Plate igrača Serije A - Juventus liga za sebe, koliko zarađuju Srbi?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 10. septembar 2019.

  • 10:28

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Veliki disparitet između Juventusa i ostalih klubova, naši igrači, izuzev Sergeja, nemaju neke velike plate, ali za Seriju A je to normalno...

Plate igrača Serije A - Juventus liga za sebe, koliko zarađuju Srbi?
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
Dok čekamo da se italijansko prvenstvo nastavi, hajde da vidimo kakve su plate igrača u Seriji A.

Mnogi veruju da je sama struktura plaćanja pokazatelj da Juventus nema konkurenciju, naime Ronaldo prima 31 milion i on je ubedljivo najplaćeniji, dok je pojačanje De Liht drugi sa 8 miliona, plus 4 bonusa, njegova plata će progresivno rasti.

Iguain je i dalje na 7.5, blizu je Dibala, Rabio koji je došao kao slobodan igrač ima 7 (plus dva bonusa), na koliko je još jedan "Bosmanov agent", Remzi.

Sledi Pjanić sa 6.5, Mandžukić i Kedira sa po 6, njih dvojice, kao i Emre Džana koji prima 5 miliona, Juve želi da se oslobodi, kako bi smanjio troškove.

Dva golmana imaju najmanje, Pinsoljo 300 000, a Bufon se vratio i ima milion i po evra u ovoj sezoni.

Zbog toga su Juventusovi troškovi preveliki, prodajom Dibale, Mandžukića, Kedire i Džana, oslobodili bi oko 25 miliona evra.

Interov najplaćeniji igrač je Lukaku sa 7.5 miliona, plus milion i po bonusa, u stvari on je jedini fudbaler koji bi bio među top 5, a da nije iz Juventusa. Godin ima pet miliona, Sančez takođe 5, koliko plaća Inter, ostatak do 12, mora da nadoknadi Junajted. Ostali su znatno ispod, De Fraj manje od 4 miliona, Handanović nešto više od 3, a jedan od najboljih štopera današnjice, Škrinjar, bez bonusa prima oko 3 miliona.

Milan je, jasno, smanjio plate, njihov najplaćeniji igrač je Donaruma sa 6, Romanjoli ima 3.5 koliko i Bilja, Suso i novajlija Rebić, kao i rezervni golman Rejna proimaju po 3, zanimljivo da Pjontek i Paketa zarađuju manje od 2 miliona.

Kod Napolija, Kulibali odskače sa 6, Insinje imao 4.6, novi štoper Manolas 4.3, Mertens i Čaki Lozano po 4, Kaljehon 3, naš Maksimović nešto više od 2 miliona.

U Romi, Džeko koji je ostao zarađuje 4.5, Pastore koji je u drugom planu milion manje, koliko i pridošlica Mihtarijan, Smoling je na 3 miliona, Kolarov kome ističe ugovor sledećeg leta na 2, imao je mnogo bolju ponudu Turaka, mogao bi sledeće godine da se preseli na Bosfor.

Verovatno znate da je Sergej najplaćeniji igrač Lacija, po novom ugovoru zarađivaće 3.5 miliona, Imobile je na 3, jedini preko dva je iskusni Lukas Leiva.

Atalanta koja se plasirala u Ligu šampiona najviše plaća Papua Gomeza 1.6 miliona, Duvan Zapata ima stotinak hiljada manje, koliko i Mjuriel, Pašalić i Iličić po milion, svi ostali manje.

U Fiorentini će Riberi zarađivati 4 miliona evra, Kjeza ima samo 1.7, naš Milenković 600 000 po sezoni, Vlahović od koga se mnogo više očekuje tri puta manje.

Idemo dalje, kada su naši u pitanju, Djuričić ima 700 000 u Sasuolu, koliko i bivši igrač Partizana, Crnogorac Janković u ekipi SPAL. Njemu se pridružio i Tomović koji igra za 600 000, nešto manje nego što je imao u Kjevu. Lukić inkasirao 400 000 godišnje u Torinu, 50 000 više od Lijanka Vojnovića. Lazović je imao oko 400 000 u Đenovi, otišao je u Veronu, priča se za sličan novac, tamo je Boketi, iskusni internacionalac najplaćeniji sa 700 000.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari