Plate trenera Serije A - Drugi najplaćeniji ne radi, Miha visoko, vredi svaku paru!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 11.09.2019.
10:21
Izvor: Sportske.net

Ovo su plate trenera u Seriji A, Juventus i Inter plaćaju dvojicu trenera, smenjenog i naslednika...

EPA-EFE/SIMONE ARVEDA
EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Povezane vesti

Italijani su posle spiska igrača, objavili koliko zarađuju treneri Serije A.

Interesantno, drugi najplaćeniji, Alegri, ne trenira nikoga, ostao je na spisku Juventusa jer ima ugovor do 2020. po kome zarađuje 7.5 miliona evra. Novi trener Sari dobio je 5.5 miliona, pa ove sezone, šampion izdvaja za trenere oko 13 miliona neto.

Ali, to nije najviše, Inter ima najplaćenijeg trenera u Italiji, Antonija Kontea, 11 miliona, a Spaleti ima još godinu ugovora, pošto je smenjen, sedi kući i prima novac, 4.5 miliona, dakle više od 15 miliona, milanski klub izdvoji za dva stručnjaka, jednog koji radi i drugog koga su smenili.

Anćeloti u Napulju zarađuje 5 miliona evra, a onda slede novi trener Rome Fonseka sa 3, koliko ima i Siniša Mihajlović. On je naime spasio Bolonju prošle godine, onda mu je vlasnik Saputo ponudio veliki novac da ostane, pa je Miha potpisao na tri godine, ukupno 9 miliona.

Gasperini u Atalanti po novom ugovoru zarađuje 2.5 miliona, na 2 su Đampaolo u Milanu i Inzagi u Laciju, nešto manje 1.8 prima Macari u Torinu, dok milion evra za trenera izdvajaju Sasuolo za De Zerbija i Kaljari za iskusnog Marana.

Ostali su ispod miliona, najmanje primaju Korini iz Breše i Jurić iz Verone, po 600 000, dok je Igor Tudor na samom dnu. Čovek koji je spasio Udineze dve godine u nizu, sada je dobio ugovor od pola miliona godišnje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The_Matrix
Wednesday, 11.09.2019
10:37

Konte 9 mil, sa Spaletijem postignut sporazum o raskidu ugovora. Ako Konte uzme titulu onda mu ide jos 2 mil bonusa