PL - Vatromet na "Ameksu", Brajton junački do boda protiv Vulvsa!

Autor: Stefan Matić
subota 02.01.2021.
20:24
Izvor: Sportske.net

Šest golova na stadionu "galebova".

EPA-EFE/Glyn Kirk
EPA-EFE/Glyn Kirk

Povezane vesti

Domaći tim uspeo da nadoknadi deficit od dva gola posle prvog dela igre. Malerozni Deni Brn postigao autogol i napravio penal čime je ponovio podvig Mangale iz 2014. godine. Brajton - Vulvsi 3:3.


Domaći su prvi došli do prednosti. Trosar je uputio centaršut, najbolje snašao Konoli koj u 13. minutu pogađa za 1:0 i vođstvo "galebova".

A onda su Vulvsi ubacili u brzinu više.

Semedo beleži asistenciju, Sais nastavlja svoju efikasnu sezonu - defanzivac izjednačava na 1:1 već u 19. minutu.

Den Brn je potom napravio 'podvig' koji nije viđen još od 2014. godine u PL. Defanzivac je prvo postigao autogol, šut Neta se odbio od fudbalera domaćih i doneo vođstvo "vukovima" u 34. minutu. A onda deset minuta kasnije vidimo i penal za Vulvse.

Ponovo Brn, ovog puta štoper ruši Adamu Traorea u 16 metara - siguran penaldžija Neveš donosi 3:1 prednost za goste minut pred odlazak na pauzu.

Brajton ekspresno po povratku sa pauze dolazi do 3:2. Kavano ovog puta dosuđuje penal u korist domaćih. Mutinjo nespretno reaguje, Mopaj vraća nadu sa kreča u 46. minutu.

Bolja igra "galebova" tokom drugog dela igre. Trosar je imao dobar pokušaj, Vebster pogađa kasnije i prečku. Ipak u 70. minutu odličan korner, Trosar upisuje asistenciju a Dank pogodak glavom i izjednačenje 3:3.

Podela bodova na "Ameksu", verovatno i najpravedniji ishod posle svega.

    
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke