Planeta plače, Ronaldinjov najtužniji rođendan u životu...

Autor: Vladimir Stojanović
subota 21.03.2020.
09:43
Izvor: Sportske.net

Danas puni 40 godina, kako stoje stvari nećemo videti zarazni osmeh još neko vreme. Sve je stalo, čitav sudski proces...

EPA/ANTONIO LACERDA
EPA/ANTONIO LACERDA

Povezane vesti

Planeta ga je volela, "Čarobnjak" nikoga nije ostavljao ravnodušnim. Bio je sinonim za magiju, ali i osmeh koji ga nikadfa nije napuštao.

Danas Ronaldo puni 40 godina, od prve sedmice marta je u pritvoru u Paragvaju zbog falsifikovanja pasoša ove zemlje. Njegovo hapšenje je bilo samo otvaranje Pandorine kutije, uhapšeno je još 15 ljudi, zbog utaje poreza, pranja novca i falsifikovanja isprava.

Odbijen je njegov zahtev, tri puta, da bude pušten u kućni pritvor, sudija se plaši da postoji rizik da pobegne iz Paragvaja i vrati se u Brazil, nikada se ne bi pojavio na suđenju. Plus, tu je i standardna formulacija da bi mogao da utiče na svedoke.

Danas, Ronaldinjo iza rešetaka slavi 40. rođendan, najtužniji u životu, kažu da se osmeh izgubio, iako se prema njemu svi ponašaju pažljivo i ima različit tretman od ostalih zatvorenika.

Dok je možda za ostatak sveta ovo iznenađenje, u Brazilu nisu baš začuđeni onim što se dešava. Jer, on se godinama povlači po sudovima, na jugu zemlje gde žive braća Azis, postoji osam procesa, milionski dugovi zbog neplaćenih poreza, plus kamate, sumnjivo vlasništvo nad luksuznim kućama.

Tereti se za prevaru, takozvanu piramidalnu šemu koju je podnelo 800 investitora koji su izgubili oko 65 miliona evra.

On je zbog uništavanja prirode, nelegalnog građenja morao da plati par miliona evra kazne, tada mu je oduzet i pasoš, zaplenjeno čak 57 objekata. Ali, novac tužioci nisu uspeli da blokiraju, ispraznio je računw, pa je na jednom od njegovih računa nađeno 5 evra, inače 2015. je bogatstvo Brazilca procenjeno na 85 miliona evra, prema Forbsu.

Kazino baner

Njegov advikat tvrdi da je Ronaldinjo mislio da su pasoši poklon, i da nemaju nikakve veze sa tim što je nameravao da investira u Paragvaj. Uz to, on je u procesu dobijanja španskog državljanstva.

Advokat Serđo Kiroz tvrdi da će analiza telefona braće Azis pokazati da nemaju nikakve veze sa kriminalnim klanom koji je isplivao tokom istrage i da će platiti kaznu zbog falsifikovanih pasoša i otići kući.

Ali problem sada pravi Korona, zatvaranje granica, odlaganje procesa, što će Ronaldinja zadržati iza rešetaka još neko vreme i gde danas bez glamura slavi tužni 40. rođendan.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
StefMU
Saturday, 21.03.2020
16:29

A dijamant na levom uhu veci od osmeha..

avatar
Stabber
Saturday, 21.03.2020
15:13

Izgleda da su ovi Brazilci bas glup narod, vecina onih koji su se obogatili preko sporta, propali su. Pravi primeri Ronaldinjo i Adriano

avatar
deki trbic
Saturday, 21.03.2020
14:53

sam je kriv sto je tako vodio zivot...nije mi nimalo zao njega... :D

avatar
RedDevilSRB
Saturday, 21.03.2020
14:28

Sve je imao. Magiju, želju, talenat. I sve je osvojio. Umesto da živi miran život on je nacio ljagu na svoje ime. Zaslužuje zatvor kao i svako ko prekrši zakon ali ga ja i dalje volim neverovatno. Žao mi je što nije došao onda u Junajted, ali šta je tu je. Srećan rođendan legendo. Malo više pametnih odluka ti želim.

avatar
Djolo Djolo
Saturday, 21.03.2020
11:11

Imao talenat koji ima 1 covek u milion, zaradjivao desetine miliona od klubova, sponzorstava, reklama...sve procerdao samo par godina nakon zavrsetka karijere, utajio poreze, falsifikuje isprave, konacno zavrsio u zatvoru...evo bas sam se rasplakao, ne mogu da dodjem sebi

avatar
Saturday, 21.03.2020
11:07

Dodaj mali ispred Ronaldo pa da to ne bude greska:-D Dinjo, srecan rodjendan i da se opametis malo!