Otišao je i Dušan Tadić, jedan od retkih fudbalera koji imaju tehničkih mogućnosti da budu konkurentni u Premijer ligi. Očekuje se teška sezona za Sautempton koji se vrlo lako može naći u borbi za opstanak.

TOTENHEM

MENADŽER: Maurisio Poketino

DOŠLI:-

OTIŠLI: Kinan Benets, Enton Voks.

Totenhem

Jedina ekipa koja nije dovela niti jednog igrača u letnjem prelaznom roku u istoriji Premijer lige. Ipak, da je to učinio bilo koji drugi tim, smatrali bismo to kao lošu stvari, ali u Londonu to i nije tako loše. Poketino je rešio da sa istim igračima iznese teret igranja na više frontova, ali i da popravi utisak iz prošle sezone u Ligi šampiona. „Pevci“ su produžili ugovore sa Kejnom, Alijem i Sonom, te tako „blindirali“ ponajbolje pojedince u ekipi uz Eriksena. Zapaženih odlazaka nije bilo, igrači su godinu dana zreliji, bolji i uigraniji – dovoljno za četvrto mesto.

VOTFORD

MENADŽER: Havi Grasija

DOŠLI: Đerar Delofeu, Mark Navaro, Ben Vilmot, Adam Masina, Ken Sema, Ben Foster, Domingos Kvina.

OTIŠLI: Ričarlison, Brendon Mejson, Kostel Pantilimon, Mauro Zarate, Nordin Amrabat, Dodi Lukebakio (pozajmica), Tomi Hoban (pozajmica), Harvi Bredburi, Danijel Bahman (pozajmica), Aleks Jakubijak (pozajmica).

Ricarlison Richarlison

Zarada od Ričarlisona je odlična, ali kada se izmeri aktivnost „Stršljenova“ ovog leta, čini se da su slabiji od prethodne sezone. Veliki broj igrača izlazi ili se oporavlja od povrede i teško je u ovom trenutku na koje snage Grasija može da računa. Najveći dobitak ovog leta je svakako Đerar Delofeu koji je kaparisan od strane Barselone i postao igrač Votforda. Nismo baš sigurni da je sjajni Španac dovoljan za nešto više od druge polovine donjeg doma.

VEST HEM

MENADŽER: Manuel Pelegrini

DOŠLI: Rajan Frederiks, Isa Diop, Lukaš Fabijanski, Džek Vilšer, Andrij Jarmolenko, Fabijan Balbuena, Felipe Anderson, Ksande Silva, Lukas Perez, Karlos Sančez.

OTIŠLI:  Džejms Kolins, Patris Evra, Ben Vels, Ris Burk, Šejku Kujate, Džordan Hagil (pozajmica).

Pelegrini Pellegrini

Najveći adut Vest Hema je – Manuel Pelegrini. Prekaljeni stručnjak zna kako se dobrih igrača iz ne baš TOP klubova izvlači maksimum i da konkurencija za Ligu šampiona nije ovako jaka, očekivali bismo čak i borbu za najelitnije takmičenje. Najveći problem će biti svlačionica pošto momci poput Vilšera Jarmolenka i Andersona ne važe za najdisciplinovanije u svetu fudbala. Ipak, fudbalski kvalitet istih je neosporan i Pelegrini će upravo tu stranu pokušati da probudi. Ukoliko uspe, Liga Evrope ne bi trebalo da bude problem za „Čekićare“.

VULVERHEMPTON

MENADŽER: Nuno Espirito.

DOŠLI: Benik Afobe, Vili Boli, Raul Himenez (pozajmica), Rui Patrisio, Leo Bonatini, Ruben Vinagre, Diogo Žota, Žoao Mutinjo, Džoni (pozajmica), Adama Traore, Leander Dendonker (pozajmica).

OTIŠLI: Džordan Alan, Den Armstrong, Antoni Breslin, Niku Karnat, Ros Fini, Džon Flat, Konor Levingston, Tomas Nogeira, Hakim Odofin, Adam Ozburn, Rajan Rejni, Žoze Ksavijer, Hari Burgojn (pozajmica), Ben Maršal, Aron Kolins, Roderik Miranda (pozajmica), Dakens Nazon, Rada Mir (pozajmica), Prins Onijanže, Beri Daglas.

Mutinjo

Potencijalno iznenađenje prvenstva. Uz pomoć dobro poznatih veza Žorža Mendeša dovedena je gomila portugalskih igrača. Rui Patrisio i Žoao Mutinjo su fudbaleri koji svakako zaslužuju mnogo jači klub od ovog iz Birmingema, ali izgleda da su izabrali sredinu koja bi mogla da pomrsi mnoge račune u Premijer ligi. Teško da se od bilo kojeg novajlije može očekivati plasman u neko od evropskih takmičenja, ali mestu gornjoj strani tabele je sasvim izvesna ako nastave sa partijama iz Čempionšipa.

Ovako bi to moglo da izgleda na kraju sezone:

1. Mančestersiti
2. Liverpul
3. Čelsi
4. Totenhem

5. Mančester junajted
6. Arsenal
7. Vest Hem

8. Everton
9. Fulam
10. Vulverhempton
11. Lester
12. Kristal Palas
13. Votford
14. Barnli
15. Njukasl
16. Sautempton
17. Burnmaut

18. Hadersfild
19. Brajton
20. Kardif

*LEGENDA: Plavom bojom označena su mesta koja vode u Ligu šampiona, zelenom u Ligu Evrope, a crvenom pozicije koje vode u ispadanje iz lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

118 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Saturday, 11.08.2018
22:55

Premierligaši su (ako sam dobro izbrojao) uspeli da prodaju i pošalju na pozajmice 162 fudbalera, što je skoro 15 timova. Impresivno.

avatar
Patrick Berger
Saturday, 11.08.2018
05:22

Najbolji prelazni rok je odradio West Hem! Doveli prekaljenog lisca za trenera, a on doveo odlicne igrace, u svim linijama, po svom ukusu. Jedini problem za West Hem je uigranost I trebace im vremena, tako da mi je drago da s njima igramo na pocetku. Nakon njih Everton, Fulam I Wolfs. Everton ima dobru okosnicu tima, mladog I perspektivnog trenera I doveo je odlicne igrace. Fulam je razbio prelazni rok - Seri, Surle, Vijeto, Mitrovic, Fabri - sve odlicni igraci, shvatili su da moraju da uloze u Tim, kako bi opstali. Wolfsi odradili odlicno, iznenadjujuce dobra pojacanje. Problem za sve ove cetiri ekipe je isti - doveden je veliki broj igraca I trebace vremena da se sve to uklopi, a premijer liga ne prasta. Kandidati za ispadanje su po meni Soton, Cardiff I Newcastle. Soton iz godine u godinu slabiji, prodaju kljucne igrace, slab prelazni rok, tako da Im po meni sledi ispadanje. Cardiff je naj slabiji igracki kadar u premijer ligi. Nil Vornok je dobar za Championship, jer see Jos uvek gaji Engleski fudbal, ali za Premijer ligu, on je prevazidjen trener, sa filozofijom koja nee pije vise vodu. Newcastle ima Rafu, ali raskol sa upravom je problem I mozda ga cak I negledamo do kraja sezone. Klub sa tradicijom, ali zbog gazde Koji je osobenjak i Koji se ove sezone kocka sa statusom premijerligasa. Sto se tice drugog dela tabele, stvari su Jos komplikovanije. Siti je glavni favorit, ali daleko od toga da ce se prosetati prvenstvom. United doveo par pojacanja, Murinjo iskusno smanjuje tenziju sa igraca I prebacuje krivicu na upravu. Problem za United je sto nemaju igru, pobede na misice I ove sezone, a borba za top 4 nikad zesca! Veoma cudna odluka Totenhem-a ce im see odbiti o glavu, jer je malo sveze krvi uvek dobrodoslo. Liverpool doveo prekopotrebnog golmana, Jos uneo dodatnu cvrstinu na sredini, plus pojacao klupu. Ostaje Taj plejmejker na kakvog smo navikli I drugi stoper. Po meni sezona Liverpula ce zavisiti od zimskog prelaznog roka I Klopove tvrdoglavosti da ne dovodi igrace u istom. U January ce imati jadnu sliku, gde skripi i sta je jos potrebno za postizanje cilja. Do tad ce see ovih cetvoro igraca uigrati, uz kljucna pojacanja u Januaru sve je moguce. Celsea I Arsenal - novi treneri, nove fudbalske filozofije, a navijaci traze instant uspeh! Ceka nas interesantna I turbulentna sezona!

avatar
Bojan Samardzic
Saturday, 11.08.2018
00:49

Super, sad Boris konacno moze da gleda velike derbije kao sto su Kristal Palas - Barnli i Sautempton - Votford, koje odlucuju mnogo toga konacnom poretku, otprilike tacno - nista. Profesionalni, dobro placeni prosjecni fudbaleri, umjesto nabrijanih Iranaca. Divota, jedva cekam da pocne. Posebno ne mogu da docekam derbi Mancestera, Gvardiolinu matematiku 'nemam za jednog igraca 120 miliona ali zato imam za dvojicu bekova i golmana 200' ili Murinjovu kuknjavu. Morao sam :)

avatar
Manipulator
Friday, 10.08.2018
19:02

Zasto onda UTD nije markiran crvenom bojom?

avatar
Alex#10
Friday, 10.08.2018
16:20

Da li je Arsenal juce prodao Ospinu Besiktasu ili ipak nije? Sta se desilo sa tim transferom?

avatar
L F C
Friday, 10.08.2018
16:13

Iako bih voleo da liverpul osviji pl ( kao i svaki pravi nvijac), duga je sezona zivi bili pa videli.

avatar
MANUTD
Friday, 10.08.2018
15:05

Sta docekasmo, da igraci poput anonimusa Keite, golmana Alisona sa 2 sezone iza sebe, te Sacirija i Fabinja predstavljaju vrhunska pojacanja u modernom fudbalu. Izuzev Sacirija, koji se i nije nesto pokazao, u PL nijedan nema ni minut.

avatar
razzorNo1
Friday, 10.08.2018
14:45

ne znam ko ce osovojit al sam siguran da ce Sautempton ispast zajedno sa Kardifom, a isto tako uvjeren sam da Junajted nema sanse da osvoji pl kao i da celzi sledece sezone igra ls eto zivi bili pa videli

avatar
Friday, 10.08.2018
15:35

Decko pa mi Celzi smo jaci od Liverpula za klasu,vi ste plafon treci ne vise od toga.

avatar
razzorNo1
Friday, 10.08.2018
20:02

ja kako znam taj Celzi je prosle sezone bio 5-6 i sad sa 2 nova igraca da jure trofej pl il nesto vise hahahhahaha

avatar
GrobariJug
Friday, 10.08.2018
16:07

Celzi ako udje u 4 bice super... Siti jaci, Liverpul jaci, bice izmedju Man Utd Totenhema i Celzija.. Vrv Celzi 5.

avatar
Садио Ма(ли)не
Friday, 10.08.2018
14:25

Како сви превише потенцирају Ливерпул и Сити као једине фаворите, мислим да ће неко други да изненади. Надам се да гријешим!

avatar
Blacko1995
Friday, 10.08.2018
14:20

Siti osvaja sa pola gasa

avatar
SvAšTa_ŠtOnE
Friday, 10.08.2018
13:42

U nekoliko rijeci... Najbolje pojacani tim je West Ham (Fabijanski, Vilšer, Jarmolenko, Felipe Anderson, Lukas Perez...). Pored njih osjetno pojacani u novoj sezoni su Everton, Liverpool, Fulam. Iznenadjujuca pojacanja i nesto sto ce dati pecat ovoj sezoni su HArt u Barnliju, Seri u Nici, Delafeu u Votfordu, Mutinjo u Vulvsima, Max Mejer u Palasu...

avatar
Savoa
Friday, 10.08.2018
14:06
avatar
Scofield93
Friday, 10.08.2018
13:39

Liverpul nije osvojio od 89-90 sad mu je lepa prilika ;)

avatar
Friday, 10.08.2018
14:42

Na osnovu cega Liverpul ima priliku da osvoji PL?Pa to nije ekipa sa igracam koji imaju sampionski mentalitet tamo izuzev Milnera gotovo niko da nema trofeja u karijeri,ljudi imaju 3.finala izgubljena u nizu,cast za njihov fudbal ali materijal za titulu nisu.

avatar
Kolos
Sunday, 12.08.2018
00:45

E, vratio se pingvin, idi popričaj s njim ko je najbolji, vas dvojica ste isti nivo. Ajde, požuri.

avatar
Stari
Saturday, 11.08.2018
00:21

Bitno da su tebi puna usta Liverpula.

avatar
xman
Friday, 10.08.2018
20:53

I sta bi bilo resenje za Liverpul, po tvom misljenju? Da dovedu novi tim, iskljucivo igrace koji su osvajali ligu?

avatar
Stretford END 1878
Friday, 10.08.2018
13:35

Odlicno, ovo volim, kada nas svi otpisu, kada misle da smo gotovi, tada smo najjači.vidim na ovom sajtu kao i na nekim stranim sajtovima uzdizanje fanova L'pula i Celsija, sto je takodje vrlo dobro, posle takvog uzdizanje sledi veliko razočarenje, samo ste zaboravili ko je United, najtrofejnija institucija, bogate i ponosne istorije i svetle budućnosti, institucija koja ne zavisi od jednog coveka , bez straha sta ce biti ako nam se proda bilo koji igrac jer nemamo najbolje, pobedjujemo kao ti i gubimo kao tim. Idemo jako. GGMU!!!

avatar
Kolos
Friday, 10.08.2018
14:26

Ako na ovakav način prognoziraš tabelu bolje gledaj u pasulj.

avatar
Miletaaaaa
Friday, 10.08.2018
14:54

S Murinjom je krenula vasa svjetla buducnost! Pogledaj malo ko ti igra u ekipi,a sjeti se ko je igrao... LP...

avatar
Roj Kin 16
Friday, 10.08.2018
13:34

Ajde dok svi komentarišu vrh tabele, da se dotaknemo i donjeg dijela. Ubijeđen sam da ćemo u aprilu i maju čitati kako ekipa koja je deseta na tabeli ima samo 3,4 boda više od 18. I prošle sezone je bila dobra borba za opstanak, ove je još zanimljivija. Brajton, Hadersfild, Kardif, Bornmaut, Barnli i Sautempton su baš ujednačeni, malo odskaču Fulam, Votford, Vulvsi, Kristal Palas, Lester, a za nijansu ispred njih je Vest Hem. Kidaće mnoge od ovih ekipa bodove, favoritima za titulu. Moja prognoza za ispadanje je Sautempton, Brajton i Kardif, ovim redom 18-20.

avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 10.08.2018
16:31

Vulvsi u top10,mnogo lepo igraju :D

avatar
Rulermaster
Friday, 10.08.2018
13:30

Ocekujem da slican clanak napisete i za Primeru, ipak najbolja liga to zasluzuje.

avatar
Kolos
Friday, 10.08.2018
14:28

Pa najbolja liga i jeste tema u ovom članku.

avatar
Kolos
Sunday, 12.08.2018
00:23

To mišljenje ti deliš, a mi ostali delimo suprotno, žaba se raspravljamo oko toga.

avatar
Rulermaster
Saturday, 11.08.2018
16:31

Najskuplja da, najbolja ni u snu.

avatar
BlueMoon
Friday, 10.08.2018
14:30

Upravo si ostavio komentar na clanku za najbolju ligu svijeta,da tesko je to prihvatiti.

avatar
indosrbija
Friday, 10.08.2018
13:27

Kakva liga,ne mogu da docekam..1.siti 2.liverpul 3.totenhem 4.junajted 5.celzi 6.arsenal 7.everton....west hem se bas pojacao,fulam takodje.palas je jak,lester odlican..mozda je i najbolja sezona ikada pred nama..

avatar
Alex#10
Friday, 10.08.2018
16:40

To svake sezone svi pricate. Svake sezone vama je najzanimljivija sezona pred vama.

avatar
Kuma Baba Car
Friday, 10.08.2018
23:23

Pa i jeste tako. Svake godine se dize kvalitet lige jer se bukvalno svi od novajlija do sampiona pojacavaju brutalno. Zato i jeste najjaca liga na svetu

avatar
AFC
Friday, 10.08.2018
13:21

3 Totenhem 4 Junajted 5 Čelsi, sve ostalo je ok. Nije Sari čarobnjak pa da za jednu sezonu promeni kompletan stil igre, a da pritom rezultat ne trpi.

avatar
Capitano
Friday, 10.08.2018
13:10

Po meni jedini favoriti za titulu su Liverpul i MC. Liverpul je pametno kupovao, dok MC vec ima dobru osnovu. Msm da Liverpul konacno moze do titule ove sezone. Sto se tice pozicije za LS msm da ce se grcevito boriti Celzi, MU, Arsenal i Totenhem (mada njih vidim na 3 mestu). I naravno navijacu za Fulam da naprave iznenadjenje i dodju do mesta za LE.

avatar
Wizard08
Friday, 10.08.2018
13:10

poredjali ste ekipe bas po papiru i njihovim igrackim kvalitetima,tesko ovo da ce ovako biti ali na prvi pogleda veoma realno uz skroz nerealno drugo mesto za liverpool koji ce svakako biti prvi.

avatar
CZYNWA
Friday, 10.08.2018
13:08

Gledajuci pedigre kluba, Fulam je fenomenalno prosao za tim koji je tek dosao iz druge lige, ali ne igraju imena, treba sve ovo uklopiti, tesko da mogu bolje od 15og mjesta. Vest Hem odradio dobar posao, ali imaju previse igraca u napadu, a ne bas najsigurniju odbranu, po meni Everton dosta konkretniji. Imali su finu ekipu, sad doveli sto je trebalo (i vise od toga) i ako se Silva snadje, eto njih vrlo visoko. Totenhem ostao isti, ne znam koliko je to pametno, dok Junajted i dalje ima samo jednu jedinu manu, prevazidjenog trenera. Arsenal je veoma ozbiljan, ocekujem da budu nalik proslogodisnjem Liverpulu, mocan napad i suplja odbrana. Celziju je trebao instant uspijeh, doveli su Kontea, osvojili titulu i razisli se posle godinu dana, sto je bilo i logicno. Sari je najbolji moguci izbor, i ako nista bar ce biti utakmice za uzivanje.Po meni top4: Liverpul, Siti, Arsenal, Celzi i mozda se Everton ugura umjesto jednog londonskog tima.

avatar
Savoa
Friday, 10.08.2018
14:08

Arsenalnce biti 7

avatar
Marcos Alonso
Friday, 10.08.2018
12:58

Ne vidim sto bi Celsi zrtvovao Ligu Evrope,bolje da se osvoji trofej ,sad je i klupa malo duza ali bih bio svakako zadovoljan da se prognoza ostvari :D

avatar
Friday, 10.08.2018
15:43

Celzi ima dva tima,buikvalno mogu da igraju sa Hadson Odoijem-Ziruom-Pedrom-Loftus Cikom-Fabregasom-Barklijem i ostatkom ekipe LE.

avatar
NikkiCFC
Friday, 10.08.2018
17:27

Nece zrtvovati ali kao Arsenal prosle sezone 11 igraca koji startuju u PL nece uopste biti u kombinaciji na grupnu fazu tako da bicemo svezi. Ali posle naravno najjaci tim kad dodje nakaut faza.

avatar
VANDAL_boys
Friday, 10.08.2018
12:50

Aguero ili Kejn?
Hazard ili Salah?
Sancez ili Sane?
De Brujne ili Pogba?
Svi jedva cekamo da pocne!!!

avatar
BlueMoon
Friday, 10.08.2018
16:18

Hazard ili Salah? Da li neko ima uopste tu dilemu? Salah je fudbaler malo iznad prosjeka koji je imao izvanrednu sezonu ali ne moze se odjednom biti na nivou Hazara.

avatar
xman
Friday, 10.08.2018
20:58

Neosporno je da Azar posjeduje ogroman kvalitet i fudbalsko znanje, ali nije se bas dokazao u PL, koliko se sjecam imao je samo jednu dobru sezonu, prije dvije bio ocajan, prosle se malo vratio..tako da nije bas da Moa(koji je poobarao brdo rekorda) ne mozemo uporediti sa njim

avatar
M_85
Friday, 10.08.2018
12:30

9. Fulam ... previse optimisticno

avatar
sasha mufc
Friday, 10.08.2018
13:24

Tesko ce siti ponoviti proslu sezonu, mislim da celzi totenhem liverpul i junajted imaju podjednaje sanse. Sjetite se lestera! Fulam ima skroz drugaciju ekipu unodnosu na cempionsip, everton i west hem su ozbiljni ove godine! Mada u engleskoj posle fergija nista nije sigurno;)

avatar
M_85
Friday, 10.08.2018
20:09

Jeste da Fulam ima drugaciju ikeipu sada, ali treba vremena da se sve to uklopi. Vremena nema, tako da ce Fulam verovatno pola sezone da gubi utakmice u vecini slucajeva. Nadam se da ce uprava imati vise zivaca. Kad se igraciukope, mozemo ocekivati znatno bolju igru u drugom delu sezone. Zato kazem da je 9. mesto nerealno za prvu sezonu.

avatar
Gorila u magli! LFC
Friday, 10.08.2018
12:14

Prelako ste otpisali Utd i visoko kotirate Celzi i previse ste sigurni za City bice ovo duga sezona,a voleo bi Arsenal da ih iznenadi kuci u nedelju.

avatar
MCCityzens
Friday, 10.08.2018
13:08

Nemoj vas Vest Hem da iznenadi.

avatar
BlueMoon
Friday, 10.08.2018
14:34

Prije ce vas West Ham iznenaditi,ipak imaju boljeg trenera,trenera koji je mnogo vise trofeja osvojio od Kloppa.

avatar
Don Silvio
Friday, 10.08.2018
11:56

Solidna prognoza tabele s tim da mislim da Siti nece ponoo do titule

avatar
ddr16
Friday, 10.08.2018
11:51

siti ce osvojiti 95%,4% sanse ima liverpul ali zbog manje rotacije kiksnuce u malim utakmicama verovatno vise puta od sitija,ostali 1% sansi,a tu su tot,utd i celsi,ostale ekipe osetno slabije od njih.
polsedjih 6,7 ekipa koje ste stavili su prilicno slabe za ovaj nivo fudbala,mislim da nije skoro bilo toliko ekipa da ne zasluzuju da igraju premijer ligu i da ce veca neizvesnost biti oko poslednja 3 mesta nego oko prva 2

avatar
Stretford END 1878
Friday, 10.08.2018
13:36

Previse procenata Citiju si dao, zaboravio si Arsenal koji mislim da ce biti iznenadjenje.

avatar
ddr16
Friday, 10.08.2018
16:33

preterao sam sa procentima mnogo,neka bude i da je 60,70 na njih opet mislim da ce osvojiti,arsenal ce biti zanimljiv ove sezone ali ni priblizno da se bore za titulu

avatar
_mladen_
Friday, 10.08.2018
14:07

Polako Siti je prosle sezone imao dobar zalet, gde na 50 putakica protivnici su dosli da izgube i da odu kuci. Bice druga prica, ove sezone, dosta drugacijih timova i timova koji igraju fudbal.

avatar
Stefoon
Friday, 10.08.2018
11:51

Ovde Fulam od ovih osrednjih timova mi se cini da ima najbolji tim, barem na papiru.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 10.08.2018
11:40

A zbog cega je to celsi ispred junajteda?

avatar
Stretford END 1878
Friday, 10.08.2018
13:38

Zato sto sem Freda nismo doveli nikog i verovatno zbog Murinja ali ja ocekujem pojacanja u vidu Sanceza i Lindelofa, mozda i Luka Show-a.

avatar
Friday, 10.08.2018
15:46

Evo odgovoricu ti ja,posto sam najstrucniji znas Celzi se raspada celu sezonu proslu sukob na relaciji konte-igraci,zavrse kao petoplasirana ekipa a Junajted kao drugoplasirana ekipa,dodje finale FA-Kupa i Celzi pokaze sampionski mentalitet....eto to je glavni razlog.

avatar
Alex DeLarge
Friday, 10.08.2018
11:40

Celsi, Liver i Junajted su u istom rangu i ne vidim nikakav razlog da se Junajted otpisuje... Koliko god Murinjo pogubio konce, ipak i timu ima Pogbu, Sanceza,De Heu, Lukakua, Matica, nije to tim za potcenjivanje nikako... Ovde je samo Siti miljama ispred ostslih...

avatar
Agent Provocateur
Friday, 10.08.2018
11:14

Ovo treba lepo sacuvati link pa otkopati za 10 meseci. Mislim da je sve napisano kako treba ali pod uslovom da lopta nije okrugla nego kockasta ( da nema iznenadjenja ). Njukasl konkurent za ispadanje jer Benitez nije madjionicar a takodje i Sautempton vrlo lako moze dole umesto bilo kog od ova tri tima.

avatar
MCCityzens
Friday, 10.08.2018
13:09

Slazem se za Njukasl.

avatar
Malo veliki covek
Friday, 10.08.2018
11:01

Liverpul, Citi, Totenhem, Celsi, Arsenal, Junajted, Fulam, ostali nek se redjaju kako hoce, ali ova 7 bih voleo da vidim na vrh tabele.

avatar
Amar Zornic
Friday, 10.08.2018
11:00

Daleko je Celzi od Tetemhema , ovi imaju kontinuitet dok Celzi krece nesto novo i ne treba ocekivati da odmah uspe

avatar
Friday, 10.08.2018
15:47

Decko celi ima Sampionski mentalitet,ekipa puna igraca sa torfojima koji znaju kako se osvaju trofeji,ko dnjih je samo pitanje pred pocetak sezone kakav je odnos na relaciji trener-igraci od toga uvek zavisi uspeh u sezoni.

avatar
La bestia negra
Friday, 10.08.2018
10:57

Ocekujem da pojedinci ugase profile na kraju sezone ako Celsi ne osvoji titulu jer se previse gube.Siti ce odbraniti titulu 95%

avatar
1905
Friday, 10.08.2018
12:54

Niko ne očekuje titulu u prvoj Sarijevoj sezoni i promene taktike i formacije. Ali top 4 je već druga priča.
Ona tamo je sezona naša! Ne sledeća. :D pozdrav!

avatar
Red blood
Friday, 10.08.2018
22:57

Nikki i King ocekuju

avatar
La bestia negra
Friday, 10.08.2018
15:43

Ti mozda ne ocekujes,ali tvoje kolege ovde da kao da je Sari najbolji trener svih vremena.Top4 vrlo moguc titula jako tesko

avatar
Miletaaaaa
Friday, 10.08.2018
13:01

Samo zavisi od Liverpoola,da li se naucio igrati protiv slabijih klubova,tj da li je zavrsio s prosipanjem bodova. I to sudjenje..ako si procitao,prosle sezone im je pogresnim sudjenjem,tj ne dosudjenim penalima,ponistenim golovima i ne davanjem crvenih kartona drugim, bukvalno greskom oteto 17 bodova,a City-u samo 5. Bice to u pet deka sve. Jesam navijac Livea,al sam realan. Isto se bojim da je City malo bolje poslozen i nema Hendersona za kapitena!