Počelo! Čekaju Siti, nekoliko rivala, ali i De Brujne i Sterlng!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 08.06.2020.
11:16
Izvor: Sportske.net

Odluka neće biti poznata, ali su sledećih 48 sati ključni možda i za budućnost Mančester Sitija!

EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

Stigli smo i do saslušanja. Danas je počelo u Lozani, arbitraža će saslušati u naredna dva dana argumente Sitija.

Engleski šampion je izbačen iz Lige šampiona na dve godine, odluka je doneta u februaru, Siti je i dalje u takmičenju, može se desiti da postane evropski prvak, a da onda ne brani titulu naredne sezone.

Okupili su najbolji mogući tim advokata, tvrde da je UEFA pogrešila, da nisu krivi, odnosno da nisu pumpali komercijalne ugovore kako bi izbegli FFP.

Oni su jednom već novčano kažnjeni zbog toga pre nekoliko godina, u e-mailovima koji su hakovani i koje je objavio "Špigel" jasno se vidi da je troškove navodnih ugovora pokrivao Šeik Mansur iz svog džepa, ili se makar takvi navodi i namere najavljuju u prepiskama Sitijevih čelnika koji su ugledali svetlost dana.

Kazna je dve godine plus 25 miliona evra i od sudbine arbitraže zavisiće i budućnost Sitija. Gvardiola je isključio odlazak, ima još godinu dana ugovora, mnogi veruju da će Sitiju kazna biti prepolovljena, ali ne i ukinuta, odnosno da neće naredne godine igrati Ligu šampiona.

Ali, ako ostanu dve godine, odnosno Arbitraža ne uvaži žalbu "Građana" pojaviće se problem sa igračima. De Brajneov menadžer je već najavio da bi Belgijanac u tom slučaju mogao da napusti klub, a odmah je lansirana priča da bi Rahim Sterling mogao da napusti PL ili čak da ode u Junajted.

Kazino

Sitijev tim advokata predvodi Dejvid Panik koji je dva puta "savladao" vladu kada je Breksit u pitanju.

Ishod čekaju i klubovi koji se bore za peto mesto, jer bi u slučaju da suspenzija ostane na snazi, ta pozicija na kojoj je trenutno Junajted značila plasman u elitu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DVA HRAMA
Monday, 08.06.2020
11:56

Špigel 😂🤣😅

avatar
Offside
Monday, 08.06.2020
11:39

Preko mejlova se trazi novac od Seika,vlasnika kluba...Pa ako je Siti ovo zaista radio onda i treba da ih izbace ne iz Evrope nego iz PL ali sumnjam bas da su tliki amateri.Sto se ove kazne tice,previse je to dobar tim advokata da ne sruse ovakvu kaznu a i velika bi greska bila da bude kaznjen jedan klub a po Evropi ih ima jos koji su netaknuti.