PL - Vulvsi grabe ka Ligi šampiona, završnica za infarkt na "Gudisonu"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 01.03.2020.
16:56
Izvor: Sportske.net

Dva vrlo interesantna duela odigrana su u okviru 28. kola Premijer lige.

Beta/Bradley Collyer/PA via AP
Beta/Bradley Collyer/PA via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema ugostili su Vulverhempton Vondererse u 28. kolu, gosti su nakon preokreta slavili sa 2:3 (2:1).

Poveli su "Pevci" u 13. minutu, Patrisio je odbranio pokušaj Alija, ali je odbitak pokupio Bergvajn i smestio loptu u mrežu rivala.

Ipak, nekih 14 minuta kasnije, očajna reakcija odbrane Totenhema, lopta pada pred Doertija na par metara od gola domaćeg sastava, iskoristio je bek "Vukova" ovaj poklon i poravnao rezultat.

Sparsi do kraja prvog dela igre ipak vraćaju prednost, Orije je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora za 2:1.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a gostima je trebalo 12 minuta da ponovo izjednače. Odlična akcija, Doerti je ubacio loptu pred gol rivala, na pravom mestu našao se Žota, koji je u strašnoj formi, Portugalac sa samo par metara lako trese mrežu tima iz Severnog Londona.

Baner

A onda, nova kontra "Vukova", Himenez je izlomio svog čuvara i na kraju sjajno šutirao, Gazaniga je bio nemoćan, potpuni preokret na "Vajt Hart Lejnu".

Do kraja nije bilo promene rezultata, pobeda Vulverhemptona na severu prestonice.

Mancester junajted Everton Matic Ricarlison

Everton je ugostio Mančester junajted u istom terminu, susret je okončan podelom bodova i rezultatom 1:1 (1:1).

Nakon samo tri minuta igre, domaćin je poveo.

De Hea je u pokušaju da ispuca jednu loptu pogodio Kalvert-Luina, lopta se od engleskog napadača odbila u mrežu "Đavola".

Samo četiri minuta kasnije, Junajted je uzvratio, strašan udarac Nemanje Matića sa ivice kaznenog prostora, ali PREČKA!

Imao je Matić i u 12. minutu dobru priliku, tukao je ponovo sa ivice kaznenog prostora, ovoga puta je Pikford odlično intervenisao.

Nakon greške domaćeg sastava u 31. minutu, Junajted dolazi do izjednačenja, Matić je presekao jedan pas na sredini terena, odmah je prosledio loptu napred ka Brunu Fernandešu, koji vrlo dobro šutira sa 20ak metara i poravnava rezultat.

Baner

Otišlo se sa 1:1 na odmor, da bi nakon 12 minuta igre u drugom delu domaćin bio blizu novog vođstva, Sigurdson je iz slobodnog udarca pogodio stativu, potom je nakon odbitka pokušao i Ričarlison, ali je tukao pored gola Junajteda.

Igrao se 69. minut kada je Kalvert-Luin imao lepu priliku, ali je De Hea uspeo donekle da se iskupi za kiks iz trećeg minuta, odlično ga je zaustavio.

U samom finišu najpre velika šansa za Junajted, ali Pikford najpre odlično brani pokušaj Bruna Fernandeša, lopta se odbija do Igala, ali prvi golman engleske reprezentacije maestralno zaustavlja i njegov udarac!

Nije tu bio kraj, u poslednjim trenucima utakmice najpre De Hea neverovatno skida pokušaj Ričarlisona, potom u nastavku akcije Kalvert-Luin šutira, lopta se od Megvajera odbija u mrežu "Đavola"!

Ipak, ispostavilo se da je Sigurdson, koji je ležao pred golom "Đavola", iz ofsajda imao uticaj na čitav razvoj situacije, pa je pogodak poništen.

Na kraju remi, najpravedniji ishod, Mančester je propustio veliku priliku da se približi Čelsiju, Everton je na sredini tabele sa 37 bodova.

Po završetku utakmice Karlo Anćeloti je žustro prigovarao kod sudija, pa je zaradio i crveni karton.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

36 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red to the bone
Tuesday, 03.03.2020
10:14

Jedinstvo iz varčestera, pokušava FA da ih ugura u Evropu za sledeću sezonu na sve načine

avatar
Nikola RED_DEVIL
Sunday, 01.03.2020
20:41

Bruno doktorčina... Ne verujem da nismo dobili ovo...

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Sunday, 01.03.2020
20:36

Mnogo me raduje što je Junajted dobio mnogo dobrog igrača u Brunu. Mislim da su 4 top igrača daleko od borbe za titulu i mnogo bih volio da se vrate u vrh pa da se napokon Liverpool i Junajted kao dva najveća Engleska tima kolju za titulu i trofeje.
Naravno na Junajtedu je da dodje do tog nivo i vidjećemo da li je Bruno "i ćorava koka ubode neko zrno" ili je početak građenja jake kičme.
Želim im da titulu ne osvoje narednih 50 godina 😀 ali isto tako želim da oni budu najveći rivali Liverpulu i da dva najveća tima napokon u isto vrijeme budu na vrhuncu

avatar
Darko0071
Monday, 02.03.2020
09:37

Tako je..konacno neki zglavan komentar bez trolovanja,ja navijam za junajted vise od 12 godina I nikad nisam trolovao druge klubove,ove sezone ste najbolji ubedljivo a sledece se nadam da cemo bar biti konkurenti..sporcki pozdraw.

avatar
Solskjerove bebe
Sunday, 01.03.2020
18:42

Zasto mi komentar opet nije odobren,ovo jej sramota,samo tako nastavite......

avatar
Crveni Lucifer
Monday, 02.03.2020
14:19

Nesto se cudno dogadjalo, verovatno da bi sprecili ove barsine klince sa sto naloga, ovde na moj komentar 5 replika nije pusteno, nemoguce da svaki nije ispunjavao uslove koriscenja, takodje i neki moji komentari nisu odobreni a nisu krsili pravila.

avatar
Solskjerove bebe
Tuesday, 03.03.2020
15:16

Stvarno cudno,cijenim to sto zele stati na kraju tim klincima koji imaju 10 profila,ja imam samo ovaj i to je to.Nadajmo se necemu boljem.Pozz

avatar
RedDevilSRB
Sunday, 01.03.2020
18:20

Sjajna utakmica. Dosta prilika, golovi. Malo je glavni sudija preterivao sa kartonima pred kraj prvog poluvremena. De Hea je zadužio Junajted puno ali mislim da je vreme da se raziđe sa klubom. Previše se opustio, previše kikseva je imao ove sezone i vreme je da se unovči a da se Hendersonu da prilika. Lindelof ne znam čime zaslužuje minute pošto je svaku utakmicu sve gori i gori. Solskjer po meni pravi lošu izmenu, izbacuje MekTomineja a ostavlja Freda. Da ne grešim dušu, obojica su odlično odigrali i Fred jeste doprineo napadačkoj igri ali je imao žuti karton koji je dobio zbog gluposti (zaleteo se u sudiju kod navodnog igranja rukom) i mislim da ga je sudija samo čekao za crveni. Sve u svemu, nekako zaslužena podela bodova.

avatar
Jazzblues
Monday, 02.03.2020
08:53

Nemoj ovde vrsiti prenos utakmice i pravdati MU,, zasluzena podela bodova," malo sutra. Everton pokraden i ostecen, cista pobeda Evertona. Ali, sta se moze kad vas guraju PL i sudije da igrate Liga Evropa, BRUKA.

avatar
StefMU
Sunday, 01.03.2020
18:15

Bruno najbolje pojacanje od RVP-a!

avatar
Moamer Salah
Sunday, 01.03.2020
18:08

Slavite var mancesterovci, drugacije ne mozete

avatar
_mladen_
Sunday, 01.03.2020
18:05

Vukovi su bas gotiva, nadam se da ce se docepati LS nekako ili kroz LE ili preko cetvrtog mesta.

avatar
LUZERPOOL
Sunday, 01.03.2020
18:03

Junajted nije zasluzio bod, cist gol ponisten Evertonu. Fred je trebao biti iskljucen, muka mi je vise od njegovih startova otvorenim djonom. Solsker jos jednom pokazuje da veze nema o fudbalu, taktika 0 bodova. 3 defanzivna vezna, majko mila. uvodi vilijamsa i matu, vilijams umesto Marsijala, covek zatvara utakmicu. De geu iskljuciti iz tima do kraja sezone, ovo je ne dopustivo sta radi svaki mec, glumi mesija, Ronalda koga vec.? Lindelof igrac manje, Marsijal na klupu, osim Brune niko nista pokazao nije.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Sunday, 01.03.2020
20:43

Nismo zaslužili bod hahahhah, pa ubili smo ih u prvom poluvremenu, ništa oni nisu pokazali...

avatar
Le Tissier
Sunday, 01.03.2020
22:30

Tri defanzivna vezna ne bi bila problem da su cesto igrali sa tom taktikom, ali ne mozes da izmisljas u ovom delu sezone. Jos jedna stvar, taktika mi deluje kao ideja dajte Fernandesu loptu pa neka proba nesto, mnogo se ocekuje od igraca koji je tek dosao iako on za sada opravdava ocekivanja.

avatar
Adi237
Sunday, 01.03.2020
18:03

cist ofsajd tacno je bio izmedzu de heje i lopte sigurson i njegovo povlacenje nogu uticalo je na de heu nista sporno,pravilo je jasno igrac smije biti u ofsajdu ali ne smije uticati na igru ovaj je zaklonio de heji loptu.

avatar
Mitar YNWA
Sunday, 01.03.2020
18:44

Druze znam da si navijac Junajteda ali ne gledas ispravno na tu situaciju. De Hea je imao odlican pregled pri sutu, krenuo je u startu na loptu ali ona pogadja igraca Junajteda i menja smer, hvata golmana na krivoj nozi i on svakako nije mogao da pokupi tu loptu bez obzira na Sigurdsona koji lezi na zemlji, nepravedno ponisten gol. Da je bar liznula Sigurdsona bio bi ofsajd ali ovako je zaista nepravedno ponisten gol.

avatar
The Red Army
Monday, 02.03.2020
21:35

Jeste sve si u pravu, slicno tako je i solsker objasnio situaciju, cak je i rekao da misli da de gea ne bi odbranio ni da nije bilo igraca tu, ali video si var, gledali su da li su liniji de gea, lopta i sigurdson, taj ugao, takva su pravila, obstrukcija igre, imali smo srece da je bas tu bio sigurdson, mogli smo i da dobijemo, da nije pikford imao one dve odbrane u 5 sekundi napad pre tog ofsajda

avatar
Adi237
Monday, 02.03.2020
07:24

To sa pasivnim ofsajdom treba doraditi i precizirati jer dodze do ovih situacija to sto ti govoris je tacno ali tacna je Varova odluka u skladu sa pravilom da igrac koji je u ofsajdu ne smije biti izmedzu lopte i golmana...jesil gledao snimku Var je samo gledao liniju lopte igraca i golmana posto su u liniji ponistio je gol e sad koliko on smeto de hei mozemo diskutovat ali su pravila takva.

avatar
Mitar YNWA
Sunday, 01.03.2020
18:02

Misljenja sam da je Evertonu ukradena pobeda, sklanjao je noge Sigurdson i svakako nije uticao na putanju lopte i reakciju De Hee koji je uhvacen na krivoj nozi, ovo je cist pogodak. Uostalom Engleske sudije treba da se usaglase da li je taj pasivan ofsajd sastavni deo igre i pravila ili ne, a ne da ga neko uvazava a za drugog je mrtvo slovo na papiru.

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Sunday, 01.03.2020
20:24

Pravilo je jasno. Biti u ofsajd poziciji nije kažnjivo samo po sebi. Kažnjivo je ako igrač u ofsajd poziciji igra, utiče na igru ili stiče prednost iz te pozicije. Ovdje je igrač Evertona imao neki miks ovih stvari jer nije uradio ništa od ovoga 100% ali je uticao na igru time što je makao noge (jer da nije udarila bi ga lopta i bio bi ofsajd klasični i gola ne bi bilo). Ovo ti pričam kao fudbalski sudija i po meni ispravna odluka

avatar
Stari
Sunday, 01.03.2020
18:01

De Hea i sudija kriminal!!! Čovek leži na livadi, sklanja noge i utiče na igru. Tužno.

avatar
Adi237
Sunday, 01.03.2020
18:46

De pogledaj malo snimak pa lupaj onda pogledaj gdje de hea stoji,gdje sigurson lezi i gdje je lopta jesul u liniji? Golman svaki moze reci zaklonio mi je loptu...prelistaj malo pravila igrac ako je u ofsajdu ne smije biti izmedzu golmana i lopte jednostavno pravilo...Var kada je gledo ako si gledo snimak postavio je tako kameru da vidi dali su u liniji golman,lopta i igrac u ofsajdu...ne razumijem zasto se polemise kad imaju pravila oko svega....liniski sudija nije mogao vidjeti liniju zato je aktiviran var da vidi se gdje je lopta golma i igrac u ofsajdu a oni su u liniji....

avatar
RocknRolla
Sunday, 01.03.2020
17:59

Var kao i obicno u sluzbi junaca kad treba, a ove sezone svaku drugu utakmicu treba. Neka neko kaze igracima Junajteda da ne moraju da skinu gace cim dodju u Liverpul, ipak su igrali sa Evertonom. Sem Bruna koji je zaista dobar samo je sudija opravdao ulozen novac xD

avatar
Medox
Sunday, 01.03.2020
17:59

Kakva katastrofa od sudije nemoguce. Everton pokraden.

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 01.03.2020
17:59

Nisam bas zadovoljan rezultatom ali posle onakvog kiksa ddh koji ubija moral u startu nije ni ovo lose, ipak je anceloti najbolji trener u tom gradu. Mada ipak sta znam, nismo pukli 3-0 kao neki luzeri pa da sad nesto budem nezadovoljan

avatar
Tata Messi
Sunday, 01.03.2020
17:58

Steta za Everton mnogo boljo su bili.Calvert Lewin strasan napadac

avatar
Carina_11303
Sunday, 01.03.2020
17:57

Vise doprinosa su Celsijevoj borbi za LS dali Mancester junajted i Totenhem nego sam Celsi i veoma im hvala na tome. Divni ste, samo tako nastavite.

avatar
Devil born 1878
Sunday, 01.03.2020
18:01

Who cares about chelsea? Nema veze sa ovom vescu a ti komentarises carinice

avatar
Carina_11303
Sunday, 01.03.2020
18:32

Vest je o Mancetsteru i Totenhemu. Ne znam da li si primetio da sam pomenuo i mancester i totenhem. Ne razumem sta ti tacno nije jasno.

avatar
LUZERPOOL
Sunday, 01.03.2020
18:04

Moram se sloziti sa tobom. Sve najbolje u LS naredne sezone.