Plzenj slavio u češkom derbiju, Slavija i dalje prva

Autor: Aleksa Blaćanin
petak 28.09.2018.
23:52
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion pobedio Spartu iz Praga.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Večeras su bile 2 utakmice na programu kada je u pitanju češka 1. liga, a definitivno je veću pažnju privukao meč između Plzenja i Sparte iz Praga, koji je završen pobedom domaćina 1:0 (0:0).

Očekivano je bio tvrd meč, a Plavšić i Kanga nisu uspeli da otkinu bodove aktuelnom šampionu.

Domaćin je u 76. minutu stigao do prednosti, i to autogolom Radakovića, a nakon toga su zatvorili sve prilaze svom golu i priveli meč kraju, jedino je Stančiu uspeo da dobije crveni karton na samom kraju meča, tačnije u 99. minutu, nakon što je sudija pregledao VAR snimak. Za njih je ovo bila vrlo bitna pobeda kako bi ostali u koraku sa liderom na tabeli, a to je Slavija iz Praga.

Kanga i Plavšić su bili u startnoj postavi Sparte. Kanga je odigrao svih 90 minuta i zaradio je žuti karton u 60. minutu, dok je Plavšić bio na terenu do 84. minuta, kada ga je zamenio Pulkrab.

Slavija je trenutno prva na tabeli sa 24 osvojena boda i utakmicom manje od Plzenja i Sparte, lideri na tabeli će u ovom kolu gostovati Ostravi. Plzenj je sada izbio na 2. mesto sa ovom pobedom i imaju isto bodova kao i lider, ali znatno lošiju gol razliku, dok je Sparta ostala na 23 osvojena boda. Tri velika tima u tako malom bodovnom razmaku čini ovo takmičenje još zanimljivijim.

Drugi meč su odigrali Bohemians i Karvina, a završen je najnepopularnijim rezultatom 0:0 (0:0), i gosti su imali igrača manje od 85. minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke