Počinje Marotina era u Interu, novi trener se već zna, ovo je lista mogućih pojačanja?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 13.12.2018.
10:14
Izvor: Sportske.net

Juventus je posle dva sedma mesta sjajnom transfer politikom doveo do dominacije u italijanskom fudbalu, imaće odrešene ruke, a ceh će prvi platiti Spaleti...

EPA/MAURIZIO DEGL' INNOCENTI
EPA/MAURIZIO DEGL' INNOCENTI

Povezane vesti

Posle ispadanja Intera iz Lige šampiona, vlasnici su razočarani. Spaleti je na udaru, neće biti smenjen, jer nema rešenja, a najverovatnije će završiti sezonu, cilj je jasno top 4 i novi povratak u Ligu šampiona.

Ispadanjem je izgubljeno dvadesetak miliona evra, ali mnogo više boli način na koji je Inter eliminisan.

Kao da se, kako smo pisali juče, ponavlja svake godine isto, crna pozna jesen, koja uništi svaku šansu za dobar rezultat.

Danas na dužnost stupa Marota koji će itekako imati uticaja, ne samo na transfer politiku, već i postavljanje novog trenera.

Kako piše "Korijere dela Sera", predsednik Stiven Žang mu u potpunosti veruje i Marota je taj koji bi radije da na klupi vidi Antonija Kontea koga je doveo u Juventus, nego Dijega Simeonea koga priželjkuju navijači.

Zbog toga, verovatno, čak i ako Spaleti bude smenjen tokom sezone, Inter će čekati bivšeg trenera Juventusa i Čelsija koji se sudi sa Englezima posle otkaza.

Kakav je Marotin plan kada su igrači u pitanju?

Prvo treba rasčistiti stvari oko Ikardija, Inter nudi 7 miliona, Vanda Ikardi traži 8 plus premije. Uz to, on je već navodno saopštio da je tim limitiran da je potreban lider na sredini, Brozović to nije, probaće da podmladi tim, da dovede Tonalija iz Breše, Barelu iz Kaljarija, dva igrača kojima pripada budućnost.

Novi direktor je poznat po svojim sjajnim potezima kada su u pitanju igrači kojima ističe ugovor, i dalje se pominje Marsijal, mada je to teška meta. Ono što bi Marota mogao da uradi je da se oslobodi Perišića, Mirande i još par starijih igrača, Konte će verovatno zahtevati određena pojačanja na bokovima, što je suština njegove filozofije, vrlo je moguće da stigne Darmijan, ali i Felipe Luis, kome takođe ističe ugovor. Marota će pregovarati sa Lotitom oko Sergeja Milinković Savića, tačnije nastaviti tamo gde je stao u Juventusu.

U svakom slučaju, Marota je okrenuo sudbinu Juventusa, Interovi navijači očekuju od danas nešto slično i u svom klubu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran.984
Thursday, 13.12.2018
16:42

Marota je bio fantastican u Juventusu,ali u Interu mu nece biti lako,nemaju istu filozofiju...

avatar
Paris Saint Germain
Thursday, 13.12.2018
14:51

hahahahahah imaju srece sto su igrali sa psvom. da su izvukli nas kako bi ih petardirali :D. U interu nema igraca koji bi igrao u prvoj postavi PSGa i to je cinjenica.

avatar
INTERnacionalist
Thursday, 13.12.2018
20:24

..zato sto ste tako moćni doživite pravu katastrofu svake godine!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 13.12.2018
13:23

Tonalija nema sanse da dovedu...

avatar
Japanac
Thursday, 13.12.2018
12:51

Jos jednom,nije Marota odgovoran za uspeh Juventusa,ima udel u to ali sve je to omogucio Annjeli i Nedved....ispada kao Marota je car,nema bolji od njega a Juventus ga je tek tako otpustio...

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Thursday, 13.12.2018
19:46

Tako je, u Juventusu je bio sraf u masineriji, a u Interu hoce da bude masinerija i zbog toga nece uspeti.

avatar
Amalainter
Thursday, 13.12.2018
12:51
avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 13.12.2018
12:25

Ovo mi lici na najnoviji novi pocetak Intera... a taman su, za razliku od proslih, ovaj put odmakeli barem do prvog stepenika...