PL u nevolji, jedan pozitivan slučaj znači propast?!

Autor: Stefan Matić
petak 15.05.2020.
23:13
Izvor: Sportske.net

Ponedeljak je novi dan za pregovore.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Neizvesnost oko povratka Premijer lige na terene je veća svakog dana.

Projekat "Restart" bi trebao da doživi svoj 'uspeh' 12. juna, ali je i taj datum upitan i deluje da će se prve utakmice elitne lige Engleske igrati tek nedelju dana kasnije.

Tim pomeranjem se približavamo roku datom od strane UEFE koja smatra da do treće nedelje juna fudbaleri moraju na teren ukoliko žele završetak lige. Podrške nema ni od igrača, osetan broj njih se i boji samog povratka na teren.

Gardijan piše o merama kojim će se klubovi morati povinovati.

Javno zdravstvo Engleske je predložila da ukoliko igrač bude pozitivan onda sledi karantin u trajanju od sedam dana za pozitivnog igrača i četrnaest dana za grupu fudbalera koja je imala kontakt sa zaraženim fudbalerom.

Ovo ne znači kraj ukoliko se trening radi u manjim grupama, ali fudbalerima se mora obezbediti puni, timski treninzi u trajanju od dve nedelje pred nastavak lige. Ako tu bude pozitivnih onda bi to moglo sloviti i karantin za ceo tim što bi doveo integritet takmičenja u pitanje.

Ponedeljak će biti važan dan, čelnici klubova će tražiti od Vlade relaksaciju ovakvih pravila to jest da se primeni 'nemački' metod. U Bundesligi će u slučaju pozitivnog igrača samo igrač otići u izolaciju dok će saigrači biti ponovno testirani.

U Italiji je takođe namera da se bune protiv mera sličnih kao engleskih, smatra se da su ovakve mere rigorozne. Ostaje da se sačeka ponedeljak i ustanove novi obrasci ponašanja i delovanja.

bundesliga

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina_11303
Saturday, 16.05.2020
07:43

Ako i bude neko verovatno ce biti neko iz klubova koji se bore za opstanak.

avatar
Man united
Saturday, 16.05.2020
07:16

Невероватно је која параноја се прави од овога.

avatar
adidas forever
Saturday, 16.05.2020
01:42

A da zaborave na fudbal dok se zvanično ne okonča pandemija i prođe bar nekoliko meseci dok PCR testovi ne odu u istoriju? Ukoliko pak testovi zauvek ostanu prisutni onda jednostavno zauvek prestanu da igraju fudbal, jer nema nikakvog smisla da zaraženi ide 7 dana, a oni koji su bili u kontaktu sa njim 14 dana u karantin. Čak i ako je to samo loš prevod onoga što je Javno zdravstvo Engleske predložilo (recimo obrnuto, da zaraženi ide 14 dana, a oni koji su bili sa njim u kontaktu na po 7 dana u karantin) opet nema nikakvog smisla da igraju fudbal... bar dok se ne slože da su ukapirali kolika realna opasnost po život preti dvadesetdvojici mladićia koji trče za loptom na terenu 50x100 m u najboljim godinama (20-35), u punoj snazi, kondiciji i treningu, sa najjačim imunitetom koji će ikada imati.