PL - Tužni Arsenal iščupao bod, Bijelsin Lids 'petardirao' Njukasl!

Autor: Stefan Matić
sreda 16.12.2020.
20:53
Izvor: Sportske.net

Lester razočarao kući.

EPA-EFE/Adrian Dennis
EPA-EFE/Adrian Dennis

Povezane vesti

Arsenal nastavlja po starom, Lids preslišao "svrake", Everton bolji od Lestera.


Arsenal - Sautempton 1:1

"Sveci" su iz prve prave šanse došao do vođstva, bivši "tobdžija" Teo Volkot sigurno matira Lena za vođsto Sautemptona.

Artetin tim je potom preuzeo inicijativu, pretili su Pepe, a onda i Dani Sebaljos, ali "tobdžije" odlaze sa deficitom na poluvreme. Ipak kapiten vraća nadu.

Pjer-Emerik Obamejang konačno postiže pogodak, precizan šut Gabonca u 52. minutu donosi izjednačenje. MekKarti se pokazao u par situacija, odlično je odbrani šut Sake u 61. minutu, da bi samo minut kasnije Arsenal ostao sa igračem manje zbog drugog žutog Gabrijela.

Bivši igrač Lila je u četiri minuta dobio dve javne opomene.


Lids - Njukasl 5:2

Na "Eland Roudu" smo videli zanimljvu utakmicu, gosti preko Hendrika stižu do vođstva - vezni igrač "svraka" koristi asistenciju Vilsona u 26. minutu. Pre toga je kapiten Lidsa Kuper imao dobru šansu, ali golman Darlov odličan.

Ubrzo je Rodrigo i pogodio prečku da bi odbitak iskoristio Bamford koji nastavlja sa dobrom formom. Rezultat je 1:1 pred odlazak na pauzu.

U 61. minutu Rodrigo pak koristi svoju šansu, Španac glavom donosi vođstvo za Bijelsin tim. Igrao se 61. minut, domaći konačno vode. Ipak ne zadugo. Rajan Frejzer sjajno izvodi korner, na pravom mestu je Klark koji posle samo četiri minuta vraća nerešen rezultat 2:2.

Lids je nastavio u svom prepoznatljivom tempu i to im se isplaćuje u 78. minutu, Dalas na pravom mestu u pravo vreme - Lids ponovo ima vođstvo.

Bijelsin tim overava pobedu u 85. minutu, Alioski postiže četvrti gol za domaći tim a ubrzo je bilo i 5:2 - Harison postavlja konačn rezultat golom u 88. minutu.

Lester - Everton 0:2

Neubedljiv Lester na svom "King Paueru", Tilemans prvi preti, ali gosti dolaze do prvog gola i vođstva. Ričarlison odlično šutira u 21. minutu, Šmajhel je nemoćan - "karamele" vode sa 1:0. Ubrzo je i Kalvert-Luin imao dobru šansu, ali njegov šut glavom ide pravo u Šmajhela.

Everton nastavlja sa boljom igrom u posle pauze, Kin i Kalvert-Luin ponovo prete, ali posle šuta engleskog napadača najspretniji je Holgejt koji glavom pogađa za 2:0 u 72. minutu.


      
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paklena pomorandza
Thursday, 17.12.2020
00:56

Veliki bod Arsenala u borbi za opstanak.Bravo haubice!

avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 16.12.2020
22:09

Ovaj arsenal nece dobiti ni everton u sledecem kolu a onda prekidaju crni niz kada budu nakantali celsi, pazite sta vam kazem

avatar
TH14PA
Wednesday, 16.12.2020
22:23

Sa Artetinom taktikom i zalaganjem igraca i stavom ne mogu nakatati ni amatersku ekipu kamoli Chelsi ili neki premijerligaski klub.

avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 16.12.2020
22:38

Cestitaces mi kada budem ispao u pravu