"Plavci" nisu digli ruke od svog napadača

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 12.02.2018.
17:46
Izvor: Sportske.net

Iako postoji opravdana sumnje da je odigrao svoje na "Stamford Bridžu", najnovije informacije ukazuju suprotno.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Čelsi je pre nešto više od godinu i po dana za oko 40 miliona evra u svoje redoveo doveo mladog belgijskog napadača Mišija Batšuaija.

Snažni napadač došao je kao jedan od najboljih strelaca francuske Lige 1, a posebno je skrenuo pažnju jer je svojim igrama, ali i stilom, podsetio na jednog od najboljih fudbalera "Plavaca" svih vremena Didijea Drogbu.

Ipak, nije se najbolje snašao pod palicom Antonija Kontea. U prvoj sezoni je bio u senci Dijega Košta, u tekućoj ga je u istu bacio Morata.

Krajem minule godine i početkom tekuće, Španac koji je stigao kao veliko pojačanje iz madridskog Reala počeo je da oseća probleme sa leđima, a to se odrazilo i na njegovu igru.

Batšuaji je dobio priliku i čini se da ju je u potpunosti iskoristio.

Najpre je postigao jedini gol Čelsija u dvomeču sa Noričom u FA Kupu potom je bio dvostruki strelac u pobedi nad Njukaslom u istom takmičenju, a u međuvremenu je i u Premijer ligi zabeležio jednu asistenciju.

Konteo to nije bilo dovoljno, želeo je još jednog napadača.

Zadnjeg dana prelaznog roka stigao je Olivije Žiru, a umesto da iskusni Francuz samo pojača konkurenciju, Čelsi je odlučio da ostane sa dvojicom napadača, pa je Belgijanca poslao na pozajmicu u Borusiju Dortmund.

Bacuaji/Batshuayi

Batšuaji je na "Signal Iduna Park" stigao kao zamena za Obamejanga, koji je pojačao Arsenal, a već na samom startu karijere u Bundesligi, pokazao je upravi "Plavaca" da su pogrešili što su ga pustili da ide.

Postigao je dva gola na debiju protiv Kelna, upisao je i asistenciju Širleu kod pobedonosnog gola, a minulog vikenda je bio strelac i u pobedi "Milionera" nad HSV-om.

Na to treba dodati da je Čelsi bez njega izgubio dva meča u Premijer ligi, poraženi su najpre od Bornmuta na "Bridžu" sa čak 0:3, potom je usledila blamaža i na "Vikaridž roudu", gde su poraženi od Votforda sa 4:1.

Ipak, Čelsi nije u potpunosti odustao od Belgijanca, a to je sada potvrdio i izvršni direktor Dortmunda Hans-Joakim Vacke.

On je izjavio da je na sve načine pokušavao da ubedi upravu Čelsija da mu proda Batšuajia, ali da za tako nešto nije postojao ni promil šanse.

"Pokšali smo da ubacimo opciju da otkupimo Batšuaijev ugovor, ali Čelsi nije hteo ni da čuje. Kada Roman Abramovič kaže ne, to je ne", izjavio je Vacke.

Dakle, "Plavci" se jesu ogrešili što su ga se odrekli u ključnom delu sezone, ali izgleda da se Belgijancu sprema mesto u timu naredne takmičarske godine, kako uprava kluba sa "Bridža" nijednog trenutka nije razmišljala o njegovoj prodaji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hitch
Monday, 12.02.2018
21:27

Antonio Conte je pogubio konce totalno. Prvo je otpisao Diega Costu, jednog od najboljih napadaca danasnjice i vjerovatno najbitnijeg igraca Celzija, a sada i vise nego solidnog i dosta mladjeg Batsuaija mijenja Ziruom, nema logike. Napravit ce stetu Celziju koju nece ispraviti ni za 3 prelazna roka. Danas je tesko kupiti vrhunskog igraca, cak iako imas novac. Jer postoje krupne ribe, Real i Barsa; sa njima na trzistu niko nema sanse sto se prestiza tice, a tu su PSG i City koji preplacuju igrace. A ostalima sta ostane...

avatar
Rooster
Monday, 12.02.2018
20:34

Ovaj Celsi je kao spanska serija.

avatar
Monday, 12.02.2018
20:25

Има одличне предиспозиције али нема кретњу и фудбалску интелигенцију, не зна да задржи лопту и више учествује у игри, да би то добио мора да игра редовно, зато је ово најбоља опција, јер је Бундес лига одлична за нападаче. Следеће сезоне се враћа искуснији и бољи.

avatar
Đorđe Dangubić
Monday, 12.02.2018
19:26

Smijte se vi koliko hoćete ali on je bolji golgeter nego Žiru i Morata.Konte me razočarao u vezi sa napadačima prvo Dijego san Batšuaji.

avatar
Silent
Monday, 12.02.2018
19:24

Vec je on prodat nece se vracati u Celzi 100%

avatar
Стерлинг Арчер
Monday, 12.02.2018
20:07

Samo kad je on prodat...

avatar
Marcos Alonso
Tuesday, 13.02.2018
00:56

a pise sve u tekstu :D pozajmica i onda se vraca to je to

avatar
Zauvek Plavac
Monday, 12.02.2018
19:22

Prosto i jednostavno, nakon što Konte ode Bačuaji se vraća i ima da procveta kod novog trenera koji će mu dati veću šansu, i u čiji će se sistem uklopiti daleko bolje nego u Konteov. Bačuaji je budućnost Čelsija i od njega tek sledi ono pravo.

avatar
Fausto87
Monday, 12.02.2018
19:15

Nece on nikad biti prvi napadac, Roman voli bacati pare u bunar...ima se ,moze se

avatar
Monday, 12.02.2018
18:53

Pa logicno. Ako ode Konte on se vraca to je 100%

avatar
rosen.manutd
Monday, 12.02.2018
18:53

Ne razumem zasto su dovodili Zirua , bacuaji je uvek davao golove kad je igrao, evo i u dortmundu sta radi. sjajan napadac. steta sto nikad nije dobio pravu sansu.

avatar
Wizard08
Monday, 12.02.2018
19:17

pa bacuaji je verovatno zeleo da bude prva opcija sto u celziju nije mogao do dobije zbog kontea zeleo je da ode negde da proba da izbori mesto u reprezentaciji,ziru je doveden cito da popuni tu rupu.

avatar
Стерлинг Арчер
Monday, 12.02.2018
20:08

Bačuaji u Čelziju nije bio ni druga opcija. Konte je uvek forsirao lažnu devetku kad bi Morata bio odsutan.